רגישות שמיעתית

settie

New member
רגישות שמיעתית

כיצד ניתן לסייע לילד עם רגישות שמיעתית גבוהה המקשה עליו את השהות בגן בארועים כמו ימי הולדת או חוג מוסיקה. משיחה עם הגננת עולה כי במצבים כאלה הוא שוהה במטבח או הרחק ממקום הארוע ומקשיב לנעשה. האם לדעתכן כדאי להפנות אות לטומטיס , או להמליץ על אטמי אוזנים או משהו אחר.

למי להפנות?

כפי שנאווה ענתה לשאלה דומה בתחתית הדף, המלצתי היא להפנות למרפאה בעיסוק מומחית לתחושה. כי תגובתיות יתר היא תכונה של מערכת העצבים ולא של המערכת האודיטורית בלבד. מכאן שהרעיון לטפל במערכת האודיטורית בלבד, או להימנע (המנעות היא לא טיפול!!!) הוא לא בהכרח תקף, ואפילו בכלל לא. שבת שלום שרון

א רויטל

New member
יש מספר אפשרויות

מנסיון אישי (עם ביתי ) טיפול בטומטיס מקרין גם על המערכות האחרות. כך שאם למשפחה יש אפשרות להיכנס להוצאה כלכלית לא קלה זה מומלץ. ניתן להמליץ למשפחה את שתי האפשרויות שהם יבחרו כי השיקולים אינם רק כלכליים אלא התחייבות טיפולית ושיתוף של ההורים ברמות שונות וחשוב שההורים יידעו שיש כמה אפשרויות.

למי לפנות?

במסגרת טיפול סנסורי, מציגים בפני המטופל ומשפחתו את כל האפשרויות הרלוונטיות, כולל שיטות הקשבה (יש שלוש עקריות ובהן טומטיס), ושיטות אחרות המשתמשות ב"פורטל" של מערכת כלשהיא כדי לטפל במערכת כולה. מכיוון שלדעתי מרפאה בעיסוק מומחית לתחושה מביאה נקודת מבט רחבה, הכוללת מספר שיטות ושיתופי פעולה עם מטפלים נוספים, אני ממליצה על בדיקה זו, שאינה מחוברת בהכרח לתכנית טיפול ספציפית זו או אחרת. אין בכך כדי לבטל אף שיטה, להיפך. אני חושבת שכדאי לפנות למי שיציג בפניך את התמונה הרחבה ביותר, ולדעתי זו מרפאה בעיסוק. בהצלחה שרון

settie

New member
פרופיל סנסורי

הפרופיל של הילד בשרשור הקודם הוא היפוסנסטיויות בגוף והיפר באוזניים , הדיאטה הסנסורית ויתר הפרוטוקולים והתוספות מסייעים לו בעיקר בעיבוד הסנסורי בהיפוסנסטיויות . בעיבוד השמיעתי אין שיפור.ראוי לציין כי לפני כשנה שמו לו כפתורים באוזנים.

ימימה5

New member
הרבה פעמים...

מופיעה רגישות שמיעתית כחלק מתמונה כוללת של רגישות סנסורית. צריך לבדוק האם יש רגישות גם בשאר החושים? טקטילי? וסטיבולרי? תנועתי? מנסיון שלי טיפול של SI יכול להפחית רגישות שמיעתית שהיא חלק מרגישות סנסורית

למעלה