רגישות תחושתית

77הדר

New member
רגישות תחושתית

שלום רב, אני מרב"ע טרייה וברצוני להתייעץ אתכם בעקבות שאלה של אם. ישנו ילד בן6 שאינו אוהב להתלכלך, מחליף חולצות כאשר נרטב, אינו אוהב חול, דבק ופלסטלינה. אוהב להתרחץ ואין רגישות לבגדים מסוימים. הבעיה העיקרית היא שהילד אינו אוהב לאכול הרבה מאכלים, הוא אוכל תפות ליום ואם אוכל טונה לדוגמא הוא אוכל זאת מספר ימים ברצף עד שהוא מחליף למאכל אחר. אינו אוהב ירקות ופירות,למעשה בקושי אוכל. השאלה היא מה ניתן לעשות במצב מעין זה שהילד אינו אוכל? כיצד מפחיתים רגישות כזאת? עם מי ניתן להתייעץ? תודה רבה

נאוה ר

New member
כמו בפעמים קודמות שהשאלה עלתה

התשובה היא - להפנות, לפנות למרפאה בעיסוק שמבינה בנושא. אי אפשר ללמד על רגל אחת למה, איך לטפל ברגישות חושית. ובטח לא את התוספות הנדרשות למי שהביטוי העיקרי הוא ברגישות אורלית. האינטרנט הוא פשוט לא מקום טוב לזה.

ayeletg1

New member
מנצלת שרשור - שאלה

לשרון שני גונן ושאר ה"תחושתיות" דוקא בנוגע לילד הפרטי שלי. פשוט השאלה בנוגע למזון הזכירה לי. בני בן 9 עם בעיות תחושתיות קלות ביותר שאינן מפריעות לתפקוד (מתיחת גרביים, קצת התפתלויות בגזיזת צפרניים)אין רגישות לשום חומרים, אוהב חול, בצק הכל. הבעיה היא בעיקר באוכל ,והאמת היא שרק לאחרונה -גם בגלל שנחשפתי ליותר מידע וגם בגלל שפעם ראשונה עשו לו סתימה אצל רופאת השיניים ( עד עכשיו היה רק בביקורות שלא ממש נגעו בו) ראיתי עד כמה הוא רגיש. רפלקס גג ממש קרוב לפתח הפה וניתן היה לטפל בו רק עם גז צחוק. אז כנראה שאני סנדלר שהולך יחף, כי רק בשנה האחרונה ירד לי האסימון שכל בעיות האכילה שלו מאז גיל שנה הן אולי בגלל רגישות סנסורית. הילד אוכל שנים פחות או יותר אותם מאכלים בודדים, יש לו התקפות של מספר חודשים ואז "עובר " מאכל, לא נוגע בפירות וירקות "זה מגעיל". אז- רציתי לשאול האם זו תופעה ידועה? האם יש פתרון? האם איסטניסטיות יתר קשורה לזה?

כן

היי אילת, כן, זו בעיה ידועה, כן, יש פתרון ו"איסטניסטיות יתר" זה שם שנותנים פעמים רבות למי שסובל מתגובתיות יתר. את מוזמנת לפנות לאחת ה"תחושתיות" (אחלה שם), ולקבל יעוץ מפורט יותר ואף...טיפול. אשמח לעזור במה שאוכל. בברכה שרון

למעלה