רגישה מידי

רגישה מידי

אני בחורה מאוד מאוד רגישה. אני נפגעת המון ולרוב משטויות, יש לי נטייה לפרש דברים בצורה לגמרי לא נכונה מסתבר בדיעבד.. התכונה הזו, הרגישות יתר הזו הורסת לי את החיים. פשוט הורסת לי את החיים. אני לא מצליחה להתקרב לאף אחד כי תמיד אפגע ממשהו, אעכס ממשהו שאמר / שהתנהג. אני נשואה ואם לילדים. יש לי כמה אחים אך עם אף אחד מהם אני לא ממש בקשר ולמעשה חבל... אני מאוכזבת כשאני לא איתם אך כשאני איתם אני נפגעת המון (משטויות!!) ואז מתרחקת מהם ואז שום מתקרבת ושוב נפגעת וחוזר חלילה... אני ממש מתוסבכת מהמצב הזה. לעיתים אני לוקחת מקרה פעוט שקרה ונפגעת ממנו בכזו קיצוניות וללא כל פרופורציות. מה עושים? איך אוכל לעזור לעצמי? איך אוכל לגרום לעצמי להיות שמחה ולהבין שהחיים קצרים מידי לשטויות האלה? נואשת לעצות.

ordanco

New member
רגישות ועוצמה פנימית

שלום שרה, רגישות היא תכונה מענינת, רגישות יכולה לעשות בעל מקצוע בנושא שירות לאיכותי יותר ומחובר ללקוחות שלו, יחד עם זאת ככל תכונה שיש בה עודף- למוטט אותו ואת העסק. בדיוק כמו שדייקנות יכולה להיות תכונה טובה ועודף דייקנות יכולה לשגע אנשים וחברים. בעבר הייתי עובד עם ילדים ורגישות רבה היתה ממש מתישה אותי ולמדתי למתן את הרגישות. את מתארת שרגישות שלך מפריעה לך לחיי היום יום. שאלת הכוונה: האם יש נושא מסוים שקל לך להיות רגישה יותר אליו?

ordanco

New member
רגישות ועוצמה 2

הכותרת קשורה המקום שבו בד"כ אני רגיש הוא המקום שחסר לי, למשל - אם לאדם יש קשר לקוי עם הורה אז אנשים יכולים לומר לו משהו על הורות שלו ולא ממש יזיז לו, לעומת זאת אם אחד ההורים יאמר משהו אז זה "יקפיץ " אותו. אם אדם חש שהבית שלו לא מספיק נקי כמו שהוא היה רוצה אז מספיק הערה קטנה של מישהו במקום הזה וזה חודר עמוק למקום הרגיש. אנחנו רגישים היכן שיש פצע פתוח או חוסר לפני כן. נוצר מצב שאנחנו כמו עלה נידף ברוח על כל דבר שמישהו אומר. כלומר זה לא הם ומה שהם עושים - הפצע והחוסר כבר אצלי. דרך הפתרון- לעשות סדר אצלי ולהגדיל את העוצמה הפנימית - כדי ליצור איתנות אישית. כאשר אני איתן באמונה בעצמי ובמה שאני עושה אז כאשר מישהו אומר משהו או עושה משהו אני לא מתפרק או עף ברוח. איך עושים? כל אחד מאיתנו שונה וכדאי לראות במדויק מה מתאים לך - סדנא קבוצתית או תהליך אישי ספר יכול לבוא כתוסות לאחר תחילת תהליך, לפני כן זה יהיה רק סיסמאות בהצלחה! אורן

תודה.. שאלה -

בבואי לחפש סדנא - מה אני מחפשת? תחת איזה ערך? לאן? למי? הסדנאות המועברות שעד כה הגעתי אליהן רחוקות ממקום מגוריי. (כפר סבא), בנוסף - כמובן שהייתי מאוד מעוניינת באימון אישי על פני סדנא אך המחירים מעל לסביר ולא אוכל לעמוד בזה..

ordanco

New member
כפר סבא זה מקום מצוין?

כן יקירתי , כפר סבא זה מקום מצוין! א. בויצו כפר סבא לפעמים יש סדנאות אימון במחיר ממש מגוחך (8 מפגשים של שעתיים במחיר של שעת אימון אישי אחת). ב. יש המון ארגונים ועמותות שפועלים עם מאמנים אישיים ומקובל היום שמאמנים אישיים מתנדבים בחינם במקומות אלה. לכל ארגון יש התמחות (תעסוקה, טראומה וכד'...) אז שווה להתעניין, בכפר סבא יש למעלה מ 50 עמותות פעילות. ג. סנאות קבוצתיות פרטיות לעיתים עושות סדנאות במחיר נוח ללקוח ביחס לכמות השעות. בעבר העברתי בכפר סבא סדנא קבוצתית של 15 שעות אימון במחיר של 500 ש"ח (התשלום היה מחולק ל 2 תשלומים של 250 ש"ח ..) והיו שקיבלו אף הנחה נוספת (ושילמו רק 250 .... ). כאשר יש קבוצה אז יש יותר ממשלם אחד וזה יותר נוח לכל הצדדים, לקבוצה יש גם כוח לעודד ולדחוף קדימה בהנחיית המאמן. ד. יש בפורום לוח סטאזרים - השתמשי בו, אם את רוצה להיות יותר פעילה - התקשרי לבתי ספר לאימון ותשאלי על אימון בחינם (או במחיר סימלי) מסטאזר, הם מחפשים כל הזמן אנשים לתרגול של הסטאזרים. אני מניח שיש לפחות 10 סטודנטים לאימון מכפר סבא שמחפשים סטאז.... וכל אלה רק דברים שאני מכיר..... אני בטוח שיש המון שאני לא מכיר ואם מחפשים פתרון אז........ לסיכום - יש הרבה מאמנים שממש מחכים לך ברגע זה, יש סדנאות במחיר סביר שאפשריות לך, קטע לא...?

עבודה רגשית

לא חושבת שקיצורי דרך הם מה שאת צריכה כאן. לא להיות בקשר עם אחים - וואו, יש לך מטרה טובה לעבוד עליה! זה יקח זמן. כי רגשות הם איטיים.

ספרים הם טובים, אבל לא מספיקים

לדעתי. אפשר ללמוד ולקבל הרבה השראה מספרים, אבל בשילוב עם תהליך שכולל אנשים אחרים. לא בפני עצמם. כתבתי באתר שלי תשובה לשאלה, מה עדיף, סדנה או אימון אישי? ואני מעתיקה אותה הנה עבורך: מה עדיף, אימון אישי או סדנה? תשובה: שאלה טובה. אולי תתפלאו לשמוע, שאני ממליצה על סדנה אפילו יותר מעל אימון אישי. אני ממליצה במיוחד על סדנה בשם "הפורום של לנדמרק", שבה השתתפתי מספר פעמים, והשתתפתי בקורסים רבים אחרים בחברה זו. בחברה זו גם אימנתי ולמדתי לאמן. אפשרות אחרת שאני ממליצה עליה בחום היא קורס "התמקדות" אצל חגית ספנסר. מדוע אני ממליצה כל כך על סדנאות קבוצתיות, ועל אלו במיוחד? יחס מחיר מול שעות אימון. באימון אישי המאמן מקצה שעה רק לכם, והמחיר הוא בהתאם. באימון קבוצתי אתם מקבלים הרבה הרבה יותר שעות, בתשלום נמוך יותר. ומכיון שאנחנו עוסקים בעניינים של רגש, ולא רק בביזנס, יש חשיבות לזמן. יש לנו קצב התקדמות מסוים, וככל שמתאמנים יותר שעות, התועלת בד"כ גוברת. החוויה הקבוצתית. אנחנו יצורים חברתיים. ולרובנו הנושא של תקשורת וקשרים אישים הוא חשוב. בסדנה לומדים רעיונות חדשים וגם מתרגלים את הקשרים האישיים שלנו באותו הזמן. רוב האנשים יוצאים מקורס כזה בתחושה של קשר חזק וטוב עם המשתתפים האחרים, וזוהי חוויה מחזקת ומלמדת. שותפים לדרך. כאשר אתם מתאמנים באימון קבוצתי כזה, אתם פוגשים אנשים שחולקים איתכם את השפה המשותפת של הטכניקה הזו, ולפעמים גם את המטרות. קבוצה כזו היא בעלת עוצמה בהמשך הדרך. אתם יכולים להמשיך ולהתאמן יחד באופן הדדי ובחינם, למשך כמה זמן שתרצו. אנשים שפגשתי לאורך חיי בסדנאות ובקורסים שונים הם שותפים משמעותיים מאוד להצלחה שלי. אחריות אישית. אימון אישי הוא לא טיפול, והכוח והחוכמה שלכם נשארים תמיד אצלכם. אין שום העברת אחריות אל המאמן. בסדנאות זה עוד יותר בולט. אלו הן סדנאות של עבודה אישית. לומדים בהן להשתמש בכוח שלנו עצמנו כדי להתקדם. רוכשים כלים שהם שלנו אח"כ לתמיד. המנחים בשתי הסדנאות שהמלצתי עליהם כאן מעולים. ב"פורום של לנדמרק" לוקח בד"כ 10 שנים של אימון אינטנסיבי כדי להתחיל להנחות את הקורס הראשי. המנחים הם פשוט מעולים. כל אינטרקציה איתם היא חוויה מלמדת ומעשירה ביותר. הם ממלאים בהשראה. אותו דבר אפשר לומר על חגית ספנסר, שגם היא כמוהם היא אישה חמה, חיובית, שמחה, מכילה ומאפשרת, ומאמינה מאוד בפוטנציאל האנושי. כך שאם אתם מתלבטים, אני ממליצה לכם להתחיל שם. אח"כ תוכלו להפגש איתי כדי להמשיך את התהליך שלכם מאותו מקום שבו עצרתם. ... אם אתם לא רוצים להתאמן בסדנה קבוצתית או קורס, אשמח לעבוד לרשותכם בכל עת.

Edna Maimon

New member
שילוב של שניהם

אני ממליצה בחום לקחת מפגש אחד אישי וסדנה קבוצתית. מתוך ניסיון עם לקוחותי, מי שלקח מפגש אישי לפני הסדנה, התחיל את הסדנה כבר עם שינוי גדול. במהלך הסדנה, השינוי הלך והעמיק. בסוף הסדנה יש תחושה של היי, ואנרגיות

matyt

New member
רגישות ופגיעות

שלום לך שרה, את מתארת מצב של רגישות גבוהה ופגיעות יתר ממצבים פעוטים. פגיעות ורגישות הם השתקפות של הבטחון העצמי והדימוי שלך. מעניין אותי לדעת מה עובר לך בראש בזמן שאת נפגעת, אומרים לך משהו...מה את חושבת?? נסי לרכז מחשבה בעניין....

עובר לי בראש שאני לא מעניינת אף אחד, שאני לא

חשובה ושכנראה שהדברים שאמרתי מאוד טפשיים.

matyt

New member
האם יש

האם יש מישהו שמאושש את המחשבה הזו? האם אמור לך שאת משעממת או לא חכמה או לא ראויה? האם יש מקמות שבהם את יכולה להראות שהמחשבה הזו לא תקפה? מהם נסי לרשום אותם ולהבין את הכוח הטמון בהם.

האמת? שלא...

אין מישהו בסביבתי שאומר לי שאני לא חכמה, לא אומרם לי שאני משעממת אך זו אני שחושבת כך על עצמי ולכן כנראה גם מתנהגת כך.. אתה מה שאתה מאמין שהנך לא? וזה מה שאני מאמינה שאני - טיפשה ומשעממת. איך יוצאים מהמעגל הזה?

matyt

New member
סופרלאטיבים

טוב מצויין. אז מכיוון שאין לך אישוש לרעיונות השליליים שלך על עצמך, אני מציע שתערכי רשימה שבה כל מיני מקומות שבהם קיבלת מחמאות על מה שעשית אמרת או כל דבר טוב שאמרו לך. תכיני רשימה כזו של לפחות 10 שורות או פרטים או מקרים שבהם קיבלת מחמאות- סופרלאטיבים. בהצלחה

drorvar1

New member
רגישות תכונה נהדרת

הי שרה רגישות בפני עצמה היא תכונה נהדרת את יכולה להרגיש אנשים את מאבחנת מצבים וסיטואציות ורגישה לניואנסים איכפת לך להרגיש זה לחיות יחד עם זאת נשאלת השאלה כיצד הרגש מפעיל אותך?כיצד את מגיבה לרגשות?מה התהליך בו את מעבדת את הרגשות ולא נותנת להן להציף אותך כך שפעולותייך ינבעו ישר מהמקור הרגשי בלי לעבור דרך הרציונאל אני חושב שחומר הגלם שלך מעולה ואת צריכה להתאמן על מנת להשתמש בו נכון לצרכייך התחלת מעצם העניין שאת מודעת לתהליך ולמחירים שאת משלמת וזה לכשלעצמו מצוין מכיוון שאת יודעת לנתח לאחר מעשה מה קרה,האימון ליצור תהליכי קבלת החלטות והתנהגות בתוך התהליך ובעת המעשה יבא אותך לתוצרים נהדרים שיהיה לך בהצלחה מציע לך לפנות לחלק מהאנשים שהגעת איתם לקונפליקט ושאת מרגישה קרובה אליהם ולבקש משוב מה הם הרגישו בתוך התהליך הקונפליקטואלי איתך ומה בדברייך או פעולותייך היה גורם להם להרגיש אחרת

matyt

New member
"נפלא"

רגישות היא דבר נפלא, וכך גם פחד, שמחה, עצב, יאוש, תקווה וכו' וכו'. העניין הוא המידה והאפקט. אם זה מגביל ותוקע זו בעיה. ו..הכרת הבעיה היא רק חלק מהעניין ולפעמים מהווה בעיה כשלעצמה. מאחר שיש החושבים שבהכירת את הבעיה פתרו את מחצית ולכן הם מתורים מהמשך עבודה. אני מציע להתייחס לעניין באופן פרקטי. מתוך שכך אני מבקש משרה לרכז מאמץ מחשבתי לצוא את כל המקומות בהם היא קיבלה חיזוקים חיוביים, סופרלאטיבים ומחמאות. לכוון את התודעה שלה למקומות האלה כי הם מאצימים אותה. א. לערוך רשימה מפורטית של כל המיקרים הזכורים לך של מחמאות והצלחה. ב. לקרוא ולשנן אותה ברמה כזו שהיא תהפוך לזכרון זמין ועכשוי. ג. בכל פעם שעולה מחשבה שלילית לשים אליה לב ולהחליף אותה באופן טכני במחשבה הפוכה רצוי תואמת אל לא חובה, כל עוד היא חיובית. בהצלחה. מתי

מוסיפה

בנוסף לזוויות הרבות שקיבלת כאן, שכל אחת יכולה לפתוח לך כיווני חשיבה, מוסיפה לך כיוון נוסף - להעלב זו בחירה. זו לא בחירה מודעת, זו לא בחירה (לכאורה) בכוונה, אבל זו בחירה. הבחירה הזו משרתת עבורך משהו שהתקבע בסגנון החיים שלך, ומלווה אותך כבר שנים רבות, בגלל מסקנה שהגעת אליה בגיל צעיר, כנראה. ושוב, בנוסף לכל מה שנאמר לך, שאלות טובות ומקדמות, נסי להתייחס לנושא הבחירה. נסי לבחון לאט לאט, במציאות היומיומית, היכן את יכולה לבחור לא להעלב. מה מתאפשר לך במקומות האלו? איך את מרגישה עם עצמך כשאת בוחרת שלא להעלב? מה את בוחרת במקום? אני מוצאת שהידיעה כי מדובר בבחירה נותנת הרבה כח. הופכת אותך מקורבן של הנסיבות, של האופי, למתוות דרך, מחליטה על עצמך. אני מאחלת לך הצלחה רבה.

למעלה