רגישות ללקטוז, עזרה!

Lomsahne

New member
רגישות ללקטוז, עזרה!

שלום, אובחנתי לפני כארבעה ימים כבעל אי סבילות ללקטוז לאחר בירורים של ארבעה חודשים. לפני כחמישה חודשים עברתי מחלב רגיל לסויה למשך כחודש ואז התחלתי לשתות גיינר (שזו אבקה חלבון למתאמנים שמכילה כמויות גבוהות של חלבון ופחמימה וכנראה גם לקטוז ואז החלו לי הכאבי בטן).
הקטע הוא שאני מתאמן במכון כושר כבר שנתיים וחצי. אני מעלה מסת שריר, כרגע אני בתקופת חיטוב ואני חייב לצרוך הרבה חלבונים. לרוב הייתי עושה את זה דרך אבקות ומוצרי חלב אבל עכשיו כשאני צריך להוריד כמויות אני לא יודע מה התחליפים. יש לי תור לדיאטנית רק בעוד שבועיים ואני לא רוצה לאבד בינתיים מסת שריר. קניתי בינתיים מעדני סויה (שיחליפו את היוגורט) וחלב שקדים (אין לי בעיה איתו, הוא נחמד) אבל אני לא יודע במה להחליף את הקוטג' ואת המעדני סויה (הרי אסור לצרוך יותר מדי סויה). טחינה מותר לי פעמיים בשבוע אולי שלוש כי היא בעלת אחוז שומן גבוה וזה לא טוב בתקופת חיטוב בעיקר.
אתמול קניתי אבקת חלבון ללא לקטוז אך אחרי שעתיים התחחלתי להרגיש שוב כאב עמום (רשום על העטיפה שהאבקה מכילה שאריות של חלב, בינתיים אפסיק עם האבקה המרוכזת הזאת) ובערב לקחתי לקטוקל לפני היוגורט שאכלתי וגם הייתה לי אי נוחות בבטן במשך שעתיים (לא נפיחות וכאב חזק כמו מקודם אלא יותר מתון).
השאלה היא מה התחליפים במצב שבאמת צריך לצרוך חלבונים רבים? ומה עליי לעשות? אני מפחד להפסיק לגמרי את צריכת החלב דבר שיוביל לכך שהקיבה שלי לא תדע לייצר בכלל את האנזים וזה יהפוך למשהו בלתי הפיך. מצד שני במשך יומיים כשלא אכלתי חלב הרגשתי טוב.
חשוב לי לציין שבמהלך השלושה חודשים של כאבי הבטן היו לי כמה שבועות ללא כאבים בכלל (על אף שצרכתי את אותה כמות של מוצרי חלב) ורק כאשר הייתי אוכל דברים בעלי אחוז גבוה של לקטוז (כגון פיצה, או אבקות חלבון למיניהן זה היה מחזיר את הקיבה שוב לחוסר איזון). הרופאת משפחה גם ציינה שאי הסבילות היא ברמה של שבעים אחוז (על סמך בדיקת הדם) ולא חריפה.

avi5199

New member
בשר רזה, הודו, חזה עוף , עדשים, גלוטן חיטה , חלבון ביצה.

הכי יעיל זה חזה הודו - פסטרמה - הרבה חלבון יחסית לשומן.
אחרי זה חזה עוף ללא עור.
ביצים במיוחד החלבון - החלק הלבן .
חלבון צימחי הוא חלבון לא מאוזן , ולכן לא יעיל כמו חלבון מהחי.
בין הצמחים בעדשים יש הכי הרבה חלבון יחסית לקלוריות
בסויה ומוצרי סויה אל תגע, כי יש בה הורמונים דמויי אסטרוגן שעושים בדיוק ההפך ממה שאתה רוצה להשיג ( גורמים להפיכת שריר לשומן ).

Lomsahne

New member
כמה אפשר לאכול ביצים?

אני גם ככה אוכל שלוש ביצים ביום, ואם לא אז ביצה וקופסת טונה. תמיד אכלתי את הביצים עם קוטג' וגם את הטונה, אני אנסה באמת פסטרמה עם הביצים והטונה או בשר הודו (למרות שכל יום אני אוכל 180 גרם חזה וגם כמה אפשר לאכול, זה לא בריא).
מה לגבי תחליף ליוגורט? יוגורט עזים מכיל לקטוז, יש כזה דבר בכלל? ישנם גבינות ללא לקטוז שהן לא מסויה?
לגבי סויה הבנתי שיש הרבה מחקרים סותרים. בחלקם טוענים שיש אסטורגן ובחלק לא ושהסקרים ממומנים על ידי תאגידים שיש להן אינטרס בתוצאות כאלו.

avi5199

New member
חלבון ביצה אפשר לאכול בלי הגבלה

ההשומן והכולססטרול והקלוריות נמצאים רק בחלמון ( הצהוב), בחלבון (הלבן) יש רק חלבון ( ומים).
אפשר למשל לעשות חביתה עם שתי ביצים שלמות ועוד חמש שש חלבונים ... מתקבלת אחלה חביתה עם כולסטרול ושומן של שתי ביצים וחלבון של שבע ביצים.

פצית219

New member
אבל אם בסויה יש דמוי אסטרוגן, האם בחלב רגיל אין אסטרוגן

אמיתי? זה לא יותר גרוע מהבחינה הזו?

avi5199

New member
מן הסתם יש גם בבשר ובחלב אבל יש גם סטרואידים וטוסטסטרון

וכ"ד שעושים את ההפך .
בכל מקרה העובדות הן שמי שאוכל חלבון שמקורו בחלב ובבשר ובביצים, מפתח שרירים יותר מהר ממי שאוכל חלבון צמחי.

אבו זקן

New member
*אתה* ממליץ על פסטרמה?

חשבתי שאתה נגד כל המזונות המעובדים, עם שפע הנתרן, ניטריטים וניטרטים...
(על האלכימיה של הפיכת שריר לשומן נדבר פעם אחרת)

avi5199

New member
חס ושלום! מאד קל לעשות פסטרמה ביתית .

מחזה הודו (אפשר גם מחזה עוף ).
יש המון מרשמים באינטרנט, ניסיתי הרבה ורובם מעולים.
כמובן שאני לא ממליץ לקנות בשר מעובד.
אני פוסח על שלב ההשריה ופשוט מתבל בחומץ בלסמי דבש חרדל מלח ופלפל וכ"ד קושר בצורת גליל בעזרת חוט כותנה לבן.
אופה בתנור בחום של 160 מעלות כשעה , למען הדיוק מודדים חום בפנים עם מדחום של רוסטביף , עד שיגיע ל 100 מעלות באמצע.
צריך להיות ורוד מבפנים ואפוי מבחוץ, ולא יבש, אחרי כמה נסיונות תמצאו את הטמפרטורה והזמן המדוייק.

גבינות קשות הן כמעט נטולות לקטוז

אם אתה בעל אי סבילות חלקית ללקטוז אז גבינות קשות לא אמורות לגרום ל לבעיה. ביוגורטים יש גם כמות זעירה של לקטוז וכן גם בלבנה שהיא גבינה שעשויה מיוגורט. גם בקוטג יש מעט לקטוז אבל יותר מאשר בגבינות הקודמות שמניתי.
כדאי לך לנסות את גבינות הללו ולראות באיזו כמות הן משפיעות עליך לרעה.
עוד פיתרון הוא האנזים לקטאז העוזר בעיכול הלקטוז כמו התכשיר הזה
http://www.medilife.co.il/Product.aspx?pid=2634

בכל בית מרקחת תמצא גלולות לקטאז

ללא מרשם.

רגישות ללקטוז זה בעצם מחסור בלקטאז, האנזים שמפרק את הלקטוז.
אפשר לקבל לקטאז מהגלולה לפני האוכל במקרים בהם אתה מחליט לצרוך חלב ומוצריו.

תשובה

חשוב - לאנשים רבים יש אי סבילות ללקטוז. ע"פ הספרות גם לסובלים מאי סבילות ניתן לצרוך 12-15 גר לקטוז ביום. אין להמנע לחלוטין ממוצרי חלב. ניתן לצרוך -גבינות קשות -צהובות, בהן אין כמעט כלל לקטוז. כמו כן קוטג מכילה כמות קטנה מאד של לקטוז- ניתן לצרוך קוטג. כמובן שניתן להוסיף מוצרי מסויה-, מעדנים,חלב (יש גן חלב דל/נטול לקטוז) . ותמיד- ניתן להוועץ עם דיאטנית שעוסקת בתחום ע"מ לקבל מענה מקיף יותר, כולל לתזונה תואמת בכלל , בהצלחה.

למעלה