רגישות תחושתית

sharon84

New member
רגישות תחושתית

שלום אני בת 23 ומאובחנת כ-ADD ללא היפראקטיביות,עם ליקוי למידה ויזו-מרחבי. נתקלתי ברשת בזה:http://www.temple.edu/OT/Neuro_Behavioral_Center2.htm ,יש שם מעין מבחן עצמי לרגישות סנסורית.אני מתרשמת שרבים מהסימפטומים קיימים גם אצלי באיזשהיא מידה.האם תמיד רגישות תחושתית היא חלק מהפרעת קשב? האם תיתכן רגישות תחושתית גם ללא הפרעת קשב? ומה הטיפול המומלץ ברגישות תחושתית ובהפרעת קשב המשולבות יחדיו? האם טיפול בריטלין ונגזרותיו אמור או לא אמור להיטיב גם עם הרגישות התחושתית? האם ליקוי למידה ויזו-מרחבי קשור גם כן או מושפע מרגישות תחושתית(קושי לעשות SESORY INTEGRATION)?

sharon84

New member
מישהו מהמומחים לפחות יכול לענות?

או מהפורום בכלל?

sharon84

New member
השאלה בקצרה-אודה למי שיוכל לענות!

השאלה בקצרה או "השורה התחתונה" היא: איך אני יכולה לדעת אם הרגישות התחושתית נובעת מה-ADD שלי עצמו או שהיא הפרעה נפרדת? כי לפי מה שהבנתי דיאטה סנסורית לא עוזרת למי שהרגישות שלו נובעת מה-ADD ..

בקצרה

יש תשובות לכל שאלותייך בפורום ADHD לקויות וזכויות כאן בתפוז, וזו, אני מניחה, גם הסיבה שלא ענו לך שוב. אך בעקרון, הדרך היחידה בה את יכולה לדעת האם מדובר בליקוי סנסורי ראשוני או משני לבעיית הקשב, היא באמצעות איבחון של מרפאה בעיסוק מומחית לתחושה, וגם אז... זה לא מדע מדוייק. בברכה שרון

אמאפלוס

New member
../images/Emo98.gif הסתכלות קצת שונה על הדברים

אני מציעה לך להסתכל על הדברים מכיוון שונה: כיון שלא מדובר כאן על שאלה מחקרית, נראה לי שחשוב לבדוק עם מרפאה בעיסוק מהם התחומים שמפריעים לך, עדיין, ובהם לטפל, בהתאם לצורך. לצורך כך חשוב לבדוק כיצד נראה סדר היום שלך, באילו תחומים את מתקשה לתפקד, מהם התחומים החזקים אצלך, איזה סביבות "עושות לך טוב" ואילו לא, וכן חשוב לדעת אילו טיפולים ניסית, האם את לוקחת רטילין, וכו'. יכול להיות שיש קשר בין התחומים שהזכרת, אבל לא תמיד. (לי לפחות יש רגישות תחושתית ואין לי הפרעות בקשב).

למעלה