רגישות יתר לרעשים

רגישות יתר לרעשים

היי, אני לא יודעת אם הפורום הזה הוא המקום להעלות בו את השאלה, אבל אני אנסה בכל זאת. אני סטודנטית באוניברסיטה ומזה די הרבה שנים "סבלתי" משמיעה מאוד חדה. אני מסוגלת לשמוע דברים שרוב בני הבית שלי לא יכולים, ולא רק זה - רעשים רחוקים מפריעים לי בדברים כמו הירדמות בלילה ושמירה על ריכוז. בעיקרון כל רחש קטן יוציא אותי מריכוז, דבר בעייתי מאוד מבחינתי כסטודנטית לפני תקופת בחינות שגרה במעונות הסטודנטים. אני לומדת באופן קבוע עם אטמי אוזניים בעלי רמת הנחתה של 30 (כמו אלו שמשתמשים בהם בצבא), ולמרות זאת אני שומעת דברים מסביבי ומצליחה לאבד את הריכוז. רציתי לדעת האם יש אטמי אוזניים אחרים, יותר חזקים, שבהם אפשר להשתמש? משהו בסגנון של Noise canceling technology? כמו כן, למרות שאני מקפידה להחליף את אטמי האוזניים מפעם לפעם ולשמור על ניקיון האוזניים שלי וניקיון האטמים, אני יודעת ששימוש ממושך מדיי באטמים עלול לפגוע באוזן. האם יש משהו שיכול למנוע את הפגיעה הזו? האם יש לכם הצעות בשבילי?

שמיעה טובה מדי?

שלום חוש השמיעה שלנו מסוגל לשמוע קולות חלשים ביותר. מקובל לחשוב שאין שמיעה שהיא טובה "מדי". יש אנשים עם שמיעה מצוינת המוטרדים יותר מאחרים מקולות הסביבה ולצערינו אנו חיינו בסביבה רועשת. 1. אוזניות עם מערכת ביטול פעילה לרעש -למיטה ידיעתי יש מתוצרת סוני ו-BOSE 2. שימוש קבוע באטמים אינו פוגע באוזניים 3. אטמים מסיליקון בד"כ מתאימים לסוג השימוש שאת צריכה 4. ניתן לעשות אטמים לפי מידה במכוני שמיעה (כלומר יציקה המתאימה למבנה האוזן שלך) אך הדבר כרוך בעלות כספית בהצלחה ד"ר אופיר הנדזל

למעלה