רביעי כאן

רביעי כאן../images/Emo70.gif

זהו זה גם הוא הגיע, איך שלא מסתכלים עליו מכל צד שהוא-------> הוא הגיע נה נני ננה נה
אחרי שאתמול טעמנו עגבניה עם פומלה ברוטב דבש בעעעע
ואחרי שאכלנו קטשופ עם סרדין וגבינה לבנה
אני חוששת אפילו מלחשוב מה יעלה בראשו הקודח של הרומני שלנו להביא בבוקרו של יום זה הא??? ניקולההההה הלווו שומעים את הנחירות עד לכאן קדימה לקום ולהכין איזה מאכל מיוחד
שיהיה לכוווולם יום מעניין, שלי בטוח יהיה
שיהיה יום מלא בחוויות נפלאות ועשייה ברוכה. בוקר טוב לכוווולם
רק טוב!!!

אהה רביעי כאן? גם אני כאן!../images/Emo140.gif

שאל אותי לפני מספר חודשים יועץ לפעילות "תגידי איזה סוג של פעילות את עושה?" נו מההה אגיד לו את כל סוגי הפעילויות שאני עושה חחח הצחיק אותי אז אמרתי לו: "בטח שאני עושה פעילות יום יומית, כל יום וכל היום אני הולכת לחווה שלי, אודרת, שותלת, קוצרת, ואת החווה של השכנים גם מדשנת" הסתכל עלי היועץ ממש לא האמין ואומר " כל הכבוד לך, בגילך המופלג לעשות את כל הפעילויות האלה," אז חייכתי לי מתחת לשפם ואמרתי בטח זאת חווה וירטואלית של הפייסבוק, חח וכעת אמכור לכם אבטיח מתוק מתוק על הסכין מתוך החווה שלי:)) אז בגלל שרביעי כבר כאן בואו בהמוניכם ומלאו את הסלים כי אוטוטוטו גם שישי יהיה כאן
מאחלת כל טוף לכולכולםם

ניקו 45

New member
אני אספור עד 22 פנינת החן ../images/Emo24.gif

ע"מ לוודא שאת מציאות ולא דמיון כאן . מאושר מהידיעה ששוב התקווה מפעמת בלבך . שמח לחוות אותך שוב עמנו

פנינת חן,למה את לא באה לדשן גם את חוותי?../images/Emo13.gif

שתינו נרוויח מיזה ,,,,,,,,, פייסבוק ביקש אותי לעודד אותך בשותפות חוותית וחווייתית,,,אישרתי, ואת לא ,

פנינושקההה

תמיד שמחה לראותך כאן! געגעתי לך
ואין כמו אבטיח מתוק כמובן שניקולההה יעדיף אותו עם קטושופ אנחנו עם סתם גבינה בולגרית
רק טוב!!!

ניקו 45

New member
נשים בתולדות הרוקנרול/פרק ג'../images/Emo41.gif../images/Emo99.gif

ומה יותר יפה ונעים להתחיל ת'יום עם אחד הגדולים ומאבני הדרך במוסיקת שנות ה-60-70 . המועדף עלי בריקודי הסלואו בימי בגרותי ... ובנוסף לכל הוא גם ערבי ממוצא לבנוני יליד קנדה ומאוד מבורך כאן בארץ . דיאנה. השיר שפירסם בשנת 1956 את פול אנקה, נער בן 15 וחצי מאוטווה, קנדה. דיאנה הייתה, בעצם, דיאן איוב, בחורה צעירה ממוצא לבנוני (כמו אנקה עצמו) שהתגורה בשכנות למשפחת אנקה באוטווה שימשה תכופות כבייביסיטר של הילדים הצעירים יותר במשפחה (ולעתים מזומנות גם של פול עצמו). פול, נער עם כישרון מוסיקלי בולט, התאהב בצעירה הנאה והקדיש לה את להיטו הראשון. באותה שנה זכה אנקה הצעיר בתחרות כשרונות צעירים. הפרס היה בילוי של חופשת הפסחא בניו יורק. במהלך החופשה חבר פול אל הלהקה הקנדית Rover Boys, שהייתה חתומה על חוזה הקלטות עם איי.בי.סי-פאראמונט. המזדנב הצעיר מצא חן בעיני המפיק המוסיקלי דון קוסטה (אביה של הזמרת ניקה קוסטה, שהרעידה לבבות בראשית שנות השמונים עם להיטים כמו On My Own , I Believe in Love ועוד) וזה ביקש ממנו לבצע את אחד משיריו. אנקה ביצע את דיאנה, קוסטה התלהב והחתים אותו במקום על חוזה הקלטות. השיר הפך באותו קיץ ללהיט אדיר, והשאר הוא היסטוריה. יום טוב , מבורך וקריר על כל בעלי התקווה להשתמע מחר עם אחד מגדולי הדור והוא גם ....טורקי וגם יהודי כשר !

w o m a n 10

New member
כבר פרק ג' ?

יש מהדורות חדשות לפרק א' ו- ב'?
סיפור ידוע לשיר יפה.
גם טורקי וגם יהודי כשר???? איך מצאת אותו?

צילוש43

New member
פול אנקה..../images/Emo99.gif הגדול..../images/Emo24.gif

עכשיו אני מבינה מדוע אהבתיו בשחר ניעורי ועד היום
מכנה משותף יש לשננו..בנעורי הרחוקיםםםםםם גם אנוכי הייתי מרוויחה את דמי הכיס שלי משמירות בבייסיטר..ושם בבית שהייתי במשמרת היה פטיפון..<אח אח היו זמנים..
> והשיר הנ"ל מתנגן ללא סוף עד לסיום המשמרת
גיששתי, עברתי לאחור..נהנתי ניקולאי משלושת הפרקים וזכרונות מתוקים

ברק 188

New member
פול אנקה יצאה לי מהפה אור ליום אתמול

בשעה שהתקנתי מאורר קיר הלבשתי אותו על בורג האחיזה הדלקתי עבד נפלא עד שחכתי לרדת מהסולם לפתע ניתק המאוורר (כנרה לא הולבש כראוי) הישר על פני חתך וחרש שני חתכים עמוקים מהאף עד לשפתיים כולל דפק שיניים אך לא שבר מזל...קרח...קרח אבל מרות ואף על פי נפוח היום ומדמם מה לעשות שעוד הערב אני מוזמן לאירוע וגם במוצ"ש הכיצד אראה פני בציבור והכיצד עמוד בדיבור ? ובכול לא פול... אביא לכם אלא משהו משער הזהב אולי משם תבוא ברכה עלי אלי...אלי...

ניקו 45

New member
ולבקשתך זוהרת הריני מגיש לך את מתכון היום../images/Emo71.gif

מצאתי במרחבי הנט בלוג מאוד מושקע , מאוד רציני , מאוד עשיר ומגוון והוא שייך לאחת שמכונה אצלי אלופת המתכונים ועל שום מה זכתה אצלי לתואר אבירות ? על שום כל האמור לעי"ל ועל כך שכל מתכון שלה מצוי על הרף הגבוה ביותר אל מול כל מתכון מקביל לו בנט . וכן על ההסבר המדוייק בכתיבתה . מכיוון שבית התקוות איננו מפרסם בלוגים/פורומים/קומונות וכיוצה בזה ואני מחוייב לזכויות היוצרים של בעלת הבלוג בשם : חנית הראל הריני מביא את הפוסט ככתבו וכלשונו וכן בעיצוב מבחר תמונות מבית היוצר של חנית . ולחנית ממני התודה והבוקר זוהרת מביא לך מתכון מנצח , קל יחסית להכנה והתוצאה הסופית ....מדהימה וטעימה . אני סופרת כמה מקלונים נותרו. היו כמעט 30 וכעת נראה שסלסלת הלחם מונה פחות. חכו לי ! אני חייבת לצלם את מקלוני הלחם לפני שהם נעלמים ומה הפעם ? מקלוני לחם מעט רכים וטעימים עד מאוד. אפשר לקרא להם גם אצבעות לחם אבל ללא השום .מסוג מקלוני הלחם הנמכרים בפיצריות ורשתות מזון מהיר כשלצידן מטבל או רוטב טעים.זה לא גריסיני שהוא מקלון דקיק ועמיד .המתכון הזה הוא מהקלים להכנה שיש גם למי שלא הכין בצק שמרים מימיו המקלונים עשויים מבצק שמרים פשוט וטעים.לתוך הבצק יש להוסיף עשבי תיבול יבש לפי הטעם או המצאי בבית. את הבצק מערבבים במשק דקה אחת בלבד (!) ומעבירים אותו לתבנית אפייה גדולה. משטחים את הבצק בעזרת ידיים משומנות בשמן זית איכותי בלבד, וזה טוב לידיים גם כן בעזרת חותכן פיצה מסמנים (חותכים אבל לא ממש לעומק)מקלונים שתי וערב ומניחים להתפחה למשך שעה. אופים את הבצק כפי שהוא לפרק זמן קצר. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. בעזרת אותה גלגלת לפיצה חותכים את המקלונים ומחזירים אותם לתבנית האפיה (כמו ביסקוטי) לאפיה קצרה נוספת. חמש דקות אפיה נוספת יניבו מקלונים רכים .5 דקות אפייה נוספות ייבשו אותם מעט וקל יהיה לטבול אותם בכל מטבל או לנשנש ככה. את מקלוני הלחם מומלץ להגיש חמים מהתנור או פושרים. את הנותרים אם ישנם מומלץ לשמור בשקית הקפאה במקפיא -- מקלוני לחם רכים/למון ג'ינג'ר :המרכיבים כוס וחצי מים חמימים = 340 מ"ל שלוש כפות שמן זית כפית ורבע מלח דק שלוש = 3 כוסות קמח = 420 גרם כף שמרים יבשים = 11 גרם שתיים עד 4 כפיות תבלין יבש לבחירה (תבלין לפיצה,תבלין איטלקי או הרב דה פרובאנס -- מעט עשבי תיבול יבשים לזריה + מעט שמן זית נוסף לשימון הבצק הכמות: 30- 36 מקלונים עבים - :אופן ההכנה .לרפד תבנית אפיה גדולה של תנור סטנדרטי בנייר אפייה בקערת מיקסר עם וו לישה או קערה לערבוב ידנית לערבב את כל מרכיבי הבצק במשך דקה אחת בלבד הבצק יהיה רך מאוד ואחיד להעביר את הבצק לתבנית האפייה. בעזרת שתי ידיים משומנות היטב (שמן זית) לשטח את הבצק למלבן בגודל של 45 על 32 ס"מ לערך ,קרוב לשולי התבנית בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה או סכין לסמן פסים לאורך הבצק בעובי של כ- 2 ס"מ. לחצות את הבצק לרוחבו (כל מקלון נחתך כעת לשני מקלונים קצרים יותר .להניח להתפחה במשך שעה :אפייה לחמם תנור לחום של 190 מעלות .לנטף מעט שמן זית על הבצק התפוח ולפזר למעלה מעט עשבי תיבול יבשים לפי הטעם לאפות את הבצק בתנור החם במשך כ- 25 דקות או עד שהוא זהוב -חום. (בדקות האחרונות של האפיה ניתן לשלב את תוכנית הטורבו ע"מ להחיש את האפיה ואת קבלת הצבע השזוף למקלונים .להוציא את התבנית מהתנור ולצננה מעט בעזרת גלגלת הפיצה או סכין יש לחתוך את המקלונים לפני הסימונים. להחזיר לתבנית האפייה כשכל מקלון מונח על צידו ,הצד החתוך כלפי מעלה לאפות את המקלונים במשך 5-10 דקות נוספות (בחום 190 מעלות) לפי דרגת הפריכות הרצויה להגיש חם/פושר. המקלונים יישמרו היטב בהקפאה למשך מספר שבועות

צילוש43

New member
יש גם קיצורי דרך../images/Emo8.gif

כל לחם שנשאר מעודפים.. לחתוך לרצועות לפי ראות עינייך. לטבול בשמן זית טהור. ולמרוח מעליו כל תוספת רצויה וטעימה..<גם שום, לענין טעם כאלונדלי
> להכניס לתנור ..והינה לך מקלונים במיני צורות ומרכיבים

ניקו 45

New member
אינני אוהב לחם ממוחזר ! עם או בלי שום../images/Emo64.gif

הפיתרון ללחם מ"עודפים" הינו להאכיל את ציפורי החצר . וחוצמזה מה שלומך קרידה ?

מקלונים עליך ניקולההה../images/Emo3.gif

נשמע ונראה מעולה, רשמתי לי את כל האופציות כולל זו של צילושקההה ואני מבטיחה לנסות ההההכל
רק טוב!!!

למעלה