רגישות יתר לריחות

שרית264

New member
רגישות יתר לריחות

שלום יש לי שלושה ילדים בן 14 בן 12 ובת 4.7 שנים. הבעיה שלי זה עם בתי הקטנה שהיא מאוד רגישה לריחות. מאז שהייתה קטנה לא נתנה לאף אחת להתקרב אליה לא אבא שלה ולא האח הגדול שלה. אם מנסים לשבת לידה היא ישר צורחת ובוכה ואומרת שיש ריח. בזמן האחרון המצב החמיר שאפילו לא נותנת לי להתקרב אליה לפעמים. היא כל הזמן מריחה את הידיים שלה ואומר שיש ריח לא טוב. כשהיא אוכלת אסור שישבו לידה ואם זה קורה היא ישר צורחת ובוכה וקמה מהמקום ואומרת שיש ריח. אפילו היא לא נותנת לאח הגדול שלה לשכב לידה או לחבק אותה או לנשק אותה או סתם להיות איתה.בגלל הנושא הזה כל הזמן בבית יש לי צרחות ובכי שמנסים להתקרב אליה. אבקשכם לעזור לטפל בזה בהקדם כי מיום ליום המצב מחמיר. בתודה מראש שרה

החלטה נחושה ועקבית

שלום רב שרה, דפוסי התנהגות מתחילים ממקרה. יום בהיר אחד במקרה בתך היביעה איזו שהיא התיחסות לריח. סלידה מריח, רגישות לריח ... הסביבה התיחסה. עוד פעם פעמיים והיא הבינה שאצלכם בבית מקבלים הרבה יחס כשאומרים משהו בנוסח :"מסריח" הילדה עלתה על מכרה זהב שמפיק יחס. יחס מוגבר גרם לה כנראה לפתח דפוס ולהתקבע. מה עושים? לא עושים עניין מה"סיפור". מתיחסים להערותיה בפשטות, בטבעיות ובענייניות. מצמצמים לאפס תגובות לצרחות שלה בנושא הריח. לא מתגרים בה. במקביל נותנים לה תשומת לב נדיבה וחמה ביוזמתכם. החלטה נחושה ועקבית לתת לילדה יחס ולא לתת להתנהגות המפריעה שלה יחס עשויה להפחית את תגובותיה. בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה