רגליות

Nicoleriver

New member
רגליות

משהו מוזר לי. רציתי לקנות רגליות שונות, כמו לרוכסן, טפלון וכד' והלכתי לחנות של זינגר בנחלת בנימין, והבנאדם שם שאל אותי אם יש לי מכונה ביתית או תעשייתית, אמרתי לו ביתית. והוא אמר שלמכונות ביתיות לא ניתן להחליף רגלית, רק לתעשיות. נשמע לי קצת מוזר. כי אין לו סיבה להגיד לי משהו כזה סתם, כי הוא הרי רוצה למכור, אז למה שיגיד לי שאי אפשר למכונה ביתית? אז השאלה שלי היא האם הוא טועה? האם זה נכון מה שהוא אומר?

mmi30

New member
רגליות למכונה

רגליות למכונה תעשייתיתאין בעיה להשיג למכונה ביתית כשאת הולכת לקנות עליך להצטייד בשם המכונה והמודל שלה ואז הוא בטח יתאים לך רגלית אבל כשאת מגיעה בלי הפרטים של המכונה לא כדאי לו להתחיל לחפש כמו כן כדאי להביא איתך רגלית של המכונה שלך כדי שהוא יתאים לך רגליות עם הברגה דומה

Nicoleriver

New member
האמת היא שהבאתי

הוא לא הסתכל אפילו על הדגם (שהיה כתוב על נייר, לא הרגלית עצמה של המכונה), הוא פשוט אמר שאין דבר כזה רגלית למכונה ביתית. אז כעיקרון כן מאפשרי, רגליות למכונה ביתית?

ayala26

New member
בטח שיש

וגם לא תמיד צריך לדעת את שם המכונה והמודל רק איפה נמצא הבורג - low shank או high shank ורגלית טפלון למשל היא בכלל רגלית snap on

Nicoleriver

New member
תודה איילה

בורג יש ונמצא. אבל מה זה אומר הshank הזה? לפי זה אני צריכה לקנות? ואיך אני יודעת איזה זה? דרך אגב, יש לי מכונה של חברה לא כל כך מוכרת. אני אמצא רגלית? או שהרגליות מוגבלות בהתאמתן?

ayala26

New member
אני מצרפת תמונה

low shank ו- high shank מתקשר לאיפה נמצא הבורג ביחס ללוחית המחט.פשוט למדוד עם סרגל. אני קניתי רגליות למכונה שלי באינטרנט. קניתי כמה רגליות snap on שהן אוניברסליות ומתאימות לכל מכונה שיש לה את האפשרות הזו. בין היתר רגלית רבע אינץ', רגלית overcast ורגלית טפלון וקניתי גם למשל רגלית waling foot שמתאימה ל low shank כמובן אחרי שמדדתי את המרחק במכונה שלי וקניתי בחנות אחרת רגלית לרוכסן גם בהברגה. והמכונה שלי היא מכונה ביתית חדשה. גם רגלית לרקמה חופשית היא בהברגה וברור שהיא מיועדת למכונות ביתיות אז לא ברורה לי ההצהרה הנחפזת של המוכר שפנית אליו.

Nicoleriver

New member
הבנתי

המון המון המון תודה!!
בלי להיות יותר מדי נודניקית, לכל מכונה יש אפשרות של snap on, ואם כן איך זה מורכב, כלומר איזה חלק זה בדיוק של המכונה ואיך מוציאים/שמים רגלית כזאת?

נגה אר

New member
תודה על הקישור, גם אני בחיפושים כרגע אחרי

רגליות נוספות. אולי מישהי תוכל לכוון אותי קצת יותר, כרגע התבלבלתי... אני רציתי רגליות לרוכסן נסתר, רגלית מכווצת, רגלית לקיפול מכפלת נסתרת (חושבת שכך קוראים לזה...) המכונה שלי היא זינגר 7422 האם אני קונה בעצם רק את החלק התחתון או שצריכה לפרק משהו על מנת להרכיב את הרגלית? אם לא צריכה לפרק כלום, אז פשוט מחפשת תחת שם הרגלית? ואז כל דבר מתאים ולאו דווקא של זינגר? איך קוראים לרגליות הללו באנגלית? את הרוכסן אני יודעת, אך השם המקצועי של שאר הרגליות לא ברור לי... אשמח אם מישהי תוכל לעזור לי במונחים המקצועיים, קצת הלכתי לאיבוד
תודה וערב טוב טלי

ayala26

New member

נגה אר

New member
תודה על הקישורים ../images/Emo142.gif

עושה לי חשק שכבר יהיו אצלי ואנסה אותן

למעלה