רב ראשי לירושלים

judd42

New member
רב ראשי לירושלים

מישהו יודע אם הרב אריה שטרן,מועמד לתפקיד רב הראשי, היביע דעות על הקהילה ההומו-לסביט?

judd42

New member
רב ראשי לירושלים

לא היו תגובות. הלא מענין אף אחד אם מי שיבחר היביע גישה פתוחה למצעד או לקהילה? מי שמכיר דברים שנאמרו ע''י הרב אריה שטרן,דוד גרוסמן,ויצחק יוסף-נא לשתף אותנו.

leopold5

New member
ודאי שזה מעניין, אבל רק ימים יגידו

אגב, לרב הראשי של ירושלים אין המון כוח בהקשר של המצעד. יש יותר כוח לרבנים החרדים מחד, ולעסקנים בעירייה מאידך. אבל ימים יגידו ונראה אם התבטאויותיו. אני מקווה שכספי הארנונה שלי לא הולכים כדי לממן רב הומופוב... נתנאליאו

Nחמן

New member
נתנאל יקר!

למה אתה מצפה? לרב "מטעם"? לקהילה ההומולסבית אין שום יד וחלק בבחירתו. השאלה ההיא לא, מה הוא אמר, אלא מה הוא יאמר. ראשית - לא בטוח, שייבחר. נכון לעכשיו הסיכוים אינם גדולים אבל... ימים יגידו. שנית - לא משנה מי ייבחר. נכון לעכשיו אני מגלה פתיחות בקרב רבנים, שלעולם לא הייתי מאמין בפתיחותם. אינני מצפה משום רב להתיר את האסור אבל בהחלט לגלות הבנה למצבם של ההומואים הדתיים. זה תלוי לא מעט בנו. ככל שדנהיה מפולגים יותר, בל נטעה לחשוב, שהרבנים יבואו לקראתנו. סביר להניח, שנוח יהיה להם בפילוג, והם ישמחו לשמט ידם מכל התעסקות בעניין זה. חוץ מזה משכורתו של הרב הוא הכסף הקטן של הארנונה. האם נתת דעתך על השאלה, לאן הולכים כספי משלם המיסים?! האם ידעת, לאן הולכים מיסי הבריאות?! אינני רוצה להאריך בזה אבל בשיחה אישית פנים אל פנים אשמח לגלות לך דברים מדהימים. בקיצור: זהותו של הרב איננה הבעייה. דעתו על ההומואים גם זאת לא הבעייה. יש לרב דאגות הרבה יותר רציניות. עם זאת בפעילות נכונה אפשר כאמור להשיג אהדה גם בדיעבד ולא לתלות את בחירתו בדעתו עד דא ועל הא.

טוהרtoar

New member
כמו שנתנאל כתב אין מושג כרגע לגבי מה שהעלת

לפחות לי אין מושג (האמת שאני גם בקושי מכיר את הרב הזה...)

למעלה