רגל נכונה בקאנטר

Mr Joens

New member
רגל נכונה בקאנטר

בוקר טוב לכולם, רציתי לשאול איך אפשר לעלות סוס על רגל נכונה בקאנטר מבלי לרדת לטרוט. תודה

fliperit

New member
הכוונה היא כשהוא עולה על רגל הפוכה?

עקרונית, כל סוס מסוגל פיזית להחליף רגליים בקנטר. למרות זאת, בשביל לגרום לסוס להחליף רגל צריך טכניקה טובה מאוד ברכיבה. אם הסוס יודע להחליף רגליים ע"פ סימן, יהיה קל יותר לכל רוכב להחליף אותו, אך עדיין נדרשת טכניקה טובה.

האם מדובר על סוס אינגליש או ווסטרן?

Mr Joens

New member
סוס ווסטרן

מדובר על סוסי בית ספר ווסטרן, יודעים להחליף רגלים בקאנטר עד כמה שידוע לי. בקרוב יש לי תחרות והמאמן עדיין לא לימד אותי איך להחליף רגלים מבלי לרדת לטרוט, ובתחרות פוסלים על שבירת מקצב.

fliperit

New member
לא נוכל ללמד אותך כאן להחליף רגל בקנטר

תצטרך לבקש מהמאמן שלך ללמד אותך. אםהוא מאמן אחראי הוא ידאג להכניס אותך מוכן לתחרות

באופן עקרוני, סוס שיודע להחליף רגליים היטב ע"פ סימן יחליף אם תשים את הרגל הנגדית לליד המבוקש על החלק האחורי. רוב הסוסים, במיוחד סוסים בית ספר, זקוקים לקצת עזרה בהחלפה ואת זה רק המאמן שלך יוכל ללמד אותך בהתאם לסוס (האם הוא מגביר מהירות בהחלפה? מפיל כתף? שובר מקצב? וכו'.. כל סוס והקושי שלו)

giri

New member
ומוסיפה

החלפת ליד טובה דורשת שהקאנטר יהיה מאד איכותי ומאוזן, לדעתי גם בווסטרן (אני רוכבת אינגליש). יכול להיות שאתה עדיין לא מוכן להחלפת ליד - זה תרגיל שדורש בסיס מעולה, כמו שפליפרית כתבה, ואם אין לך עדיין בסיס מספיק טוב, עדיף שתשבור מקצב לטרוט מאשר לעשות החלפה לא מאוזנת.

jgut

New member
ומוסיפה על ההוספה

שיש סוסים שכבר יודעים להחליף ועושים זאת שנים, אבל עדיין צריכים הרבה עזרה מהרוכב כדי לבצע את ההחלפה נכון.
כלומר מעבר לסימון להחלפה ואיכות הקנטר עצמו, הם צריכים עזרה בלהיכנס לפוזיציה של ההחלפה על מנת שתהיה חלקה.

למעלה