רבע

Fingertip

New member
רבע../images/Emo32.gif

לאחרונה עדכנתי לאקספלורר 7. משום מה מיקרוסופט החליטו להוסיף לדפדפן רכיב שנקרא "כרטיסיות". זה כמו תת חלון. עכשיו, פונקציונלית אין הבדל בין כרטיסיות לחלונות חדשים. אבל פתאום אני מוצא את עצמי עובד עם... <עורך ספירה קצרה> 17 כרטיסיות פתוחות. משום מה הרבה יותר פשוט לי ברגע שאני רואה קישור מעניין לפתוח אותו בכרטיסייה חדשה ואז לקרוא אותו אחר כך (כמה שעות או כמה ימים אחר כך). יש למישהו רעיון למה? אהד.

תהו

New member
פונקצונלית זה יותר יעיל

אני משתמש הרבה זמן בדפדפנים חלופיים כך שכרטיסיות לא דבר חדש לי. עם כרטיסיות אתה יכול לעשות הרה יותר כמו שינוי הסדר שלהם, הגדרה שכל לינק חדש יפתח בכרטיסיה חדשה או הדבר שאני הכי אוהב זה שלחיצה אמצעית על לינק יפתח בכרטיסיה חדשה. בנוסף אני עובד עם strokeit שזוהי תוכנה אשר נותנת לצייר סמלים על המסך אשר מבצעים כל מיני פעולות (mouse gestures אז טכנית חלון חדש הוא לא בדיוק פונקציונלית אותו הדבר כי אין לך את אותן אפשרויות כי אתה תלוי בניהול המשימות של הווינדוס. דרך אגב אני מאוד ממליץ על http://mozilla.org.il/firefox כמובן בעברית, חינם, קוד פתוח, והרבה יותר מאובטח מIE7

vinney

Well-known member
אתה מתכוון לטאבים

שיש בפיירפוקס כבר שנים? זה פשוט לא תופס מקום מיותר על שולחן העבודה, הרבה יותר נוח לשלוט על חלון אחד עם מלא טאבים, מכמה חלונות. אצלי דרך קבע יש איזה 3-4 פתוחים.

Fingertip

New member
מעניין...

מעולם לא ציינתי שהכרטיסיות האלה קיימות באופן חדשני או ייחודי ב-IE, אלא פשוט שהן מופיעות בגרסה הזו ולא בקודמות. משום מה שניכם קפצת וציינתם שהן קיימות כבר שנים בדפדפנים אחרים. ;0) בכל מקרה, באמת שמבחינה פונקציונלית אין הבדל בצורה שבה אני עובד בין דפדפן עם הרבה חלונות לבין דפדפן עם הרבה כרטיסיות: כל החלונות שלי ממוקסמים, כך שאין פה אלמנט של בזבוז מקום על שולחן העבודה. עוד לא שיחקתי בכלל עם ההגדרות של זה, ככה שלא נפתחת לי פתאום כרטיסייה חדשה סתם, אלא הכל נעשה במודע. ואני ממש לא משתמש ב-strokeit. ובכל זאת, משום מה, לפני IE7 היו לי 10 חלונות פתוחים במקרה הגרוע ביותר, ועכשיו יש לי 17 כרטיסיות, ועוד חלונות של תוכנות אחרות שבהן אני עובד במקביל. משום מה אני מרגיש שיש הבדל כלשהו, אבל אין לי מושג מהו. אהד.

vinney

Well-known member
הא, הנחתי שציינת את זה כי זה חדש לך

אני לא עובד עם אקספלורר כל כך, אתרים מאפנים שלא תומכים בתקנים, אני או לא רואה, או משתמש בIE tab אם אני ממש חייב (כמו בנק לאומי המעפן שלי או אתר האינטה-נט של החברה...).

גיל14

New member
אינטרה-נט של חברת הייטק

לא תומך בפיירפוקס? מי שמע על דבר כזה?

vinney

Well-known member
כל מי שמשתמש בשירותים של Panam

יש להם שלד בנוי על NET, והם משתמשים בטריקים הפרטיים של מייקרוסופט שם.

GuestOfHonor

New member
../images/Emo45.gif

מאז שהתחלתי לעבוד עם Firefox באוניברסיטה, פתאום נורא מוזר לי שאני צריך לפתוח יותר משני חלונות עם דפדפן...

yoniBLA

New member
פשוט קל יותר לדפדף

מעניין שהפיצ'ר ה"קטן" לכאורה הזה, שכל מה שהוא נותן זו דרך אחרת לדפדף בין מספר אתרים פתוחים, שינה את אופי הגלישה של אנשים (שלי לפחות) באינטרנט. לפני כשנה כשהפיצ'ר הזה עוד לא היה קיים בIE וכן בדפדפנים אחרים, ניסיתי להסביר למישהו שהשתמש בIE למה אני לא יכול לחיות בלי טאבים, והוא לא הבין. עכשיו הוא השתדרג לIE7 והוא מודה שגם הוא לא יכול בלעדיהם.

Fingertip

New member
בדיוק../images/Emo70.gif

אבל למה זה יותר קל לדפדף? מה שונה? מה ההבדל? אהד.

yoniBLA

New member
בתור התחלה

זה צורך הרבה פחות זיכרון. אני לא יודע עד כמה זה מורגש כשעובדים עם 10 חלונות, אבל יוצא לי לא מעט להיות עם 30 טאבים פתוחים, ואם אילו היו חלונות הלפטופ המסכן שלי כנראה היה זוחל (בקצרה - פרוססים בחלונות הם משאב יקר הרבה יותר מthreadים). אבל לא נראה לי שזאת הסיבה העיקרית. זה כנראה בעיקר עניין של UI. להתחיל לעבור בין חלונות זה סיפור - בין אם אתה משתמש בalt-tab ואז אתה צריך לעבור על החלונות אחד אחד בחיפוש אחר החלון המבוקש, ובין אם אתה צריך להזיז את העכבר לקצה של המסך רק כדי להגיע לרשימת החלונות, שלא מאורגנת בצורה נוחה ומסתירה חצי מסך, ואז להזיז עוד את העכבר כדי לבחור אחד מהם. הנושא של חקר UI מאד מפותח כיום, על אחת כמה וכמה בדפדפנים. אחד ה"מנהיגים" של פיירפוקס הוא מומחה UI, ומשמיעת ראיונות איתו למדתי שמשקיעים הרבה מאד במחקר נוחות משתמש.

Fingertip

New member
זה מצלצל נכון...

בכל מקרה, הסיבה ששאלתי היא שזו לא הפעם הראשונה שזה קורה לי. כמו בהרבה מאוד דברים במדעי המחשב, אין הרבה הבדל בין הפונקציונליות של שני דברים, אבל בכל זאת נוח לעשות משהו אחד בראשון ולא בשני. ואם אתה מנסה להסביר למישהו שמעולם לא התנסה בזה למה זה יותר נוח, בלי להתנסות בעצמו הוא לא יצליח. למשל, הרבה מאוד שפות תכנות הן Turing-Complete. כלומר, ניתן לכתוב בעזרתן מכונת טיורינג, ולכן הן שקולות. ובכל זאת, יש דברים שאני מעדיף לעשות בשפות מסויימות. אם אני מנסה להסביר לחבר שמעולם לא התנסה בשפות האלו למה אני מעדיף לעשות זאת בשפות האלה... או שאני לא מצליח, או שהוא מסרב להאמין לי שזה שווה את המאמץ להחליף שפה. אהד.

yoniBLA

New member
לא דוגמה מתאימה,

זה שכולן turing complete לא אמור להעיד על נוחות השימוש בהן, ניסית לתכנת בOok?

Fractal

New member
הסיבה היא שאתה לא צריך OS כמתווך.

אם נסכם (ננסה לפחות) את מה שכבר נאמר: זה יוצר לך עולם יחיד ואחיד שתחתיו אתה יכול לגלוש באינטרנט. (למשל התיחסות לטאבים כאוסף) אפשר לראות את הדפדפנים שתומכים בכרטיסיות כמערכת הפעלה נפרדת. הניתוק/צמצום הזה הופך את החוויה ליותר נעימה וצפויה. (שאני לוחץ על טאב אני יודע מה סוג החלון שיופיע, ...)

johnny d

New member
מה שאני ממש אוהב זה

שאתה יכול לסדר לך חלון עם כמה קישורים רלוונטים ולשמור ב bookmark את כל הקישורים בבת אחת. הרבה יותר יעיל מלשמור כל קישור בנפרד ולפתוח כל קישור בנפרד . . .

yuvalmadar

New member
שני דברים שמפריעים לי בIE7

דבר ראשון - כהגדרה אוטומטית, שורת הכתובת נמצאת בשורה העליונה ביותר של הדפדפן (בשונה מכל דפדפן אחר בעולם) וזה ממש ממש לא נוח. למזלי, מצאתי את הTweakl הזה שפותר את הבעיה. הדבר השני שמטריד אותי הוא הפונט. אני לא יודע איזה פונט בשימוש כברירת מחדל עכשיו ואיזה פונט היה בשימוש במקור, אבל הפונט החדש מציק לי לעיניים. למישהו יש מושג איפה ניתן לקבוע את ברירת המחדל?

למעלה