רביע אלפה...

Taker Sucks

New member
רביע אלפה...

גם בוויאג'ר וגם וגם ב DS9, עשו את רביע האלפה הבית של כולם. בוויג'ר הזכירו תמיד שהם רוצים להגיע לרביע אלפה , אבל מערכת השמש שלנו , נמצאת לפי מפות טראק , אבל גדול הרביעים אלפה וביטא. ב DS9 , רצו להגן על רביע אלפה מן הפולשים של רביע גאמא, אבל הרומולנים והקילגונים מרביע ביטא...

reformy

New member
קצת סדר

מערכת השמש נמצאת בדיוק בגבול בין רביע אלפא וביתא (כך הם מוגדרים). לכן רביע ביתא הוא במרחק יריקה מכדו"א. ב- ds9 התחנה ישבה על חור תולעת שמוביל לגאמא, והוא חור התולעת היציב היחיד הידוע. זה מסביר טוב?

Taker Sucks

New member
בלההה

כתבתי קצת לא מובן , שרשמתי אבל גדול הרביעים אלפה וביטא, התכוונתי , אלב גבול הרביעים אלפא וביתא , אז אתה רשמת בדיוק מה שאמרתי...

אודו

New member
זה לא מובן גם לי

זה אחד האינקונסיסטנסיס (ככה כותבים?) הגדולים לדעתי בוויאג'ר. למה הם עשו מסלול שעובר כולו דרך רביע דלתא? זאת אומרת, יכול היה להיווצר מצב בו הם לא יעברו ברביע בטא, פשוט עושים אלכסון, אבל למה לא לעבור ברביע בטא? אני מתכוון, למה לא לעבור דרך בעלי ברית שלהם שיכולים כפי הנראה לעזור להם? למה להם לעבור את כל הדרך הארוכה דרך חלל לא מוכר עם ספינה אחת מיסכנה. אני מסכים שבעצם כפי הנראה לא היה בעיה, כי גם היה להם מלאי בילתי מוגבל של פוטונים וגם הספינה כפי הנראה הכילה מנגנון תיקון אוטומטי שתיקן אפילו את השילדה אבל עדיין לא היה עדיף לעשות דרך קצרה יותר ולעבור בחלל המוכר והבטוח?

NX01

New member
בויאגר הם היו עוברים דרך בטא

אבל B&B לא רצו לבלבל צופים לא קבועים

אודו

New member
זאת לדעתי בעיה גדולה

למה? טרק בכל מקרה בעייתית מבחינת הגיון (היא לא "שואפת" להגיון מלא כמו סטארגייט שמאוד מנסים להשאיר את העניין כמה שיותר הגיוני, למשל להסביר דברים בדרך כמה שיתור הגיונית ולא לזרוק משפטים כמו "המפקד נתקלנו בגל קרינה קוקובלבוש-ציטופלסמגית".) אז לעשות דבר כזה שאף נווט בעולם לא היה עושה? בתור קפטן שהשאיפה שעומד לנגד עיניו שלום הספינה בחיים לא הייתי עושה דבר כזה. זה לא הגיוני לחתוך אפילו חמש שנים מהמסע ולנסוע דרך שטח עויין עם אפשר לנסוע דרך שטח חברותי.

Bajoran Preist

New member
תראו

הטכנו באבל הוא עניין ידוע, אבל אני לא גמרי מסכים בכל פה לזה שסטארגייט יותר הגיונית, ולו בשל העובדה שאין מתרגם אוניברסלי וזה לא מפריע לאנשים לדבר אנגלית, ועוד סיבות(לא בהכרח מדעיות גרידא) שלא נכנס אליהם. בכל מקרה, נראה לי שבגלל שהגלקסיה היא הרי תלת מימדית, הרי שישנם דרכים רבות להגיע לרביע אלפא ומהרבה כיוונים, והרי פעמים רבות הם נאלצו לשנות מסלול ואף נזקרו פעמים(לא בהרכח בקו "ישר") קדימה בדרך. כך שייתכן שהם היו עוברים דרך בטא, ואולי ישנה קרך ישירה יותר?.. הרי המרחק לרביע גמא מרביע אלפא הוא זהה למרחק מרביע בטא. בכל מקרה, מה שאמרת אודו- שלא הגיוני לחתוך שנים מה מהמסע כדי ולעבור דרך שטח עויין- זאת דעתך, ולא בהרכח דעתה של הקפטן ושל הצוות. דבר נוסף, הם היו מרחק גדול מאוד מכל איזור מוכר, שלא לדבר על איזור בו יש בעלי ברית, לא משנה לאיזה כיוון יפנו. הרי גם רביעים אלפא ובטא ברובם הם לא ממופים.

TUVIX

New member
הקטע בסטארגייט הוא ניתן להסבר

עם שני דברים אחד שהוכח שהתפתחות שפה היא לא פחות גנטית מחברותית המוח שלנו עובד ככה שצורה הכי נוחה תתפתח בגלל זזה יש גם את כל העיוותים בשפה בגלל שנוח יותר להגיד את זה כך או אחרת והשפה האנגלי הייתה מתפתח בסופו של בצרה זו או אחרת אולי עם ניבים קצת שונים עם היא לא הייתה מתפתחת מהלטינית ועוד כמה שפות שהיו באזור אנגליה בזמן שלטון הרומאים שמה וגם בגלל שלא לקחו רק בני אדם מלפני 10000 ממצריים אלה גם מלפני 1000שנה מאירופה היה פרק אם אתם זוכרים ובעונה ה4ית נדמה לי שהיתה שמה כנסיה והיו לא קצת עמים שלא דיברו אנגלית אלה ארמית או מצרתי או כל שפה אחרת

tivol man

New member
נראה לי שהבנתי אותך...

אני חושב... בכל מקרה איך לדעתך נעשה כל הקטע של התרגום? הם לא מסבירים, זה יוצר חורים בעלילה.

מאיפה אתה מביא את השטויות האלו?

חייזרים בכוכבים אחרים מדברים אנגלית??? לא הגזמת קצת? לא יודע מאיפה הקרצתם שבסטאר גייט מדברים אנגלית אתה לא מצפה שיראו לנו את כל החלק הארוך של התרגום? כי אז כל פרק יהיה בערך 10 שעות!!
דבר ראשון ישנם הרבה גזעים מתקדמים בסטאר גייט שפיענחו בקלות את השפה של האנשים שנשלחו אליהם.

אודו

New member
לא תמצא (לפחות בזמננו)

קפטן של ספינה מכל סוג שיעדיף לעבור דרך שטח אויב, ולא סתם אויב אלא האויב החזק ביותר שידעה הפדרציה המאוחדת של הכוכבים(בורג) מאשר להוסיף למסע שלו עוד זמן מסויים בכדי לעקוף אותם. בנושא זה דווקא ג'יינוואי צדקה כי באחד הפרקים לפני הכניסה לחלל הבורג היא ניסתה לא להיכנס אבל היא ניזרקה בעל כורחה. בנושא התלת מימד: החלל הוא תלת מימדי אבל לא חלוקת הרביעים והגלקסיה. זאת אומרת בעוד שאתה יכול בעצם לצאת מגבולות הגלקסיה והרביע לכיוון "מטה" או "מעלה" אתה בעצם תצטרך לטוס בתוך מעיין חלל שחור בלי כוכבים (פרק ראשון עונה חמש וויאג'ר) בשביל לחזור לשביל הרגיל של הגלקסיה בכל מקרה תצתרך לחזור לכיוון "מטה" או מעלה" בהתאמה. בנושא ניווט גלקטי: אתה צודק בנושא המסלול הישיר הקצר יותר ושאנחנו לא יודעים בדיוק מה היה המרחק מכל רביע, אבל בנושא חוסר בעלי ברית, יש לך טעות: הם יכלו לטוס לרביע גמה שלקראת העונה השלישית רביעית כבר הפך ידידותי, ולעבור בחור תולעת ישר הביתה. הבעיה היא שלא ידוע בדיוק כל המסלול המדיוק עד לנקודה של וויאג'ר וזה מקשה על ספקולציות...

tivol man

New member
מכיוון שגלקסיה ספירלית, היא מבחינות

מסוימות דו-מימדית למעשה?

אודו

New member
תלוי איך מסתכלים

היא לא ממש דו מימדית כי יש כמה שכבות של כוכבים אבל ה"עובי" שלה הוא אפסי. עוד דבר ששכחתי להזכיר קודם (הבוס נכנס באמצע :) הוא שלדעתי ה"שטחים" של הגזעים שמסומנים על המפה הדו מימדית שאין לי מושג איפה למצוא (חיפשתי בחיפוש בפורום ולא מצאתי) בעצם מאכלסים גם את העובי שמסומן, זאת אומרת שהם מאכלסים את השטח גם באורכו וגם ברוכבו. הדבר מציב כמובן עוד בעיה: אם אתה מנסה לצאת את השטח שלם "מעלה" ומגיע לאזור בלי כוכבים אתה גם לא יכול לנווט! הרי הניווט עובד על אוריאנטציה עם הכוכבים. אז אתה ממש בבעיה...

tivol man

New member
תסמוך על קפטן ג'יינווי ג'וניור שתמצ

שתמצא דרך לפתור את הבעיה הזאת...

Bajoran Preist

New member
הממ..

בנושא רביע גמה- חלל עמוק תשע, כלומר- מלחמת הדומיניון הסתיימה רק עם תחילת העונה החמישית של וויאג'ר. וגם כך אין לדעת אילו סכנות בדיוק עורבות ברביע גמא. אבל פרט לכך, אני בכלל לא בטוח שטיסה דרך רביע גמא תקצר את הדרך, ואולי אף תאלץ את וויאג'ר לעבור קודם כל שוב קרוב לשטחי הבורג ובשטחיהם של גזעים עויינים אחרים שבהם הם נתקלו. ואתה גם לא מביא בחשבון את קיצורי הקרך שהם נתקלו בהם...

אודו

New member
אוף!

אני לא יכול להשיב לך בלי לראות את המפה המטונפת הזאת! אני יושב פה כבר מתשע ומחפש בחיפוש של הפורום! באאאאאאאאאאאאא! למה זה לא מוצא? בקיצור, ואני עושה את זה על עיוור, בנושא הרביעים והגזעים העוינים: אף אחד לא יודע בדיוק איפה הם היו, אבל בכל מקרה שלא יהיה תמיד אפשר לדלג על מקומות שלא רוצים בדרך זאת או אחרת. אני מאמין שעם כל החיישנים שלהם הם היו יכולים לראות לפחות את קווי המתאר של שטח האויב. אם זאת אני בטוח שצריך איזה שהיא בעיה וקאטצ' בסדרה ולכן עשו מין "דוך" כזה בלי סיפורים מנקודה א' לכדור הארץ. כפי שהזכרתי קודם, אני לא יודע את הזינולוגיה המלאה של הגלקסיה אבל אני מניח שבקרבה רבה יותר על בני ברית יורדת הסכנה. בנושא קיצורי הדרך: על דאגה ברמן היה מוצא משהו...

למעלה