רגישות יתר

אסתי1112

New member
רגישות יתר

שלום,

אני בת 39 , נשואה אמא ל - 4 ילדים , עובדת. החיים שלי נורמלים לחלוטין, אני אמורה להיות מאושרת , אבל אני לא.
אני מאוד רגישה, נעלבת בקלות, מלאה במועקות וחרדות , והכל בגלל אנשים שאני פשוט לוקחת כל דבר קשה, שמה לב לכל דבר , מה הם אומרים, האם הם יתקשרו או לא, למה הם לא מתקשרים, אמרתי משהו לא בסדר ועוד ועוד.
נמאס לי לשים לב לכל דבר, נמאס לי לפני מפגש חברתי בבית ספר או בכלל להרגיש חסרת ביטחון יגידו לי שלום או לא.
אם לא יגידו שלום אז אשאל את עצמי למה?

באמת נמאס לי, אני רוצה שינוי פנימי אצלי. כל זה משפיע על המשפחה שלי.
מה הטיפול הכי מומלץ , האם אימון אישי או טיפול פסיכולוגי, פסיכותרפיה . אשמח לכיוון מדוייק .

תודה רבה

ladybug4NLP

Active member
דווקא בגלל שאת בריאה בנפשך ומנהלת אורח חיים

שהם נורמליים לחלוטין, שיטות שונות קצרות מועד יכולות לעזור לך לעזור לעצמך.

אולי יש שם משהו של אי שביעות רצון או השוואה לסובבים. או ציפיות שמשהו יקרה ועוד לא קרה.

או שגדל בסביבה שציפו ממך לאי אלו דברים שלא התממשו בעינייך או בעיני אחרים.

את הצעד הראשון עשית בהכרה שאת רוצה שינויונמאס מהמצב בו את נמצאת כרגע

גרא.

New member
אסתי1112,התגובות הרגשיות שלך,כפי שאת עצמך

כתבת,משקפות חוסר בטחון עצמי,מובהק.ניתן לרכוש ולאמן בטחון עצמי
בסדנא קבוצתית לאסרטיביות (תקיפות).וזה אחרי רכישת התנהגויות מילוליות
ושאינן כאלה,תוכך כדי אימון הדדי של המשתתפים בסדנה,כל אחד ביחס לשאר.

אסתי1112

New member
איך אני מתקדמת הלאה

אתה יכול להמליץ על סדנה כזו?
האם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לי , לשחרר אותי מכל המועקות?

אשמח אם תוכל להמליץ לי.

תודה

ommerl

New member
מטרה ומשימה בחיים

נושא שחוזר על עצמו במגוון של צורות הוא הצורך בערך מהסביבה.

את נותנת לסביבה להוריד לך את הערך. אפשר לקרוא לזה "רגישה" או "נעלבת בקלות" אבל בתכלס- את נותנת לסביבה לשלוט בערך העצמי שלך, אולי כי את לא יודעת מה הערך העצמי שלך.

יש משהו הגיוני בזה. אף אחד מאיתנו לא באמת יודע מה הוא שווה, אבל מעניין שאת עושה את זה באופן חד כיווני- את נותנת לסביבה לתת לך רק ערך שלילי ולא נותנת לסביבה לתת לך ערך חיובי.

יש שיגידו שאת צריכה לשנות את הפילטרים שלך ולהסב את תשומת הלב לדברים החיוביים כדי להרגיש טוב. אני לא מסכים איתם.

אני חושב שאת צריכה לשאוב את הערך שלך ממשהו אחר. לא מאנשים שהם בעצמם מבולבלים ולא יודעים מה הערך שלהם (ולפעמים פוגעים בערך שלך בכוונה כדי להעלות את הערך של עצמם).

הערך האמתי של החיים הוא בנצחיות. כל אחד מאיתנו ישאיר חותם נצחי כלשהו על העולם הזה. זה יכול להיות משהו קטן כמו משפחה עם אופי משלה (ולכל משפחה יש אופי משלה), או משהו גדול כמו חברת ענק. אבל בטוח יישאר משהו.

תשאלי את עצמך מה המשהו הזה שאת תשאירי בעולם. משהו שדרכו הקיום שלך יימשך לנצח.
ועכשיו תשאלי את עצמך מה את רוצה שיישאר אחרי לכתך? מה את רוצה שיהיה הדבר דרכו הקיום שלך יימשך לנצח? איך את רוצה שיזכרו אותך? תפרעי עם זה. גם אם זה לא יתגשם עצם ההתכווננות לשם תיתן לך הרבה אושר ומוטיבציה בחיים ותסנן החוצה את הערך שהסביבה מנסה לתת לך. זה ייתן לך ערך ממקום הרבה יותר גבוהה וחשוב.

במקרה כמו שלך נראה שתוכלי לבחור

אימון מתרכז יותר באיך לעשות
טיפול פסיכולוגי או פסיכותרפיה יכול לעבוד בהרבה דרכים,
תחשבי למה את מתחברת, ואפילו יותר חשוב
איזה מטפל את מתחברת אליו,
וצאי לדרך

המון בהצלחה

למעלה