רגישות תחושתית???

oshritt

New member
רגישות תחושתית???

יש לי בן בן שנתיים ולאחרונה אני מתחילה לחשוב שאולי יש לו איזו רגישות תחושתית ברגליים והייתי רוצה להתייעץ על כך. אני גם מרפאה בעיסוק אך לא מתחום הילדים ולכן אין לי מספיק ניסיון בנושא הזה. הבן היקר שלי אוהב מאוד לשחק בגן שעשועים ולרוץ ממתקן למתקן אך רק בגן עם דשא, אם יש חול הוא מבקש ובוכה שאני אעביר אותו בין המתקנים כי הוא לא סובל את החול בנעליים. הוא גם לא מסכים להוריד נעליים בבית ואפילו דורש לישון איתם. חוץ מזה הוא מאוד נקי ומאוד מפריע לו אם יש לו לכלוך וישר הוא מבקש שאנקה לו את זה. לפעמים אני חושבת שהוא פשוט אסטניסט וזה עניין של אופי אבל מצד שני אולי זה קיצוני מדי... חוץ מהעניין עם הנעליים אין לו רגישות למגע של בגד, סלידה ממאכלים עם מרקמים שונים וכ"ד. אשמח מאוד לשמוע את דעתכן, תודה מראש- אושרית.

אמאפלוס

New member
כמה עייצס בתור אמא ומרפאה בעיסוק

אני חושבת שזה גיל מוקדם לקביעה אם יש רגישות תחושתית או לא על פי הקריטריונים שהזכרת. מציעה לך לנסות את העצות שלי ושל חברותי במשך תקופה קצרה ( עד חודש...), אם זה לא עוזר, לקבוע מהר תור לאבחון(כי בד"כ גם לתור צריך לחכות). אני הייתי מנסה סוגים שונים של נעליים - אולי נעליים סרוגות, או נעלי צוללנים (שלופתות את הרגל...), האם את נותנת לו לישון עם נעליים? דבר נוסף. אם הוא אוהב את המתקנים בגן, הייתי קובעת מתקן אחד שאליו הוא צריך לעבור לבד, במרחק קצר, להגיד לו שהוא גדול, תראי אולי החשק יגבר על הרתיעה... אחרי שהפחדתי יש לי סיפור והצעות עד לקביעת התור. בתור אמא אני יכולה להביא כדוגמא את הבן שלי, שגם לא כל כך אהב חול, הפריע לו דבק, וצבעי אצבעות, ולאט לאט (כמובן שהמשכתי לחשוף אותו בהדרגה) זה עבר. כשהוא נכנס לגן בגיל 3, הגננת זרקה" רגישות תחושתית" כי הוא נמנע מחול. מוזר, בשישי שבת הוא לא נמנע.ומאז גדל להיות ילד שאוהב לשחק בחול....לפעמים יש אלמנטים אחרים התנהגותייים (תשומת לב וכו') שיכולים להיות משולבים כאן. מה כן לעשות? הייתי עושה איתו דברים שלא יכולים להזיק לו אבל כן יכולים לווסת במידת מה את מערכת התחושה: פעילות של תחושה עמוקה, לגלגל אותו במגבת, לתת לו לדרוך על חול עם נעלי פלסטיק, הרבה אמבטיות ולשחק מתחת למים עם קוביות וכוסות, לזחול מתחת למזרון, ללכת לבריכות כדורים, לארגן בבית בריכת כדורים או בריכה של קלקלרים (זהירות שלא יכניס לפה!) בתוך ארגז. אני פשוט ממליצה לך לבדוק אם יש שיפור, ואם אין לפנות בהקדם למרפאה בעיסוק, כי קשה ולא מקצועי לתת תשובות בלי לראות את הילד.

למעלה