רגישות למוצרי חלב

mishmish3

New member
רגישות למוצרי חלב

שלום לכולם, יש לי שאלה : אני בחורה בת 24, כבר כשנתיים אני סובלת ממערכת העיכול שלי, זה התחיל בחודש וחצי של שילשולים עם כאבי בטן מטורפים, כל בירורי הגסטרו לא העלו דבר, ומאז אני סובלת לסירוגין משילשולים, גזים, וכאבי בטן. לאחרונה שמתי לב שהמצב מחמיר בעיקר כשאני אוכלת מאכלי חלב. קניתי מוצר שנקרא לקטזין, ושמתי לב שכשאני משתמשת בו,3 פעמים מתוך 5 התוצאה היתה יום שלם של הקאות עד למצב של הקאת מיצי קיבה. אני לא יודעת מה לעשות, במיוחד היות ומוצרי חלב הם עיקר התזונה שלי. מיום ראשון האחרון התחלתי בניסוי של המנעות ממאכלי חלב, ונראה מה יהיה. יש למישהו מידע שיכול לעזור, עצה וכו´ ? תודה רבה.

ווילו

New member
../images/Emo173.gif../images/Emo78.gif../images/Emo135.gif../images/Emo178.gif

לקטזין מכיל את האנזים שמפרק רכיב מסויים מתוך החלב: לקטוז, סוכר חלב. רב האנשים שאלרגים לחלב, באמת אלרגים לסוכר חלב, אבל יש אחוז קטן שאלרגי לחלבון חלב. יכול להיות שזה המקרה שלך. אפשרות נוספת: יתכן שאת באמת אלרגית לסוכר חלב אבל ´לקטזין´ לא משפיע עלייך, כמו שהוא גם לא משפיע עליי, או ליתר דיוק משפיע לרעה, וכדור אחר בשם ´לקטאייד´ יוכל לעשות בשבילך את העבודה. ´לקטאייד´ אני אישית לא ראיתי בארץ כבר שנים, את שלי אני מביאה בד"כ מארה"ב או קנדה. בקופת חולים יוכלו לעשות לך בדיקה שתיקבע בוודאות אם את כן או לא אלרגית ללקטוז. זו בדיקה קצת אכזרית לדעתי... אם תירצי לדעת על מוצרים שמחליפים מוצרי חלב(גלידה, גבינה צהובה, חלב, מעדנים וכו´) חפשי כאן בהודעות הקודמות או שתבקשי ממני בפרטי. תרגישי טוב.

mishmish3

New member
איזו בדיקה זאת ?

בסך הכל, בתור בוגרת בדיקות הגסטרו אני יכולה להעיד על עצמי שכבר חוויתי בדיקות אכזריות בחיי..

ווילו

New member
../images/Emo101.gif../images/Emo173.gifהבדיקה../images/Emo173.gif../images/Emo101.gif

את הבדיקה עשיתי לפני 10 שנים. אם זה עדיין אותו הדבר אז, נותנים לך לשתות כוס שלמה של חומר לבן חסר טעם שמזכיר גיר מפורר. אח"כ כל 30 דקות עושים לך בדיקת דם כדי לבדוק אם החומר מתפרק אצלך בגוף או לא. (זה השלב שבו לי אישית יש נטייה להתעלף או להקיא) אחרי שש בדיקות דם, אם אני זוכרת נכון, את נראית מחוררת כמו מסננת במקרה הטוב, במקרה הרע, היה קשה למצוא את הוריד אז דקרו כל פעם מחדש על אותו פצע, בדיוק כשהוא כבר התחיל להגליד. שולחים אותך הביתה, קייץ, כל מי שרואה אותך עם החורים בורידים חושב שאת נרקומנית, אז לא להתייחס לבנים שיתחילו איתך באותו יום
וכאן מגיע הקטע האכזרי...
מה שניכנס לגוף חייב לצאת, ואם את באמת אלרגית לחומר ששתית מומלץ לתכנן את הדרך הבייתה במסלול שיש בו הרבה מסעדות או בתי קפה, כי את מאוד תצטרכי שירותים...תתכונני לשלשל את הנשמה שלך
אני בחיים לא הייתי עוברת שוב 6 בדיקות דם ביום אחד...אבל לא כולם מפונקים כמוני
בהצלחה

למעלה