רבה המון עם בעלי.

A לוןA

New member
איזה כיף שאפשר להגיד "לא שולטת בזה" ולהמשיך הלאה

לא שולטת בזה זה תירוץ מה-זה-נוח.
אם לרצון שלך להפסיק לקלל היתה מתלווה גם סנקציה עם שיניים, חדה ומאוד לא נעימה- אני מבטיח לך שהיית שולטת בזה מאוד מאוד מהר.
זה לא שאת לא שולטת בזה, אלא שפשוט לא אכפת לך לשלוט בזה (לפחות לא מספיק)
&nbsp
וזה לא מכוון רק אלייך, אלא לכל אלו שהם נורא מסכנים ועושים דברים לא טובים כי הם פשוט "לא שולטים בזה"
&nbsp
&nbsp
&nbsp
(אין הכוונה למכורים או אלימים-סוציופתים שבאמת כנראה לא שולטים בזה)

kagome10

New member
נתקלת פעם בבריונים שתוקפים רק חלשים?

לא משנה אם הבריון או אדם מבוגר, או ילד? אני נתקלתי.
והיום אני חושבת שזה לא מניפולציה. האדם האלים תוקף איפה שהוא יכול, איפה שהוא מרגיש חולשה, איפה שאפשר. ויש לא מעט מקרים בהם אפשר להעמיד את הגבול הזה, בהם יש אנשים שהאדם האלים אלים כלפיהם, ויש כאלו שלא.
&nbsp
אתה יכול לחשוב שזה אומר שהם שולטים בזה. לי זה אומר שיש תבנית כלשהי לפיה הם מתנהגים באלימות, ואין להם שליטה מודעת. ליתר דיוק, השליטה המודעת שלהם קטנה עד לא קיימת.
&nbsp
האם הכותבת היא אחת מאלו? אני לא בטוחה. האמת? אני נוטה לחשוב שכן. היא ממש שונאת את חמותה, ללא כל סיבה טובה, לי זה נשמע כמו בעיה נפשית. בני אדם שפויים פשוט לא מתנהגים ככה...

A לוןA

New member
לא יודע מה בקשר לכותבת

כשקוראים את כל מערכת היחסים שם מתבררת תמונה קצת יותר מורכבת.
היא מתנגדת (מסיבות שונות) למה שקורה בין בעלה ואמא שלו
במקום לפתוח את זה בצורה בוגרת מול בעלה היא פונה לאובייקט המכאיב- חמותה
איפה אנחנו רואים התנהגות כזו?
אצל ילדים שמקבלים מכה מהכסא והולכים להרביץ לכסא בחזרה.
ואכן, זו התנהגות ילדותית- אבל לא בלתי שפויה.
&nbsp
בקשר לשאלה שלך-
אם נוציא מכלל חשבון אנשים שהם מכורים או סוציופתים, נוכל לחלק את האנשים ש"לא שולטים על זה" (יהא ה"זה" אשר יהא) לשני סוגים
אלו שלא מודעים- או כמעט לא מודעים- לרוע/חוסר מוסריות/פגיעה שב"זה" שהם מבצעים
אלו שמודעים- אבל עושים את זה בכל זאת, כי הם "לא שולטים על זה" (עאלק)
&nbsp
והשאלה הנשאלת, לסוג הראשון וגם לשני-
נגיד שעם כל "זה" שאתם מבצעים יצלצל הטלפון ובצד השני תשמעו מישהו מכאיב קשות ליקר לכם- תהיה לכם שליטה על "זה"? זה כבר יכנס למודעות?
&nbsp
מובטחני שהסוג הראשון וגם השני יפתחו היפר-מודעות, ופתאום כל המתאהבות-"חסרות-השליטה" והאלו-ש"לא-מסוגלים"-לשמור-את-ה***-במכנסיים יגלו יכולות איפוק שהדלאי למה יבוא לקבל אצלם שיעורים.
&nbsp
אז לשלוט על "זה" אפשר. השאלה כמה באמת רוצים ומה הסנקציה שמופעלת מנגד.

היה לי ויז'ן של הדלאי למה בשיעור אצל הנשיא לשעבר..

kagome10

New member
אני חושבת שההפרדה לפי מודעות היא חסרת תועלת

כלומר, היא אכן מתארת את המצב, אולם כפי שאמרת בעצמך, גם הסוג הראשון וגם השני יכולים לשנות את התנהגותם אם מגיבים כלפיהם אחרת.
אז מה הטעם להפריד ביניהם? השאלה היא לא המודעות, השאלה היא הסנקציה.
&nbsp
אגב, זו הסיבה שכשיש כל מיני בני ובנות זוג של- שבאים לפה (ולא רק לפה), וסופגים בשקט, ובטוחים שהם אמא תרזה, אני אומרת להם שאם הם *באמת* רוצים לעזור לבן/בת הזוג האלימ/ה, ולא סתם פוחדים להתעמת ומבלבלים בין אהבה לאלימות, אז שיציבו גבולות. זה רק יועיל לבן/בת זוזג האלימ/ה.
&nbsp
ובנוגע לכותבת - כשאדם מבוגר מתנהג בצורה ילדותית יותר מרוב הילדים ביסודי, זה אומנם לא מספיק בעייתי בשביל אבחון קליני, אבל מספיק מפוקפק כדי שאקרא לזה "לא שפוי".
&nbsp

A לוןA

New member
הטעם להפרדה

הוא שכל סוג מסביר את עצמו בצורה שונה.
האחד לא מבין (או כמעט לא מבין) שיש פה משהו רע בכלל
השני יודע שזה רע- אבל "אין לו שליטה על זה"
&nbsp
בקשר לאיבחון- מותר לאנשים מבוגרים להתנהג באינפטיליות מסויימת- זה לא עושה אותם לא שפויים. אולי קצת "לא מבושלים"...

למעלה