רגישות יתר לצלילים

haleyyy

New member
רגישות יתר לצלילים

לפני כמה שבועות שאלתי שאלה בקשר לרגישות יתר של צלילים מסוימים. אני נהיית נורא עצבנית כשאנשים "מושכים" באף, שותים בקול רם, לפעמים שריקות. יעצו לי פה בפורום, ללכת להערכת שמיעה והלכתי. הלכתי גם לרופא אף אוזן גרון. שני האנשים (בבדיקה וברופא) לא ידעו במה מדובר (למען הדיוק הם צחקו לי בפנים). רציתי לשאול למי אני יכולה לפנות עכשיו, שכן אתה היחיד שמבין על מה אני מדברת ומבין שהתחושות האלה בלתי נשלטות. אני מרגישה שזה מחמיר יותר ככל שאני מתבגרת, ובמיוחד עכשיו, למרות שאני מאמינה שזה נובע מכך שאני מבינה שזה חריג ובגלל שכבר התעייפתי מהתחושות האלו. אני מוצאת את עצמי מתרחקת מאנשים וסיטואציות חברתיות, או שאני יושבת בחברת אנשים לא רגועה בכלל. אני אשמח מאוד אם תוכל לענות, ותודה רבה על ההמלצה הקודמת. סוף שבוע מצויין!

גרא.

New member
haleyyy,לא מאמין שהתגובות לתלונה שלך,במכון

השמיעה,ושל רופא א.א.ג היו כפי שתארת,ואם כן,אלו תגובות לא סבירות ולא הוגנות.שכן אם אין לך רגישות יתר על רקע פיזיולוגי לצלילים ספציפיים,יש צורך להתייחס למשמעות הפסיכולוגית של הרגישת הזו,ולהפנותך להתייעצות עם פסיכיאטר,שיוכל כנראה להתייחס לסימפטומים שאת מתארת בגלל צלילים מסויימים.יש אפשרות אחרת,שאני מעלה על דעתי,שעה שלא ברור לי אם היא אפשרית,כיוון שלא הוצעה לך במכון השמיעה, והיא,לבדוק עם יש מכשיר שמיעה היכול לעמעם או למנוע שמיעת צלילים מסויימים.אין לי מושג אם יש דבר כזה,ומהי העלות שלו.אבל אם זו אינה בעייה של רגישות יתר,גם לא בעייה פסיכולוגית,ובכל מקרה את סובלת מכך עד כדי התנתקות חברתית,אפשר לפחות לבדוק גם את הכיוון הזה.

MoonMadness

New member
ומה לגבי נוירולוג?

אני לא מופתע שצחקו לך בפנים. רופאים יכולים להיות מאוד ציניים ולא מכבדים. אני מציע לך ללכת לרופא אחר ולבדיקה במקום אחר - שיכבדו אותך ויתייחסו אלייך ברצינות ובמקצועיות. הבעיה שלך לא מצחיקה ולא מופרכת ואפילו לא כזו נדירה, ומגיע לך יחס רציני ומקצועי. בהצלחה!

haleyyy

New member
שתי שאלות

דבר ראשון תודה, זה ממש עוזר לי! אבל יש לי שתי שאלות 1. הרופא אמר שיש לאנשים בעיה עם צלילים גבוהים מאוד, זו לא הבעיה שלי, רק רציתי לודא שהבהרתי את עצמי בהודעה הקודמת. יש פשוט צלילים מסויימים שגורמים לי לגועל ולכן גורמים לי לעצבנות וחוסר נחת. אבל הם יכולים להיות גם ברמת קול מאוד נמוכה. 2. למה פסיכיאטר? רק מתוך הבנה, גם כדי שאוכל להסביר לו. (אין לי בעיה ללכת לפסיאכטר, לא מרתיע אותי, רק רוצה להבין) שוב תודה רבה

גרא.

New member
מאד יתכן שהצלילים הגבוהים/נמוכים מאד,הגורמים

לך לגועל,לעצבנות וחוסר נחת,הם סימפטומים לקשיי קשב ורכוז,עם השלכות נפשיות ספציפיות לך.אמנם נוירולוג אמור לעלות על הפרעות כלשהן במערכת העצבים הגורמות לכך,אבל פסיכאטר ,אמור למצוא את הקשר גופנפש שהצלילים האלה יוצרים אצלך.כעיקרון בדיקה פסיכאטרית של קשיי קשב ורכוז,נחשבת כמתאימה יותר מבדיקה נוירולוגית במקרים כמו שלך.כפי שאת מבינה אין שום בושה מבדיקה אצל פסיכיאטר.שאת יכולה לעשות בקופת החולים שלך בעלות נמוכה של בדיקה אצל רופא מקצועי.קרוב לוודאי גם שהתור לפגישה איתו קצר יותר אשר לנוירולוג.

להערכתי

לא מדובר בשום דבר נוירולוגי אלא באמת משהו פסיכיאטרי מהזן של over valued idea. אמנם קשה ולא רצוי לאבחן בהתכתבות ואני מבקשת שכל מה שאני כותבת תקחי בערבון מוגבל... ובכל זאת - אין מצבים נוירולוגיים הקשורים לעיבוד שמיעתי הממוקדים רק בקולות מצמוץ ולעיסה של אנשים... אם יש תקלה כלשהי בעיבוד ובוויסות אותות קול/צלילים היא תבוא לידי ביטוי בכל מנעד הצלילים שקשור לתקלה ולא רק במשהו הממוקד בצלילים שמפיקים אנשים כשהם ממצמצים בפה, לועסים, בולעים, מושכים באף וכד'. תקלה בעיבוד צלילים תופיע בכל מה שמפיק צלילים דומים גם אם לא מדובר באנשים.

למעלה