רב-שיח

arana1

New member
הסברים כאלה מסופקים כל הזמן

ואפשר לשמוע אותם גם דרך התבוננות בילדים
אלא מה
די קשה לסכם אותם בתגובה אחת ולכן מטבע הדברים עדיף לדון בשינויים דרך דיונים מתמידים
גם בגלל ששינוי מעצם טבעו מתבטא כתנועה משולבת ורב רבדית וגם בגלל שמעצם טבעו ההדדי הוא הרבה יותר מתאים לפורמט של שיחה מאשר לפורמט של שורה תחתונה

אבל עקרונית
וממה שאפשר לגזור בלי בעייה מהתנהלות אוטיסטית
אפשר להגיד
שלמשל
הפורמט של מרכז מול שוליים
של אדם אחד מרכזי מול קהל
של היררכיה סמכותית מקובעת
....
לא מתאימה לצורה המשתנה, ומסיבה מאוד מאוד טובה ומעניינת, של היחס לידיעה, למשקלה ומקומה כחלק מחוויית היחד האנושי
צורת החברה משתנה בגלל שהפרטים הולכים ונעשים יותר ויותר רגישים להיבטים ההדדים של המציאות
והשינוי הזה מתבטא גם כרגישות שעדיין אינה מוכרת ונתמכת למשמעות השיתוף ולצורת המפגש הבין אישי

את יכולה לראות כאן למשל את ההזמנה למחקר והתנסות שה"חוקרים" של בר אילן מעלים כאן שוב ושוב
הזמנה שמגלמת את הגישה הכל כך ארכאית וכל כך מזיקה שלפי יש ללמד אוטיסטים רגישות חברתית וכללים נכונים
היומרה הפטרונית, האטומה, האנטי יצירתית... ללמד אוטיסטים מיומנויות תקשורת רגשית-חברתית דוחה לחלוטין ומתעלמת ומדכאת את הצורך שאין חיוני ממנו להתחדשות אישית וחברתית
דברים משתנים
המימסד לא מסוגל לעכל את העובדה הזאת ולא מסוגל להרשות אותה
כי במקום לחקור את השינוי הוא "חוקר" רק את מה שמקובע

אין שום דבר במערכת החינוך שרלוונטי לזמננו
ובוודאי שאין בה שום דבר שרלוונטי לאוטיסטים
אוטיסטים תופשים ידע כחלק מתהליך רגשי של מפגש אנושי
בשבילם הרגש והאינטלקט מחוברים כאחד
עובדה זו מובילה לצרכים הרבה יותר אינטגרטיבים
הרבה יותר הדדיים ושיתופים ושיוויונים מאשר מערכות התעסוקה וההכשרה והחברה יודעות לספק היום

arana1

New member
שום דבר לא רע בזה

אלא שיש לי בשבילך ובשביל אנשי המקצוע ובשביל ה"חוקרים" מבר אילן הפתעה שתפיל אותכם מהרגליים
הכללים החברתיים כמו שאתם מכירים אותם והרגישויות שאתם חווים לא מהווים איזה שהוא מדד למציאות אובייקטיבית שעל כולם להתיישר איתם

יש אנשים עם נטייה וצורך לכללים חברתיים אחרים
ויש אנשים עם רגישויות ורגשות שונות משלך
ויש לי הפתעה בשבילכם
גם להם מותר לחיות

גור42

New member
לא יודע בקשר לאראנה, אבל אני עובד עם אנשים כל הזמן ו...

אני יכול להגיד לך שאין שום קשר בין התקשורת שאני יוצר עם השותפים לפרוייקטים שלי לבין מה שאת היית קוראת "כישורים חברתיים". וגם אין קשר בין הדרישות החברתיות המקובלות לבין getting the job done. פשוט אין קשר.

arana1

New member
עבדתי הרבה מאוד שנים בפיתוח תוכנה

תחום, שבו למזלי, יש יותר ויותר אנשים שיודעים לזהות כישורי חברה ותקשורת גם מעבר למונחים המאוד צרים ומוגבלים המקובלים כנורמטיביות

לפני שעבדתי בזה עברתי יותר משישים מקומות עבודה
וכמו הרבה אוטיסטים לא החזקתי מעמד באף אחד מהם בדיוק בגלל שרוב האנשים מזהים תקשורת וכללי חברה רק ובדיוק כמוך
כתבנית מאוד מוגבלת שאין לסטות ממנה ולו במקצת

היום אני לא עובד בכלל ואם ירצה השם אז לא אעבוד לעולם
גם בגלל שמה שנחשב ונתפש כתקשורת וכישורי חברה בעיני הרוב לא רק שאינו אפשרי לי אלא שהוא מחליא אותי לחלוטין, משבש עלי את דעתי ורגשותי ופוגע באיכות קיומי במידה לא אנושית
מה שנחשב ככישורי חברה ותקשורת מקובלת הופך את גן העדן שבו אני חי לגהנום בלתי נסבל
אז מצידי עדיף למות מאשר לקיים את מה שהנ"ט מזהים כתקשורת

arana1

New member
בזכות כמה דברים

תקופה ארוכה מחיי הרווחתי סכומים שערורייתים וכמעט לא הוצאתי כלום(חייתי לבד ואני אדם שלא צורך כמעט כלום, כל החפצים והבגדים והחופשות והטיולים שאנשים משתגעים עליהם לגמרי לא מעניינים אותי) ולכן יש לי חסכונות
אני מקבל קצבת נכות

אבל מאז שיש לי משפחה שאני צריך לתמוך בה מצבי הכספי מדרדר כל הזמן ודי מהר
ואני לא יודע מה יהיה
מקווה לנס פחות או יותר
או שיום אחד המדינה תתפוש שכל ותאפשר לי לחיות גם בלי לעבוד

arana1

New member
לולא המדינה והחוליגנים לא הייתה נכות

בכל מקרה, איני נגד חברה אנושית, בדיוק להפך, בדיוק בגלל שאני הכי בעד הצורך בצורה נאורה של קבוצה אנושית אני חושב שצורתה הנוכחית היא מאוד מאוד בעייתית, ולכן הדרך שבה את מציגה את הדברים היא מאוד פשטנית , וגורמת לאבסורד שבו אני כאילו מחוייב להודות על הטובות שעושים לי מי שאחראים במידה רבה ומכרעת למצבי הרע

וכמו שכתבתי אני בעד שהכלל יספק את כל צרכיו של היחיד ללא שום תלות במה שהוא עושה או לא עושה
ואני בטוח שגישה כזאת תועיל מאוד לכל היבטי הקיום

arana1

New member
בתחת

כבר שמעתי הורים מגינים בתוקף על תיאור הילד שלהם כפגום דרך ציטוט ניורולוג נורא חשוב ופרופסור נורא מפורסם שמתרץ את חוסר יכולתו וחוסר יכולתם של גזענים אחרים כמוהו לאתר לקות אורגנית בכך שלאוטיסטים אין בעיית חומרה אלא רק בעיית תוכנה
אם יש לך דעה קדומה ואתה עומד בפני מציאות שלא מתאימה לה אז אתה תעשה הכל על מנת לאשר אותה
לצערנו הגישה הזאת גם מאוד נפוצה בתחומים כמו מדע ורפואה

גור42

New member
רוצה גם? בואי, אני אתן לך 4000 בחודש, בתנאי...

... בתנאי שתיתני לי יד חופשית להרוס את שמך ולשכנע אנשים להתייחס אלייך כאל חצי-בן-אדם. הולך? אני אביא מומחים שימציאו עלייך כל מיני תיאוריות מופרכות נוסח תיאוריית המיינד. נעשה עלייך קמפיינים בטלוויזיה שיסבירו שילד כמוך זה יותר גרוע מילד עם סרטן. ננעל אנשים כמוך במוסדות תוך התעלמות מהצרכים האנושיים הבסיסיים ביותר שלהם. מסכימה? לא? למה לא? אחרי הכל, אני מציע לך הרבה כסף. את צריכה להגיד לי תודה...

הבעיה היא, שאת האוטיסטים אף אחד לא שאל אם הם מסכימים לעסקה המזופתת הזאת. אז בסדר, מכיוון שרוצחים לנו את האופי בכל מקרה, ברור שנעדיף לקחת את הכסף. אנחנו לא מטומטמים. כשהבחירה היא בין "תחטוף מכות" לבין "תחטוף מכות וגם תקבל כסף", כל אדם שפוי יעדיף לקחת גם את הכסף. אבל זה לא הופך את החוליגנים שנותנים לך את המכות לפחות חוליגנים.

arana1

New member
נ"ט לא יודעים לחבר סיבה לתוצאה

ולכן הסבריך נופלים על אוזן ערלה

גור42

New member
כולם יודעים לחבר בין סיבה לתוצאה... שזה נוח להם

וכשזה לא נוח, משחקים אותם טיפשים.

וזה לא קשור לנ"טים או לא נ"טים. הרי גם אתה עושה בדיוק את אותו הדבר כאן בפורום. ועכשיו בטח שוב תגיב עם "קשקוש!" או תאשים אותי בכל מיני שטויות מנותקות מהמציאות, ובכך תוכיח לכל מי שקורא את הדברים שדבריי נכונים...

arana1

New member
לפחות אתה טועה ומטעה בצורה קונסיסטנטית להפליא

אחד ההבדלים הכי מובהקים בין נ"ט לא"ס מתבטאים דרך צורת הכללה שונה, שכמובן גם נובעת משונות צורת החיבור בין סיבה לתוצאה, אבל גם כאן, אתה, כצפוי, כופה אידיאליזם עיוור, נרקסיסטי, על מציאות מורכבת ובכך מקדם ומנציח בדיוק את מה שהכי זוועתי בה.

למעלה