רבנים צבאיים

atheistgirl

New member
רבנים צבאיים

אני חייבת לציין חויה חיובית שעברה עלי אתמול. כאמור, אני משרתת אכשיו בצבא. אתמול הביאו את רב היחידה לבסיס שלי בשביל לדבר על ר``ה. כבר דימינתי שיתחיל לדבר על איך אנו כפופים לה` וצריכים לבקש את מחילתו. ואיך זה הזמן לגלות את ה``דרך הישר``. ולכן הופתעתי לא מעט כאשר שם דגש עיקרי על בניה עצמית(בלי קשר לדת) ואכפתיות לזולת. רק אחרי שהזכיר את נקודות אלה הזכיר את הצורך להתקרב לאל. הוא עמד שם אם זקן ארוך, ציצית, המראה הכולל ששיך לצד החרדי, ודיבר מתוך הבנה. הבנה לצד שלנו, של חיילים וחיילות אם מעט הבנה של הדת. עמד ודיבר על להיות בן אדם טוב לפני הכל. יש תקוה. עוד יבנה הגשר.

atheistgirl

New member
תגובה

לשאלתך, התשובה נמצאת במסר. ציפיתי שידבר על האל בתחילה. יש במסר רק מטרה להראות צד טוב של האנושות. הדגש לא על העובדה שהופתעתי לטובה. תנסו לא למצוא איך לתקוף את הצעירים תמיד.

the dudu

New member
אני חושב שכל העסק הזה דפוק

שמביאים רב לדבר על ראש השנה. הרי רוב החיילים חילונים וגדלו בבתים בהם לא שומרים מצוות, אז מה מביאים אותו שמסמל את הדת?? ואיך הוא בכלל מעז להגיד שצריך להתקרב אל ה' ואני לא חושב שזה משנה באיזה סדר הוא דיבר. לשם השוואה זה כמו שיביאו איזה פעיל של דעת אמת לנחל החרד כדי שיסביר להם על קונטרסים של ראש השנה ועל הנאורות - (אולי לא השוואה מדויקת אבל השוואה סבירה). ובכל מקרה אני לא חושב שאת צריכה להיות מופתעת, קודם כל כי כל אדם מייצג את עצמו ומן הסתם יש חרדים שהם אנשים מאוד נחמדים, וב' כי זה די ברור שהוא ידבר ככה, אם הוא ישר ידבר על מצוות ישללו אותו מהתחלה.

uri80

New member
היי, חס וחלילה ../images/Emo13.gif

מקווה שלא נעלבת ממני, ממש לא ניסיתי לתקוף אותך בשאלתי. (אע"פ שאת אכן צעירה
אל תדאגי, הפז"מ דופק...ואל תקחי אותי ברצינות מדי) שאלתי ברצינות כי נראה לי שאת קצת מופתעת מכך שדיבר מתוך הבנה. עצם העובדה שהוא רב צבאי כבר הצביעה על כך שהוא מסוגל להיות פתוח יותר, ואני חייב להודות שהרוב המוחלט של הרבנים שפגשתי בחיי (למעט כמה אדיוטים בודדים) היו אנשים טובים. רבים היו אינטילגנטיים מאד, אע"פ שלא הסכמתי לגישתם בחיים.

atheistgirl

New member
צעירות וותיקות

הצגתי את הסיפור, גם בשביל להראות צד שלא מראים הרבה בפורום. הבנה והבטה חיובית על השני כמו שאנו הינו רוצים שיבינו אותנו. בקשר לאי הבנה בהקשר לתגובה. בעבר נשמעו דעות שאפשר להגיד זילזלו בצעירים. אני איני יודעת אם מדובר בפזם של יציאה, או בפזם של גיל שעומד על הפרק, אך בכל מקרה, לכן הבנתי לא נכון את תגובתך. הייתי רוצה כן יותר לשמוע דיבור בונה וחיובי על גישור בין הצדדים. כמובן, שברגע שמתחילים לנסות להבין את הצד השני בענין הדת, אז בסוף זה יתבטא גם בדברים אחרים; כגון, בכך שהותיקים מבינים את הצעירים, ולהיפך.

אבזץ

New member
לא הבנתי, מהי התימה הגדולה?

גילית שיש פנים יפות לדת היהודית? מזל טוב. זו אכן בושה וחרפה למערכת החינוך החילונית שלא גילתה לך את זה קודם. אין פלא שרבים הם החילונים המגלים והמוארים מרבנים מחזרים בתשובה, שהרי אנו החופשיים נטשנו את אוצרות הדת והשארנו אותם הפקר לחרדיים לעשות בהם כרצונם. ובאשר לאותו הרב, עצם היותו חייל בצה"ל מעמיד אותו במקום רחוק מחבריו החרדיים. הם אינם מתגייסים וגיוסיו שלו מהווה (בחברה החרדית בה הוא חי) כתם שהוא מתקשה להסיר. כך שהוא רחוק מלייצג חרדי קלאסי למרות שהסביבה החילונית בה הוא נמצא מנסה לראות אותו ככזה... לילה טוב

avi972

New member
לרבנים צבאיים אסור לנסות להחזיר

בתשובה. מה שנשאר להם זה להרשים אותך באישיות של רב ( "קידוש השם" ). כמובן שיש כמה רבנים שמצאו דרכים לעקוף את הפקודה הזאת, אבל זה כבר סיפור אחר.

אבזץ

New member
ולאנוס חיילות מותר?

ולטרטר טירונים? בצבא המותר והאסור לא מאוד רלוונטים, כידוע.

uri80

New member
וואלה.

והידע הזה, אני משער, מנסיונך הארוך בכך? עם כל הביקורת שישנה על הצבא (והאמן לי שלא חסר), למה שלא נישאר בגבולות הבעיות האמיתיות שבהן צריך לטפל? (כו. לאנוס חיילות מותר. זה אכן נמצא בפקודת מטכ"ל מס' 43 תחת סעיף "אינוס חיילות ושרברבות")

אבזץ

New member
חמודי, קח את הירוקים.

קצת ציניות לא הרגה אפי' יוריאל בן 80 .

L i k o

New member
הוא מקבל משכורת מהצבא -

אז למה שינסה להחזיר בתשובה?

rigoletto111

New member
יודע צדיק נפש "חייליו"

והוא יודע שאם ייתן דרשה על דגים שבים שרועדים מאימת יום הדין יזכה לרעמי צחוק. לכן הוא הולך על דברים שמתאימים לאוזן חילונית.

rigoletto111

New member
דילמא - דילמה?

אין מה לעשות, רבנים קנו שליטה בנתחים מסויימים של צה"ל. עדיף לחייך בשעת השיעור ולדמיין שאתה בכוכב לכת מרוחק , מוקף בחייזריות נימפומניות.

ואהבת לרעך כמוך

בהחלט יש הרבה דברים חיובים בדת. כמו בכול תרבות אחרת החכמה לקחת את העיקר ולזרוק את התפל.

למעלה