רגישות

ocean boy 22

New member
רגישות

אני מאוד רגיש למראה החיצוני, עד כדי אובססיה.. כל פעם שמישהו מעיר על זה משהו, המצב רוח שלי יורד בשנייה לתהום. וכן, אני עובר טיפולים. למה אנשים חייבים להעיר לאחרים על המראה? מילא משהו כמו "יהיה לך יפה בלונד" או "תשתזף" אבל הם מעירים לך על איזשהו פגם, שאתה מודע לקיומו.. כאילו מה.. ?

נכון - אבל

אם תשים לב, התלונה שלך היא על "האנשים" ו"מה נסגר איתם". אופן התלונה מסגיר את העמדה הבסיסית שלך שמה שמפריע לך זה "אנשים" ואיך שהם מדברים ולא לוקחים בחשבון שמדובר פה בבחור רגיש שנפגע מדברים כאלה. טיפול קוגניטיבי מוצלח הוא טיפול שעוזר לך לשנות עמדות ואמונות. טיפול קוגניטיבי עוד יותר מוצלח הוא טיפול שמלמד אותך להיות יותר גמיש במחשבות שלך, ולהיות יכול לבחור מתוך ארסנל שלם של עמדות ואמונות שעומדות לשירותך - בלי להיתקע בנוקשות באיזו עמדה לא ייעילה ולא מקדמת.

ocean boy 22

New member
אני מבין יעל..

אבל בוא נהיה מציאותיים. מישהו יעיר לך משהו על השיער או נגיד יגיד לך "וואי, יעל יש לך קמטים בפנים" - את לא תיעלבי? נכון, אז יש לנו אפשרות לבחור אם להיעלב או לא, אבל במציאות - אנשים נעלבים. אני פשוט לא מבין למה יש אנשים שמרגישים צורך להצביע על "פגם" של מישהו אחר. מה גורם לזה בעצם? אני למשל בחיים לא אבוא למישהו ואתחיל להעיר לו על איך שהוא נראה וכו', כי אני יודע למה זה יגרום. היה אצלי מישהו בצבא, שסבל ממשקל יתר ולא נראה בכלל שהיה לו איכפת כי הוא אכל הרבה ג'אנק פוד והיה עצלן, וכולם תמיד ירדו עליו שהוא שמן, אני אף פעם לא הערתי לו על המשקל - כי לא רוצה שירגיש מה שאני מרגיש כשמעירים לי על זה שאני לבן או לא יודע מה. כאילו.. מאיפה מגיע הצורך הזה להעיר לאנשים על המראה החיצוני שלהם? מי נתן להם את הזכות?

אבל שוב

אתה מעדיף לנתח "אנשים" ולהתעסק בעניינים שלהם ובמניעים שלהם במקום בעצמך ובאיכות חייך. כל עוד שתתעקש לבזבז את האנרגיות שלך בלשאול שאלות שאין עליהן תשובה, תישאר באותו לופ. האמת היא שגם אם נדע (וגם אם לא נדע) מאיפה מגיע הצורך הזה להעיר, המציאות היא שמעירים. גם אם נדע (וגם אם לא נדע) מי נותן זכויות לדבר בחוסר טאקט, המציאות היא שיש אנשים חסרי טאקט בעולם. אם תמשיך להתעסק בעניינים שלא קשורים אליך, לא תזוז מילימטר בטיפול שלך. אם מישהו הוא חסר טאקט - הוא חסר טאקט, לא אתה. אם מישהו מדבר לא יפה - הוא מדבר לא יפה, לא אתה. אתה מי שאתה והוא מי שהוא. אם אתה נפגע עד נימי נשמתך מכל הערה של מאן דהוא חסר טאקט, זו באמת הבעייה שלך הפגיעות הזו, לא שלו. הוא ימשיך להיות מי שהוא (חסר טאקט באופן משווע) ואתה תמשיך להיות מי שאתה (פגיע באופן מוגזם). נראה לך שאתה יכול לשנות את המציאות ולדרוש שכל האנשים בעולם יהיו מנומסים? עזוב מנומסים, אתה יכול לעשות משהו עם פנאטים ורוצחים קודם? נראה לי שאם תעלה על הפטנט לשנות אנשים, אני חושבת שיש עדיפות לשנות פנאטים ורוצחים לפני חסרי טאקט ומעליבים. עשינו עסק?

ocean boy 22

New member
וכמה זמן לקח עד שהגעת להארה?

שאי אפשר לשנות אנשים אחרים, רק את עצמך. כי אני כבר בן 23.. ורק עכשיו זה מתחיל להיקלט. לאט. לאט.

למעלה