רגישות לחלב + צליאק

ravit2b

New member
רגישות לחלב + צליאק

לא ברור לי הקשר בין השניים. כבר יותר משבוע שאני שומרת על דיאטה נ"ג לחלוטין. עשיתי את הבדיקה ללקטוז ויצא שאני לא אלרגית, אך יחד עם בכל פעם שאני אוכלת גבינה (בפעמים המעטות שיוצא לי) יש לי כאבי בטן איומים וקלקולי קיבה. האם זאת הרגישות "הזמנית" שיש למי שלא שומר על דיאטה נ"ג? תודה

Hannyle

New member
רגשיות זמנית...

תראי, שגיליתי את הצלאק, לאחר כמה חודשים גיליתי גם רגישות ללקטוז. עכשיו אמרו לי שזה יכול להיות זמני בגלל שלא שמרת על דיאטת נטולת גלוטן אז האינזים לקטז נהרס... עברו כמה חודשים והרגישות ללקטוז עברה לי... כך שאת יכולה לנסות לשמור כמה זמן תראי אם את מרגישה יותר טוב, ואם כן יכול להיות אחרי כמה חודשים של שמירת דיאטה נטולת גלוטן זה יעבור... בהצלחה:)

ravit2b

New member
יש הבדל בין רגישות לבין אלרגיה?

כי לפי הבדיקה אין לי בעיה של אלרגיה ללקטוז. בכל מקרה אני ממעיטה מאוד באכילת מוצרי חלב, מה שמדאיג אותי זאת אבחנה לקויה. הרופא שלי בדק את הביופסיות שלקח ממני במיקרוסקופ לפני ששלח אותן למעבדה ולפי זה הוא אמר לי שיש לי צליאק. עוד לא קיבלתי את התוצאות הסופיות מהמעבדה וכאשר אקבל אוכל להצטרף רשמית לעמותה שידריכו אותי בנושא, בנתיים אני די תלויה באויר. כרגע מה שמדאיג אותי זאת אבחנה לא מדוייקת, השאלה ממה נובעת הרגישות הזאת?! כי לפי הבדיקה לא אמורה להיות לי בעיה לעכל דברי חלב. תודה בכל מקרה.

ההסבר שאני קיבלתי מהרופא

נבדקתי כמה פעמים בבדיקה לאלרגיה ללקטוז, למזלי קיבלתי תשובה שלילית בכל מקרה הומלץ לי הרבה פעמים (בעיקר כשאני מרגישה קצת רע או שהאנמיה מחריפה) להפחית מוצרי חלב הסיבה לכך היא שבאופן כללי (וזה נכון לכל האנשים) שהלקטוז הוא חומר שלגוף קצת קשה יותר לעכל מדברים אחרים כך שלאנשים שגם ככה יש בעיות עיכול זה עלול להחריף מה שכן הוסבר לי שהבעיות המרכזיות הן בחלב ובגבינה לבנה (ובשמנת, גם גלידה), פחות בעיה בגבינה צהובה, אם אם יש בעיה של סידן (ובכלל לנשים ולאנשים שמתעסקים בספורט מומלץ) לאכול גבינה צהובה. הרעיון הוא להרגיש מה עושה לך רע, ולא להפסיק עם זה לתמיד אלא לחכות שהגוף ירגע ולהוסיף בחזרה את המרכיב הזה- בהדרגה!!! תרגילו את הגוף שלכם לדברים לאט (כל עוד לא אמרו לכם שאתם אלרגים או רגישים לזה) שני

ravit2b

New member
../images/Emo22.gif תודה על התשובה

כי עכשיו זה מסתדר עם כל האיבחונים. אפשר לשאול מדוע נבדקת מס' פעמים? יתכן שהתוצאנ לא תמיד מהימנה? אגב, את רוב הסידן שלי אני מקבלת ממוצרים מהצומח כמו חלבה ארגנית
. את הגבינה הצהובה אני אוכלת כי אני מרגישה שמלאי המזון שלי הצטמצם מידי, בכל מקרה אני לא חסידה של דברי חלב.

הסיבה שנבדקתי כמה פעמים...

הבדיקות הראשונות שעשיתי היו כשהייתי ממש קטנה ולפני שני עשורים הבדיקות היו שונות וגם לא כל כך מדויקות מה גם שאמרו לי שהגוף משתנה לאחר ההתבגרות ויכול להיות שבגיל ההתבגרות מתפרצים דברים חדשים חוץ מזה פשוט הבטן שלי הייתה על הפנים תקופה ארוכה מאוד (הרבה אחרי שגילו את הצליאק) ולרופאים לא היה מושג מה לעשות עם עצמם אז ניסו לבדוק כל מה שעלה בראש. אני רוצה להרגיע אותך בנוגע לבדיקות היום התוצאה מהימנה! אם עשו את זה כמו שצריך והתשובה חותכת אל תדאגי מה שכן אני לא ממליצה להפסיק לגמרי עם מוצרי חלב. הגיוון בתזונה של אנשים שגם ככה לא אוכלים הכל הוא מאוד חשוב, הוויטמינים מאוד חשובים והבטן מתרגלת

ravit2b

New member
כמו שהג'ירפה, ההיפופוטם והפיל

לא זקוקים לדברי חלב אחרי גיל הינקות כך גם בני אדם. ורק שתדעי שכל ההסטריה הזאת סביב 3 מנות חלב ביום זה סתם תרגיל שיווקי של תנובה, למשל בארה"ב, ששם אין קרטל כמו תנובה, ממש לא ממליצים על 3 מנות ליום. ולא רק זה עוד יש מחקרים שמראים שהסידן של חלב הפרה גורם להפרשה של סידן שיש בגוף דרך השתן. אם הייתי במקומך הייתי בודקת לפני שאני שוטה חלב!

בדקת רגישות ללקטוז?

קיימת טענה שאני אישית עדיין לא קונה אותה וטרם נתקלתי בהוכחה ממשית לכך, לפיה דיאטה נ"ג מחזירה את אנזים הלקטז שעבד. זה משהו שלא הגיוני מבחינה ביולוגית (נצר נתנה פה פעם הסבר מקיף, אבל כעיקרון כשהאנזים נעלם הוא לא יכול לחזור מעצמו ככל הידוע לי). לי אישית ולא רק לי הרגישות לחלב לא נעלמה עם הדיאטה ולפעמים נראה שהיא רק מחריפה.

ravit2b

New member
בדקתי ויצא בסדר

העניין שבכלל הגעתי לרופא הזה במחשבה שכל מה שיש לי זה אלרגיה ללקטוז.

Hannyle

New member
אני ההוכחה...

לי הייתה רגישות ללקטוז איך שגיליתי את הצליאק ולאחר שנה שהבטן שלי נרגעה גם הרגשיות ללקטוז עברה....

רק שיהיה ברור

עשית בדיקת רגישות ללקטוז שיצאה חיובית ואחרי שנה בדיאטה נ"ג עשית שוב בדיקה שיצאה שלילית?

leale1

New member
ההסבר של רופא הגסטרו

מחלת הצליאק גרמה לפגיעה (החלשות) התפקוד של אנזים הלקטז (המפרק את הלקטוז) דיאטה נטולת גלוטן והצעידה לקראת איזון הגוף מבחינה זו מאפשרת לאנזים הלקטז להתאושש לאט עד החלמה מהירה עד מעבר לתפקוד מלא. כלומר האנזים לא אבד - כפי שכתבם קודם, הוא נפגע, נחלש, וכאשר הגוף מתאזן ונרפא ע"י הדיאטה נטולת הגלוטן, הוא מתאושש ומתחיל לתפקד. זה מה שקרה אצל חני. היום היא אוכלת את כל מוצרי החלב - חופשי ולא נעזרת בכדורים שהיו מפרקים את הלקטוז.

טוב...

אמנם אין לי תשובה רשמית (אני אמורה לקבל אותה בקרוב), אבל למיטב הבנתי אצלי האנזים אבד לגמרי ולא נחלש, ככה שאני בספק אם אי פעם אני אוכל לאכול מוצרי חלב, האמת שתוספת האנזימים לא ממש עובדת לצערי.

ההסבר שבעלי קיבל היה קצת שונה. לדברי הגסטרו

שטיפל בו כשגילו לו את הצליאק לפני למעלה מ-15 שנה האזור בקיבה של הגלוטן ושל הלקטוז צמודים זה לזה, ואז, כשהאלרגיה לאנזים הגלוטן גורמת לגוף תגובה אוטואימיונית הגוף תוקף את הקיבה, באזו פרוק הגלוטן, פוצע אותה, וגורם לפצע/חור/פגיעה באזור הגלוטן, שמלווה הרבה פעמים בדלקת. הרבה פעמים הגילוי של הצליאק הוא בשלב כזה שהקיבה פגועה והדלקת משליכה על האזור של הלקטוז, פוגעת ביכולת שלו לתפקד, מפחיתה את האנזים המפרק, ובמקרים חמורים גורמת גם לאזור הזה לדלקת חומורה/פגיעה/פציעה/חור..... עוד גילינו אז שהגוף מעכל שומן רב יותר ביתר בקלות, גבינה צהובה יותר בקלות מגבינה לבנה, ואחרון בתור הוא החלב הרגיל שהכי קשה משום מה לעיכול. אז בהתחלה בדיאטה של הגלוטן בעלי הפסיק לחלוטין מוצרי חלב, וככל שהמצב השתפר לאט לאט נוספו מוצרי החלב לתפריט בהדרגה. כיום הדבר היחידי שהוא לא אוכל זה חלב עצמו.

זה כבר נשמע יותר הגיוני

אבל לצערי אני כבר לא אופטימית, אני כבר שנתיים כמעט נ"ג ובתחום החלבי המצב רק נהיה חמור יותר.

למעלה