רבי זאב קיציס

רבי זאב קיציס

לכל חוקרי משפחת קיציס, השבוע תוכלו לקרא במדור 'ויתילדו' בתוספת התורנית של עיתון המודיע של סוף השבוע כתבה מעניינת על משפחת קיציס. קריאה מהנה

רבי זאב קיציס

העיתון יצא בסוף השבוע פרשת בא בתוספת התורנית שמצורפת למהדורת יום שישי. המדור מופיע אחת לשבועיים ע"י הרב פל"א שהוא מצאצאי המחבר ואגב מתעתד להוציא לאור ספר על רז"ק. ובשבוע של פרשת יתרו יתפרסמו תגובות והוספות למאמר שיתפרסם השבוע. במדור מצורף גם מספר פאקס לתגובות.

nina18

New member
בהמשך לרב קיציס

בהמשך לשישור מלפני שבועיים, אני עדיין מחפשת אחרי הקשר של נחמה לבית רויטמן עם זאב קיציס, כשלטענתה הקירבה היתה דווקא דרך משפחת האם.. אז את הקירבה הזו טרם מצאתי , אבל מצאתי קיציס אחר במשפחתי. מאיר קיציס ז"ל בן גרשון לייב קיציס, מקישינב. אביו לייב קיציס ואחיו - מנדל קיציס , ניספו בשואה. מאיר שנשא את השם קיציס, שינה בחייו את שמו לעמיעז ע"ש בן דודו שנהרג במלחמת השיחרור, בתל אביב, אך קרובי משפחה אכן אישרו את ההשתייכות לרב קיציס. לצערי באתר של שושלת קיציס לא מצאתי עדיין את הקשר, אבל אני עדיין בתהליך החיפוש, ומעבר לזה , אני מניחה שכמו שבני ציין יש כנראה לעדכן את האתר, אשמח מאד לעיין בעיתון המודיע, אותו אני קונה באדיקות בסופי השבוע בגלל התוספת הזו של יום שישי ובה מתפרסמים מאמרים רבים בעלי ערך לחוקרים כמונו.

nina18

New member
לשם דיוק מדובר

במאיר עמיעז לבית קיציס בן ללייב קיציס ונכד לגרשון (אני מניחה שגם קיציס, אם כי אי אפשר לדעת... עד שלא אראה מסמכים)

nina18

New member
ראיתי את הרישום הזה באתר,איני

מצליחה לחבר אותם עם הנתונים שמאיר השאיר אחריו ביד ושם, ובו ציין שאשתו של לייה היתה אסתר לבית דברר, וכמו כן ציין שלייב נולד ב1899 . ברישום ילדיו של לייב איני רואה את שני הבנים מאיר ומנדל, האם יתכן שלייב היה נשוי פעם שניה ? אבל שוב מתעוררת שאלת תאריך הלידה שלו. אשמח לדעתך.

לייב קיציס

איני בקי בפרטי פרטים של ענף זה אבל אפשר להתכתב עם בונה האתר מר מוריס קיציס שיש בידו הרבה מאד אינפורמציה

נסעתי במיוחד לבני ברק לרכוש

את עיתון המודיע מצאתי מדור של נ. פלא "ויתילדו" על משפחותם לבית אבותם, לחקר היוחסין בישראל. מצאתי את הקשר של אישתי ענף י"א משפחות קיצעס הוכמן . מעניין אם העיתון מופיע באינטרנט ואם אפשר לבדוק גיליונות קודמים למשפחות אחרים. לאחר שאקרא בעיון אולי יהיה לי חידושים. בברכה

נינה 18

New member
גם אני ראיתי וקניתי את העיתון/כתבה

אבל נדמה לי שהם לא ממשיכים עם השושלת עד לימינו...הפ בעצם עוסקים באבות הענפים, כך לפחות אני מתרשמת. האם בדקת אם על העפים שרשומים בעיתון מופיעים גם באתר? יש לי עותקים של החצי שנה האחרונה, לפחות את רוב העותקים של שושלות אחרות, ואני מתכוונת להעלות אותם על המחשב אבל אולי באמת זה מופיע באתר. אבדוק.

לגבי מענף י"א יש לי בצורה מדוייקת

עד היום. מעניין אם יש להם עצים אחרים. מצד אבי ז"ל העץ מגיע עד רבי יעקב יוסף רבינוביץ מפשיסחה "היהודי הקדוש". לאט לאט מגלה ענפים חדשים.

הכתבה

בעוד שבועיים תורחב היריעה לדורות הבאים יש לציין שלכותב אין את כל המידע על כל הצאצאים. בנוגע ליהודי הקדוש כדאי שבני יפקסס את האילן שלו למספר הנקוב בכתבה.

מי שהעביר את החומר לעתון

הוא שלמה ידידיה ינקוביץ, אמא שלו מירה ינקוביץ הנכדה של שלימה קרוק ז"ל שהיא אחותו של ר' משולם זוסיא הוכמן ז"ל (הסבא של אישתי), שהם הילדים של ר' לוי הוכמן ז"ל (הקבור בטבריה). על האילן של היהודי הקדוש יש עוד הרבה חומר להשלים, וענפים שלימים שבכלל לא ידוע לי.

היהודי הקדוש

שם משפחת צאצאי היהודי הקדוש הוא רבינוביץ הכוללת את האדמורים מביאלה פשיסחה וכן האדמור ממונקאטש בארה"ב. בחסידויות ביאלה השונות ישנם הרבה מאוד חוקרים ואפשר לדבר עמם

ויתילדו

מסיבות טכניות המשך הכתבה על הרב קיצית תתפרסם רק בפרשת תרומה במדור ויתילדו של השבוע יתפרסמו אך ורק שאלות הקוראים

למעלה