רגל חלשה

1קרן7

New member
רגל חלשה

פיץ' הוא גור חתולים בן 4 שבועות, שנמצא נטוש לפני שבועיים. הוא התעורר היום בצהריים, עם רגל אחורית חלשה מאוד. כבר כשהוא התחיל ללכת הרגל הזו היתה טיפונת חלשה יותר מהשניה, אבל לא באופן משמעותי. הוא הצליח ללכת ללא בעיות (אמנם קצת כמו שיכור). כאמור, מהיום בצהריים הוא לא דורך עליה בכלל. לא חושבת שהוא קיבל מכה תוך כדי שינה. הוא לא מראה שום סימן לכאב כשנוגעים ברגל. אבל אין שום התנגדות, היא כמו גומי. הוא לא מצליח ללכת, הוא גורר אותה או מקפץ על הרגל השניה. הוט' אמר שיכול להיות שהבעיה נגרמה מהלידה, ושיש סיכוי טוב שיעבור לו. בנוסף, הוא אמר שיכול להיות שהמעבר לאוכל מוצק (רק התחלנו בגמילה, אז הוא קיבל ממש מעט מוצק) גורם לו ללחץ בבטן שמפריע לו ברגל. הוא טוען שאין טעם להביא את פיץ' לבדיקה, כי הוא קטן ויכול להיות שזה יעבור, בעיקר אם אין סימני כאב. פיץ' אוכל כרגיל, ועושה צרכים. הוא קצת אפאטי, אבל זה בגלל שהוא ממש לא רוצה ללכת, לכן הוא שוכב בידיים כל הזמן. ממה זה יכול לנבוע? זה יכול להחמיר בפתאומיות למרות שעד עכשיו הוא הלך סביר? אני פוחדת שהדבר יפגע לו בלמידת ההליכה. הוא עדיין לא חוסן- האם זה יכול לנבוע מוירוס כלשהו? נשמע הגיוני טיעון הוטרינר, או שכדאי בכל זאת להקפיץ לבדיקה? (אם יש המלצות מאשדוד אני אשמח). אני מודאגת, עד עכשיו הוא התקדם יפה מאוד, ומלחיצה אותי הנסיגה הזו. תודה רבה!

איך הודעה כזאת בלי תמונה?

מה, לא מגיע לנו לפעמים לשטוף קצת את העיניים? המצב לא נשמע לי משהו. אני דווקא מעדיף לבדוק במצבים כאלה, כי יכול להיות שהדרך שלך לבדוק אם יש כאב לא מספיקה. בנוסף יכול להיות שמדובר בבעיה נוירולוגית, וגם זה משהו שכדאי לבדוק. דברים שעוברים לי בראש זה מצבים נוירולוגיים שונים, חולשה כללית (שיכולה להיות בגלל מחלות שונות), שברים (שיכולים להיות בגלל "רככת" - חוסר הסתיידות מתאימה או בגלל טראומה) ועוד. בגורים קטנים לא תמיד קל להגיע לאבחנה ולהציע טיפול, אבל לדעתי בכל זאת זה שווה בדיקה.

1קרן7

New member
אם בקשת כ"כ יפה...../images/Emo9.gif

כאן הוא בן 3 שבועות, אמנם התמונה לא מפוקסת, אבל עדיין אפשר לראות כמה הוא חמוד! לא חושבת שהוא קיבל מכה. הוא התעורר משינה ככה, והוא ישן בסביבה ממש מרופדת. בנוסף, כשהזזתי את הרגל הוא לא מחה, גם כשהפעלתי לחץ בעדינות. הרגל די רפויה, אבל האצבעות מאוגרפות קצת. שאר הרגליים בסדר. תודה רבה, מחר נקפוץ לבקר את הוטרינר.

למעלה