רגישות לחול בגן...

רגישות לחול בגן... ../images/Emo10.gif

השנה הקטנצ'יקית הלכה בפעם הראשונה לגן. הבעיה הגיעה ממקום לא צפוי בצורת פצעים גדולים ברגליים וקצת בידיים (במקומות חשופים). בהתחלה לא התייחסתי אבל כבר לילות שזה מדיר שינה מעיניה והיא קמה בבוקר כולה דם קרוש מהגירודים. היום אצל הרופא הוא אמר שזה רגישות בעור "יכול להיות מהחול בגן" ונתן תרופות ומשחות. השאלה היא: האם מישהי מכם נתקלתם בתופעה? האם זה עובר? מה יהיה בהמשך השהייה בארגז החול??? תודה

הקטנצ'יק שלי סבל מפטריות ופצעים

כתוצאה מחול, אבל הרופא אמר שזה אופייני אם בחול יש צואה ופיפי של חתולים וכלבים. צריך לוודא שהגן מגודר ואין אפשרות לחתולים להכנס (בגן שלו אין אפשרות, הוא חטף את זה מהחול בגינה השכונתית, וביקשנו מהעיריה להחליף חול ולנקות, ובכל מקרה אני נמנעת מלתת לו לשחק בחול, רק בדשא ובמתקנים)

לאה_מ

New member
לא מכירה, אבל אם זה לא קרה לה

בחשיפות קודמות לחול (למשל, בשפת הים), סביר להניח שהחול בגן אכן נגוע במשהו שגורם לה לתגובה הזו. אני הייתי משוחחת עם הגננת ומבקשת להחליף את החול בארגז החול - אם שטח הארגז מוגבל, זה לא צריך להיות סיפור גדול בשביל הגננת. למיטב ידיעתי בגן הפרטי שהבן שלי ביקר בו, הגננת החליפה את החול מדי שנה.

קרן ט

New member
מכירה את זה

נראה לי שזה "פתיגו" או משהו כזה זה לא בדיוק אלרגיה לחול נראה לי שהחול לא מתוחזק טוב ובגלל זה הבעיה. זה מה שהיה בגן של הבת שלי.... תשאלי את הגננת איך הם מתחזקים את החול. יש לזה משחה וזה עובר יש ילדים רגישים יותר ויש פחות. כשהחול לא מתוחזק יש בו חיידקים שעושים מין פצעים עגולים על הרגלים...

אלדורית

New member
אמפטיגו או זבוב החול

לגדולה היה את זה לפני כמה שנים: פצעים מוגלתיים כואבים ומדבקים (כלומר, מתחיל באחד ומתפשט עד שתופסים את זה ומרפאים במשחה אנטיביוטית ומנקזים את המוגלה). לא נעים. אבל זה נעלם כלעומת שבא. תמוה.

אלדורית

New member
אומרים שכן, אבל לא בהכרח

בקיצור, מהדברים המופלאים האלה שאין עליהם תשובה חד משמעית. לקרובת משפחה שלי היה את זה בצורה חמורה בגיל ההתבגרות, כשכבר בהחלט לא שיחקה בארגז חול. לעומת זאת, לילדונת שלי זה קרה רק פעם או פעמיים בכל שנות הגן שלה. אז מה זה אומר? שאחר כך זה נעלם מהחול? (לא החליפו אותו). כנראה ענין של חולשה של הגוף, כרגיל.

זה בדיוק!

כך בדיוק הסביר הרופא. התחלנו היום בטיפול במשחה אנטיביוטית ותרופה דרך הפה ואני מקווה ללילה רגוע סוף סוף. בכל מקרה אני מתכוונת לדבר מחר עם הגננת.

ואולי

זה מזיקים בחול? כדאי להציע הדברה, על כל מצב שלא יהיה, כי אולי זה עקיצות שהיא גרדה עד זוב דם? אולי זיהום בחול? (יש גם אפשרות חיטוי החול).

דסי אשר

New member
המדביר אצלי לא מדביר את ארגז החול

עצמו. ארגז החול מכוסה בניילון, והחול מוחלף 2 פעמים בשנה. לא בדיוק מוחלף. הם זורקים הרבה החוצה, ואני שופכת חול חדש מעל. גם בגן החובה ברחוב שלנו מקפידים לכסות את ארגז החול. דסי

למעלה