רגלית הילוכים - עזרה

enigo

New member
רגלית הילוכים - עזרה

רגלית ההילוכים ב-620 החליטה שנמאס לה מהשיניים והפסיקה לתפקד באמצע הנסיעה. האופנוע תקוע באמצע הדרך, ואין לי רגלית ספייר או דרך להגיע לת"א כדי לרכוש אחת. אז אם יש למי מגולשי הפורום שגר באזור הכללי של מודיעין רגלית ספייר (אפילו שבורה - זה גם יעזור) שהוא יכול לוותר עליה עד יום ראשון, או אם למישהו מהגולשים כאן יש אלתור שיכול לתפקד, אפילו לזמן קצר, אני אשמח אם תידעו אותי

razc

New member
../images/Emo105.gif נסה את זה

1. להוריד את הרגלית, לעטוף את הציר בסיילוטייפ ולהרכיב בחזרה את הרגלית. 2. אם זה עדיין לא עובד, תפוס על זה VISE GRIP הכי קטן, שישמש כרגלית הילוכים עד שתגיע לת"א. אני תמיד לוקח איתי אחד כזה. תחליף מצויין לרגלית הילוכים, קלאץ' ואפילו ברקס (רק שצריך לנסוע ממש בזהירות). 3. ואם כשלו כל הנסיונות - קח ג'בקה, תכניס להילוך שני או שלישי וסע ככה עד ת"א... בהצלחה, וסע בזהירות - בעיקר על אופנוע לא תקין.

45degrees

New member
../images/Emo45.gif במקום סלוטייפ תנסה דף נחושת

גזור ממנו חתיכה במידה המתאימה. עטוף איתו את הציר. פתח עם מברג קטן את הרגלית בחריץ - ככה שהיא תתלבש על הציר בלי להוריד מהציר את דף הנחושת. כעת הדק את הרגלית. לנחושת יש מספיק עובי ויכולת להימעך באופן שמתאים בדיוק להפרשי הצורה בין הרגלית לציר. הטכניקה עובדת היטב גם במצבים בהם כוח ההפעלה רב יותר כמו: צלבים של רכב, חיבורים של גלגלי הגה ברכב וכדומה. שים לב וקח איתך לדרך רזרבה מהדף נחושת, מברג, מפתח 8, ומספריים (לגזירת הדף): במקרה והתיקון יחזיק פחות מהדרוש. טיפ נוסף - נסה לתזמן את הרמזורים הירוקים כמה שיותר מרחוק ומוקדם - ככה תצטרך כמה שפחות עצירות מלאות.

enigo

New member
תגיד, אתה שפוך?

איזה חריץ בראש שלך? זו רגלית של LC4! עיגול מלא, ציר קוני והידוק עם ברוג על ציר הסיבוב, ולא בורג שמקטין את ההיקף!

45degrees

New member
אכן שפוך למדי../images/Emo13.gif בכל אופן תנסה

עם נחושת. זה עזר לי המון בעבר

45 עשית ממנו בתיה עוזיאל

תיכף תגיד שאתה נוסע עם דף נחושת בערכה.. במקרה הכינותי מראש... תן לו מכות עם פטיש..נראה לי זה יעזור. עזוב אותך גבר, ג'בקה, לתפוס חזק ויאללה למוסך.

45degrees

New member
לגיטימי! המטרה מצדיקה את האמצעים

הכינותי מראש חתיכת נחושת גזורה במידה.... יש לי דף נחושת בבית מוכן ומזומן לעבודה - אבל לא משהו שאני נוסע איתו ממקום למקום. חתיכת נחושת קטנה מהדף הזה הצילה ציר הגה של אלפא קלאסית אי שם בשנות התשעים. לא יאמן השימושיות של החומר הזה.

111SM

New member
לי היה 400 נבלה

שהגיע עם ריתוך אם אינני טועה הרגלית מתכת ככה שאפשר לנסות לתת לזה כמה פיקים נכון הציר אומנם אלומיניום אבל זה החזיק!!! גם לאחר פירוק הרגלית וריתוכה מחדש תנסה העיקר להגיע:)(איזה עצות פלאייר פטנט באופנוע עלא איסטור ) דרך אגב 45 היה לי פעם דף נחושת החלפתי אותו בדף משבצות זה הרבה יותר אלגנטי לאירועים מיוחדים בריתות חתונות וכדומה...

45degrees

New member
../images/Emo3.gif תנסה בהזדמנות את הנחושת.

זה חומר מדהים. פעם היו מתקנים צלבים ברכב ועוד כל מיני חלקים שהתבלו עם נחושת.

KTM620SM

New member
זה 620?

מה הבעיה? שים בחמישי וסע. שלי עשה את זה בלי שום בעיות - בלי תזמון רמזורים ובלי ניירות כסף. במקרה הכינותי מבעוד מועד מנוע ח-י-ה ר-ע-ה........

The_Niro

New member
בדיוק...

לפני חודש וקצת, נשברה לי הרגלית הילוכים בR1 בסדום ערד...מבחינת כח ומומנט די דומה ל620
בכל מקרה, שמתי רביעי, הנפתי את רגל שמאל על הרגלית האחורית של המורכב, ונסעתי עד ת"א בלי לגעת בהילוכים. כולל רמזורים, עצירות וכולי. אין סיבה שה620 לא ינהג באופן דומה.

The_Niro

New member
אופסס...שכחתי ת העניין המעצבן הזה..

קיקסטארטר.. אבל מה עם דחיפה קלה? אני לא יודע באיזה הילוך הוא משולב אבל לא צריכה להיות בעיה להניע בדחיפה.

Moo Moo

New member
../images/Emo6.gif וגם אז בדר"כ הגלגל ננעל

פעם אחת הנעתי ת'620 ב"דחיפה" ע"י רכב וכבל
(לא הסכים להניע עם הקיק)

בשישי האחרון הנעתי 640 בדחיפה עצמית

ללא עזרה, רק בשביל הקטע. הגלגל לא ננעל אם אתה משחרר את הקלאץ' בדיוק ברגע שאתה קופץ על האחורי כדי לתת לו אחיזה לחלקיק שניה הראשונה כדי לעבור את הקומפרסיה. יש עדים ואפילו הרווחתי על זה קולה (שעוד לא נוצלה).

KTM620SM

New member
הייתי מחזיר אותך בחזרה

לשיעורי נהיגה - או PLAB
או שתמשוך מצמד ותתניע עם הסטרטר. או שתניע בניוטרל, תרד מהאופנוע, תמשוך קלאץ', תעביר הילוכים (עם ג'בקה בעדינות), וסע לשלום.

enigo

New member
לא עובר לניוטרל - אין רגלית, זוכר?

בכל מקרה, הצלחתי להביא אותו הביתה (כבלים, אלתורים עם פחיות קולה שהחזיקו שניה וחצי וכו'). מחר נשב לראות איך פותרים את העסק ברצינות. תודה לכולם!

למעלה