רגישות יתר

The Escapist1

New member
רגישות יתר

אני בנאדם רגיש למדי, כל מילה שאומרים לי אני הופכת אותה למשמעות אדירה, כמו למשל: אם אומרים לי "שכיף שלא היית" או משהו כזה אז אני הופכת את זה לדבר אחר ומתחילה להעילב. אני בוחנת אנשים בארבע עיניים ואחת הסיבות זה הרגישות יתר. יצא לי כמה פעמים שסיפרתי מקרה מצער שקרה לי ומבלי שתכננתי התחלתי לבכות, או שבנאדם דיבר אליי לא יפה וגם פה בכיתי. אני שונאת לבכות או להתרגש ממילים שאומרים לי אני שונאת לפעמים להתבודד בגלל הסיבה הזאת אני שונאת לנתק קשרים כי אני נעלבת מהר. ניסיתי לעבוד עם עצמי ולנסות כמה שפחות להראות את זה שאני רגישה ואת הבכי, אך זה לא הצליח, אנשים שלא קרובים אליי ולא מכירים את התכונה הזאת אצלי מתחילים להתרחק ממני שרואים שאני סוג של "מתבכיינת". שאלה: יש מה לעשות בנידון? ממה זה נובע כל הרגישות יתר הזאת- אחת הסיבות ידועה לי אך השאר לא?

יש כל מיני סיבות

חלקן קשורות בגנטיקה (טרמפרמנט) וחלקן בקשר שקיבלת מהורייך. אני חושב שיש לזה קשר לבטחון העצמי שלך. אני מדבר בשמי ולא מדבר מכסאם של המומחים במקצועות הפסיכולוגיה השונים. כמובן שיש מה לעשות בנדון, וזה כמובן לבחון את הנושא ע"י אדם מקצועי ויותר מזה, אדם שתוכלי לסמוך עלייך, שלא ייפגע בך לעולם, שלא תצטרכי לחשוד בו. רגישות היא תכונה נפלאה בבחורות, את לא תפסיקי לעולם להיות רגישה, אבל ייתכן שמה שאת צריכה זה קצת עיגול פינות.. בהצלחה.

גרא.

New member
the Escapist,יש כפי שנאמר כמה סבות לסף

הרגישות הנמוך שלך.אלא שאין טעם להכנס לספקולציות אלה או אחרות.מה שחשוב הוא,שקשה לך מאד לתפקד במציאות,מאחר ואת מגיבה רגשית עמוק ועוצמתי,ולא מצליחה להשתלט על הנטייה הזו,הגורמת להרגשתך גם לאנשים להתרחק ממך.אין לך אלא לפנות ולהתחיל טיפול פסיכולוגי.שהוא זול יותר דרך קופת החולים שלך.

למעלה