רביית בורמזים

dreaming h

New member
נפלת בסטטיסטיקה

אמנם ההסתברות שתתקל בבחורה בפורום זוחלים היא די נמוכה, אבל, הפעם יצא לך טוב.. בכל מקרה, אם מציגים לך הוכחות לכך שאתה טועה, ואתה עדיין מתעקש, ללא הוכחות, אין לי דרך אחרת לתאר את דבריך. צר לי.

היה אחד יותר שטותי

לפחות לטעמי אני לא יודע איך עושים את זה בצורה יתר קלה אבל למי שמתענייןhttp://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=840&msgid=58003437&FlagSybase=1 זה הקישור

montella

New member
לא, הריון של ארנבון נמשך 4 שבועות

נכון היא בונה קן כמה ימים קודם יום או יומיים. אבל, יש נקבות שבונות את הקן גם כשהן לא בהריון - זה הריון מדומה. אני לא משנה את המדע הדבר הזה מוכר! תשאל מט]פלים אחרים בפינת הליטוף שלך אם אתה לא ראית פעם ארנבון שבונה קן גם כשהוא לא בהריון. לגבי עקיבה של הזכר אחרי הנקבה. אמריתי ואני חוזר על זה שיש שטוענים. זאת לא הדעה הרווחת. אני נותן את הדוגמה הזו כי אני מלוונ כרגע הריון של נקבת פיתון בורמזי, כרגע היא בשבוע ה6 להערכתי (לפי זמני הזיווגים שהיו) הנקבה נמצאת בחדר ענקי (יש שם עוד כמה נחשים) הזכר שהיא הזדווגה עמו מלווה אותה לכל מקום ואף יושב עליה. אז הנה תצפית שאני וחברי עשינו, וראינו את זה. כאשר שאלנו מספר זואולוגים ווטרינריום מובילים בתחום, הם ענו שלהערכתם כן, הזכר מלווה את הנקבה בטבע. כל זאת רק בגלל הדבר יוצא הדופן יש לומר, ממש כמו שאתה חושב, שהזכר שלנו מלווה את הנקבה לכל מקום.

naja

New member
ה"תצפית" שלך חסרת כל ערך ממשי.

כל מגדל נחשים מתחיל יודע שכאשר מחזיקים שני נחשים באותו הטרריום, הם יהיו רוב הזמן מכורבלים ביחד וזה ממש לא משנה אם מדובר בעונת הריבוי, אם מדובר בנחשים מאותו הזויג או מזויגים שונים או אפילו אם מדובר בנחשים מסוגים שונים. לגבי הנחשה שאתה חושב שהיא בהריון-ההריון לא נמדד לפי מספר הזיווגים או התאריך בהם הם התרחשו אלא ע"פ תאריך הביוץ. אני משער שזה חדש לך, ואני משער שאת 6 השבועות התחלת לספור לפי הזיווג הראשון ולא לפי הביוץ, שבו קרוב לודאי כלל לא הבחנת.

יש לי הרגשה שהנחשה בכלל לא בהריון

וכמו שאמרת הוא יוצא מנקודת הנחה שאם היה זיווג היא בהריון.

רן333

New member
1. אם ב"הריון" אתה מתכוון

לקיומן של ביצים מופרות בבטן של הנקבה - אני לא מכיר שיטה לדעת את זה בודאות. אני בטוח שהייתה הפריה מוצלחת רק אחרי שמוטלות ביצים מופרות. (כדי לבדוק האם הביצים שהוטלו מופרות, אני מצמיד לכל אחת מהן פנס חזק בחדר חשוך. בצורה הזו - הביצים מוארות מבפנים. בביצים מופרות אפשר לראות כלי-דם.) 2. בפיתונים מתכדרים, משך הזמן שחולף בין ההפריה (שמתרחשת בזמן הביוץ) להטלת הביצים הוא כ-50 יום. לא זכורים לי הנתונים המופיעים בספרות לגבי פיתונים בורמזיים. אבל אם הנפיחות שאיתרתי אצל הפיתונים הבורמזיים שלי(ראה תגובה קודמת) אכן הייתה ביוץ - משך הזמן הזה הוא בסביבות ה-40 יום. 3. למרות שיש יוצאי דופן בודדים, רוב המגדלים שאני מכיר (כולל אותי) לא מסוגלים לשמור על תנאים מתאימים להדגרה (בדגש ללחות גבוהה מספיק) בכלוב של הנקבה. וכשזה המצב, אז השארת הביצים בכלוב של הנקבה היא גזר דין מוות עבורן. אם זה המצב אצלך (זה בד"כ המצב כאשר מדובר בכלוב מחומם ששוהה בחדר לא מחומם), אז השארת הביצים להדגרה אימהית היא בכלל לא אופציה. לדעתי, גם אם אתה מהבודדים שכן מסוגלים לספק תנאי הדגרה בתוך הכלוב - כדאי מאוד להיערך להדגרת הביצים באינקובטור או אינקובטורים מתאימים. זאת בעיקר מכיוון שהדגרה באינקובטור נותנת לך שליטה טובה יותר על התהליך, ומאפשרת לנקבה לאכול ולחזור למשקלה הרגיל. 4. לא זכורים לי הנתונים אודות מספר הביצים הממוצע בתטולה. (נדמה לי שהנתונים האלה נמצאים בספר שאליו הפניתי אותך קודם, אבל אני לא זוכר בודאות שזה נמצא שם.) הערכה גסה שלי: בין 20 ל-50 ביצים. אולי גולשים אחרים שיש להם ניסיון בריבוי פיתונים בורמזיים יוכלו לתת לך הערכות טובות יותר בנושא.

למעלה