רבותי..

רבותי..

מה דעתכם על מה שקורה כרגע במדינתנו היקרה? אם אתם הייתם בשילטון, והייתה לכם הזדמנות להשפיע, מה הייתם עושים?

DeAth ScrEaM

New member
אהה...

אתה באמת חושב שאפשר להגיד דבר כזה? "אם הייתי בשלטון".. זאת אחריות ענקית, לא? ויש המון שיקולים. אבל אפילו אם הייתי, אינלי מושג מה הייתי עושה כי אני אוטמת את האוזניים רוב הפעמים שיש חדשות. סתאם לא קשור.. יש לי מתכונת בעוד כמה שעות :( ואני צריכה לקום בעוד שעתיים וחצי :( אוף.

תשמע..

האידאולוגיה שלי די נוגדת את רוח השלטון, אז אם אני אתחיל לפרט מה הייתי עושה לו היה לי הכח, זה לא יגמר...

SupermanZW

Well-known member
רת תסביר לי מה טוב בקומוניזם

בכל מקום בו נוסה הקומוניזם הוא גרם רק הרס, הסיבה היא שהקומוניזם מנוגד לטבע האדם.

מי אמר שטבע האדם הוא אנטי-קומוניסטי

? דמקורטיה היא שיטה שבבסיסה סותרת את עצמה, ישומה האבסולוטי פרושו אנרכיה, אנרכיה פרושו חוסר שלטון. דמוקרטיה מנסה להיות הרע במיעוטו, אבל בלי שיש גבולות יציבים ומוגדרים לשלטון, הוא נועד לכשלון. כעקרון, אני תומך בדיקטוטורה סוציאליטסית מתונה, שלטון הדומה יותר למה שמונהג בשבדיה לדוגמא. במקרה של מדינת ישראל, אני תומך במק"י וזאת כתשובה לימין הכוחני. מפלגות השמאל המתונות נתפסות כחלשות וכוותרניות, אי לכך מתקשות לצבור רוב בתקופה האחרונה. מק"י, לעומת זאת, כמסורת הקומוניזם, נתפסת כמפלגה הרבה יותר יציבה וחזקה. בשום מקום בעולם בו הונהג הקומוניזם, לא נמנע שימוש בכח. אי לכך, מפלגה קומוניסטית קיצונית היא תשובה הולמת לכוחניות הפאשיסטית מצידו השני של המתרס הפוליטי, אמנם בסופו של דבר שאיפת השלטון הסופית היא הגבול הדק בין דמוקרטיה לסוציאליזם.

SupermanZW

Well-known member
דמוקראטיה אינה אנארכיה

דמוקראטיה היא שלטון העם, כלומר העם בוחר את מנהיגיו. שבדיה היא סוציאל-דמוקראטיה ולא דיקטאטורה סוציאליסטית. המשטר השבדי שונה בכל ממשטר קומוניסטי. מק"י היא מפלגה קומוניסטית ולא סוציאל-דמוקראטית.

ואם העם בוחר במנהיג הדוגל

באנארכיה? ושאלתי הכותרת נותרת בעינה, מי אמר שהטבע האנושי הוא אנטי-קומוניסטי? שבדיה-אוקיי, עדיין המשטר הוא דמוקרטי עם נטיות סוציאליסטיות, נכון? וסוציאליזם וקומוניזם הולכים יד ביד. נכון, והיא מהווה את התשובה הראשונית והיעילה ביותר לימין הפאשיסטי.

SupermanZW

Well-known member
באנארכיה אין שלטון

לא יכול להיות מנהיג הדוגל באנארכיה. סוציאליזם וקומוניזם הן אידיאולוגיות שונות מאוד שהאמריקאים הצליחו לשכנע אנשים שלא מבינים בענייו שהן דומות, זה ממש לא כך. בסוציאליזם קיים רכוש פרטי, בקומוניזם לא. בקומוניזם כל הגופים והרשויות ומקומות העבודה הם בבעלות המדינה, בסוציאליזם רק שירותי חינוך, בריאות, ורווחה. בקומוניזם התקשורת נשלטת בבלעדיות ע"י המדינה, בסוציאליזם התערבות המדינה בתקשורת היא נמוכה. בקומוניזם השלטון מעל החוק, בסוציאליזם השלטון כפוף לחוק. זה רק על קצה המזלג.

המנהיג הוא כלי זמני

כלומר, לדוגמא אני דוגל באנארכיה ואני מבטיח שברגע שאגיע לשלטון אבטל אותו. ולגבי השאר- כאמור, דיקטטורה סוציאליסטית מתונה זה האידיאל. כפתרון ביניים, מק"י מהווה את התשובה ההולמת ביותר לרוח השלטון.

SupermanZW

Well-known member
דיקטאטורה היא תמיד גרועה

בדיקטאטורה השלטון מעל לחוק ויכול לעשות מה שהוא רוצה, לכן ברגע שיוחלף המנהיג המתון עלול להחליפו רוצח המונים כמו סטאלין או היטלר או קים ג'ונג איל או סאדיסט אחר המתעלל בנתיניו. אם המנהיג משנה את המשטר אז הוא משתנה, אם בדמוקראטיה נבחר מנהיג המבטל את השלטון אותה מדינה מפסיקה להיות דמוקראטיה.

בדיוק זו הבעיתיות בדיקרומטיה

היא איננה יכולה להיות אבסולוטית, והגבול בינה לבין לבין משטרים אחרים מאד מטושטש. ולגבי הדיקטטורה-זה חלק מחסרונות השלטון. גם בדמקרוטיה לא חסר כאלה. ע"ע חוקים אלא-אפרטהאייד שמונהגים בארץ, רק פסע מהם לבין המשטר החשוך של דרא"פ, ואם מחר פתאום יחליט הרוב שיש ליישם חוקי גזע חדשים- מי ימנע זאת? תקן אותי אם אני טועה, אבל המשטר האכזרי בתולדות האנושות נולד מאותה דמקורטיה שאתה כ"כ מהלל? הריי היטלר עלה לשלטון בבחירות דמוקרטיות ולא כיורש אצר, או כל דבר אחר.

SupermanZW

Well-known member
מעליתו של היטלר לשלטון בבחירות

דמוקראטיות למדו שדמוקראטיה צריכה להגן על עצמה ולכן במשטר דמוקראטי מתוקן מוציאים מחוץ לחוק מפלגות אנטי-דמוקראטיות כדי למנוע מצב של הפיכת הדמוקראטיה לדיקטאטורה. גם בדמוקראטיה יש חסרונות, איני מכחיש זאת, דמוקראטיה היא השיטה העדיפה רק מפני שהיא הרע במיעוטו.

אז למה "ישראל ביתנו",

"מולדת" (מפלגתו של ברוך מרזל), ש"ס ועוד, לא מוצאות מחוץ לחוק? ש"ס מתנגדת בפומבי לדמקורטיה ומעוניינת בשלטון תאוקרטי, ו"מולדת" היא מפלגה פאשיטסית לכל דבר ועניין. אז כל זה קורה משום שאין גבולות ברורים לשלטון שהוא לדעתך הרע במיעוטו, כי אם מדינה עם שלטון סטאייל אפטרהאייד מוגדרת כדמוקרטית, אז מה מונע להנהיג פה תאוקרטיה ולקרוא גם לה "דמוקרטיה יהודית מסורתית" לדוגמא? בשורה התחתונה, בחיפוש אחר הרע במיעוטו, אתה מוצא בדמוקרטיה את הפתרון האופטימלי, ואילו אני בדיקטטורה סוציאליסטית מתונה. ותאמין לי, ששני סוגי השלטון הם בעלי יישום דה-פקטו מאד בעייתי.

SupermanZW

Well-known member
כי ישראל היא דמוקראטיה מיושנת ולא

דמוקראטיה מתוקנת. למעשה ישראל מוגדרת כדמוקראטיה למרות שבפועל היא אוליגארכיה תיאוקראטית ולא דמוקראטיה. בחירות אינן מספיקות כדי להגדיר דמוקראטיה.

אתה יודע מה אחד הדברים שממש חורים

לי? זה שבארץ קומוניזם נאמר בנשימה אחת עם פאשיזם ונאציזם, בשעה שהוא מנוגד לחלוטין לשני המשטרים הללו. ואם כבר נגעת בתעמולה האמריקנית, אז באמת הצלחתה מרקיע שחקים. בוא קח לדוגמא את מדינת ישראל, מדינה שהוקמה ע"י חלוצים עם רקע קומוניסטי-סוציאליסטי, נהייתה עם השנים לסטאייט ה51 של הדומקרטיה הקאפטילסטית הגרועה בעולם. מדינה שמבסיס סוציאלסטי-אתני, הפכה את פניה לשלטון תאוקרטי-אוליגרכי עם אופי פאשיסטי. וכל זאת "הודות" לחסות האמריקנית שאמנם עזרה לאין שיעור למדינת ישראל, אך גם השרישה כאן חלק ממנהגיה היותר רעים.

למעלה