רגישות לטבעת?

רגישות לטבעת?

כבר מס' שבועות שיש לי כאבי בטן בבטן העליונה. זה לא כאבים בלתי נסבלים כמו שכתבו פה על תזוזת טבעת אלא כאבים שבעבר הגיעו וחלפו, ולאחרונה זה הולך ומתגבר. אני מתלבטת אם לפנות לדר' אבינח או ללכת לרופא דרך הקופה. בטח התורים לד' אבינח הם מאוד רחוקים ואני לא חושבת שאוכל לחכות עם זה עוד הרבה זמן כי זה כבר ממש מציק. יש לי בכלל תחושה רעה לגבי הטבעת שנראה לי שאצטרך להוציא אותה. הגוף שלי מעולם לא סבל גוף זר - כולל עגילים, התקנים וכו'. האמת היא שאני עכשיו לגמרי היסטרית כי ירדתי רק 4 קג' ואם אוציא את הטבעת בעלי לעולם לא יתן לי את ברכתו לשרוול. יש דבר כזה רגישות לטבעת?

רוייקו

New member
כמעט ואין דבר כזה "רגישות לטבעת"

לא במובן שהגוף דוחה כמו עגילים וגופים זרים. אם אכן התופעה קיימת מבחינת "גוף-טבעת" מדובר על תופעה נדירה. הכאבים יכולים לנבוע מהגבלה יתרה, עייפות של הוושט, כיב במעבר הטבעת. האם יש לך אינדיקציה מתי הכאבים מופיעים ? הם נעלמים מתישהו ? זה קורה כשאת אוכלת או לא אוכלת הרבה זמן ? זה קורה אחרי מאכלים מסויימים ? לא בטוח שמדובר בתזוזה של הטבעת.

לרוייקו

המון תודה על שענית לי מהר. קודם כל אני מאוד שמחה שאין דבר כזה רגישות לטבעת. אני מקווה שאני לא אהיה הראשונה שדווח עליה בספרות המקצועית על כך. הגבלה יתרה בטוח אין לי. אני אוכלת הכל ויותר מדי (אני סגורה על 7.25 ). אני גם מפחדת להגביל יותר כי אז אני גם מרגישה רע - מעין מחנק. הכאבים מופיעים בלי שום קשר לכלום. היום בבוקר קמתי איתם. לפני כמה ימים הם התחילו להציק גם כמה שעות אחרי אוכל. התחושה היא כאילו אני לובשת בגד הדוק מדי שמאוד לוחץ לי על הבטן. בדרך כלל הכאבים נעלמים לבד למרות שבינתיים הם לא עברו. אני לא חושבת שזו תזוזה של הטבעת כי זה לא כאבי טופת . יש לך רעיון?

WiKi

New member
לי יש כאבים כאלה כאשר

אני לא מכניסה כלום לפה במשך כמה שעות. (אם אני לא אוכלת ולא שותה כמה שעות)

WiKi

New member
ברור

לדעתי זה סוג של רעב, כשהקיבה מתרוקנת היא מתכווצת (=רעב, קרקורי בטן) וזה מה שכואב. אם אני תופסת את עצמי מספיק מוקדם, שתייה בד"כ עוזרת. אם אני המון שעות ככה, זה יכול לכאוב כמה שעות טובות עוד אחרי שאני אוכלת.

WiKi

New member
גם אני לא

אבל במצב של כמה שעות שאני לא מכניסה כלום לפה יש לי כאבים. אני לא יודעת אם זה מה שיש לך. שאלת, עניתי...

רוייקו

New member
מה קורה כשאת שותה כוס תה חם ?

כשיש לך כאבים נסי לשתות כוס תה חם אבל בכוס גדולה. אולי חלב חם. מה התגובה אז ? לפעמים שאריות מזון קטנות שנותרות מעל הטבעת או ניתקעות במעבר (כן כן.. התופעה הזו קיימת הרבה בטבעת) גורמות לכאבים. כשזה קרה לי (לא מעט פעמים בעבר) פתרתי את הבעיה בשתיה וזה חלף.

זה באמת הגיוני אצלי שאריות מזון שנתקעות במעבר

זה מאוד הגיוני מה שאתה אומר כי אתמול באמת אכלתי קצת שטויות שכבר זמן מה לא אכלתי (לחם, גרנולה) שאולי באמת נותרו מעל הטבעת או נתקעו במעבר כי הבוקר קמתי לתוך הכאב הזה. בינתיים הכאב מתחיל לעבור כך שאני שומרת את העצה של השתיה החמה לפעם הבאה בתקווה שלא תגיע. הלואי שזו באמת סיבת הכאב ולא משהו אחר. ושוב - המון תודה

למעלה