ראש עובר גדול

mimimie

New member
ראש עובר גדול

אני בשבוע 38+2 הייתי היום אצל הרופאה והיא רוצה שאתחיל בזירוז טבעי עם שמן קיק ואם לא תתפתח לידה עד תחילת שבוע הבא, אז זירוז כימי, בגלל שראש התינוק גדול ומתאים בדיוק לגודל בלידה.היא לא רוצה שיקרא מצב שהראש לא יעבור בלידה, ואצטרך ניתוח. מה דעתכן האם יש מקום לחשש? האם מדדי ראש באולטראסאונד אמינים בד``כ? האם יש פה נשים שילדו טבעי תינוק עם ראש גדול? האם במקרה שלידה נתקעת ח``ו יש עדיפות לניתוח על לידה מכשירנית? האם יש משהו שאפשר לעשות לפני או במהלך הלידה כדי להקל על הענין? תודה מראש

mimimie

New member
בשבוע 35 הראש התאים לשבוע 39

והיום הרופאה אמרה שהתינוק הגיע למקסימום של הגודל בלידה

debby12

New member
מנהל
לא הייתי דואגת

* במהלך הלידה הראש עושה molding (תגגלי ותראי) - בשביל זה יש לתינוק מרפס פתוח ולכן מה ההיקף שלו כרגע זה לא ממש רלוונטי. מה שרלוונטי יהיה מה ההיקף שלו עם המולדינג ברגע שהוא נלחץ החוצה * אולטרא סאונד הוא מכשיר מדידה לא מדויק. את הטובות בחברותי זירזו או קיסרו בשל מדד זה או אחר לא מוצלח באולטרא סאונד(קטן, גדול, שמן, רזה) - רק כדי לגלות אחרי שהתינוק יצא שזו היתה טעות. * למיטב הבנתי אם יש חשש בתינוקות גדולים הוא בשל תקיעת *כתפיים* לא תקיעה של הראש. * זירוז לא זהיר עם שמן קיק גורם כאבי בטן לא נעימים (מעין הרעלת קיבה) - לא דרך נעימה להתחיל צירים שגם הם אפעס מאתגרים בעיני הדבר שאפשר לעשות כדי להקל על העניין זה להתרחק מהרופאה הזו.

אם פי 3

New member
מסכימה ומוסיפה

(איזו באסה, כתבתי תגובה ארוכה, והיא נעלמה.... מנסה לשחזר). * התינוק הזה הוא "תוצר" של הגוף שלך. רוב הסיכויים, שהגוף שלך גם יהיה מסוגל ללדת אותו, גם אם הוא גדול מהממוצע. אם אין פער מאד גדול בין מבנה הגוף שלך (קטן במיוחד) לשל אבי-התינוק (גדול במיוחד), ואם אין לך בעיה ידועה במבנה האגן (למשל - בעקבות תאונה) אין שום סיבה שתהיה בעיה ללדת אותו. * החשש של הרופאה, ככל הנראה, הוא מראש גדול מדי ביחס לאגן (ולאו דווקא כליאת כתפיים). מצב כזה (CPD בלעז) הוא כל כך נדיר, שהייתי מתייחסת אליו כאל לא קיים - לרוב, המשמעות של "אבחון" מצב כזה, היא חוסר סבלנות, ונשים רבות שנותחו בגלל אגן צר מדי, ילדו בלידה הבאה תינוק גדול יותר, נרתיקית... בכל מקרה, זה מצב שלא ניתן לאבחון מראש, ולמעשה גם לא לאבחון מלא בכלל (כי יכולים להיות גורמים שונים לבעיה), וחבל להתנתח, רק בגלל שהסיכון הזעיר הזה. אם תגיעי לפתיחה מלאה, ולמרות תנאים אופטימליים והרבה סבלנות, התינוק ישאר גבוה באגן - יהיה טעם לחשוב על ניתוח. * אם ראש העובר גדול מדי לאגן שלך (וכאמור, אני לא מאמינה שזה כך), אז לידה מכשירנית, תגרום רק נזק, ולא תועיל - תחשבי על כדור שמנסה לעבור דרך פתח צר מדי. לא משנה כמה חזק תמשכי - הוא לא יעבור. במקרה הרע, הוא ישנה את צורתו (רק שאנחנו מדברים על עצמות הגולגולת של תינוק, ולא על כדור אלסטי). למעשה, (וזו דעה שאני מבססת על הגיון ולא על ידע), נראה לי, שבכל מקום שלידה מכשירנית מועילה, סבלנות היתה מועילה באותה מידה (ועם פחות נזק). המקום היחידי שבו אולי (גם זה בספק) יש תועלת בלידה מכשירנית, היא כאשר ישנה מצוקת עובר, ואז אין זמן לסבלנות.... * דווקא במצב של ראש גדול, הייתי נזהרת פעמיים (ויותר) מזירוז הלידה, בכל דרך שהיא. בלידה כזו, צריך יותר סבלנות מהרגיל, כי יש לעובר משימות רבות לבצע על מנת שיוכל לעבור בתעלת הלידה: יש חשיבות גדולה במיוחד, שיכנס לתעלת הלידה במנח מיטבי (יכול להיות ההבדל בין מעבר להתקעות) - וזה אומר, לא לאלץ אותו לעשות את זה מוקדם מדי (כן כדאי כבר עכשיו ללכת הרבה, ולשים לב שאת נשענת בכל תנוחה קדימה, ולא לאחור), הראש צריך לעשות מולדינג - וזה תהליך שלוקח זמן, ביציאה, חשוב במיוחד שהתינוק ישלים בעצמו את הסיבוב, ולא יסובבו אותו בכוח (יתכן מאד שזה אחד הגורמים לחלק מאירועי כליאת הכתפיים). גם אמצעים "טבעיים" שכופים על הגוף התחלת לידה או האצה מלאכותית שלה, גורמים לבעיות האלו. הדברים היחידים שהייתי עושה, זה דברים שמעלים את רמת האוקסיטוצין הטבעי (רומנטיקה, מין (כייפי, לא משימתי), הרפיה וצמצום מתחים, יצירת "סביבה בטוחה"), ודברים שעוזרים להסיר עיכובים - העלאת פחדים מהתת מודע, הרפיה ושחרור ה"שליטה", וכו'. * נראה לי שבלידה כזו, החשיבות של תמיכה טובה, עשויה להיות קריטית. שתהיה לידה טובה!

../images/Emo45.gifכל מילה בסלע

אם פי ודבי- כתבתן כל כל יפה וברור ואפשר ללמוד מזה המון (תודה!) ולך יקירתי- אני רק יכולה לספר על קרובת משפחה שאת ראש העוברית שלה העריכו באלוטרא סאונד בשבוע 28 כמתאים לשבוע 34 (!!) וייעצו לה כבר אז לקבוע תור לניתוח ושלחו אותה לעוד שבע מאות בירורים בדרך בגלל היקף הראש- הזאטוטה נולדה בסוף במשקל של 3.900 אם אני לא טועה בלידה רגילה (היא סירבה לניתוח, בבי"ח העריכו ממש לפני הלידה את משקל התינוקת ב4.300 כמעט הערכות באולטרא סאונד הן באמת לא מדוייקות- עם הקטנות שלי פספסו חצי קילו לכל אחת (כלפי מטה...) זה משתנה מבודק לבודק ממכשיר למכשיר ומבדיקה לבדיקה תמשיכי להנות מההריון תעשי כיף מאחלת לך חוויה טובה וידיים מלאות ושמחות נעמה

עיגולית

New member
רגע רגע

באיזה משקל את נולדת? ובן זוגך? אתם פיזית קטנים או גדולים?

mimimie

New member
שנינו נולדנו בסביבות ה3.300

אני לא קטנה בכלל... וגם בעלי לא שמן אבל מוצק. ושכחתי לציין שזו לידה שלישית שלי, כשהלידות הקודמות היו במשקל סביב ה3 וחצי. הפעם הבטן קצת יותר גדולה והמשקל המשוער 3.700 אבל מה שמטריד את הרופאה זה מדדי הראש שכרגע הם בגודל המקסימלי המתאים ללידה, ולכן היא רוצה שאני יילד כבר ולא אחכה להתפתחות לידה כדי שהראש לא יגדל עוד ויגיע למצב שלא יעבור בלידה

עוד לא הבנתי מה זה גודל מקסימאלי ללידה???????

ואני שוב חוזרת למה שדבי כתבה- הרי זה באמת לא כל כך משנה בגלל התהליך שמתרחש בלידה שהמרפסים זזים וההיקף קטן גם ככה... מה זה גודל מקסימאלי, אם אמא שלי ילדה בגיל 46 כמעט את אחי הקטן ששקל 4.750 בלידה טבעית בלי אפידוראל - תשיעית אמנם וכמעט לא נקרעה אז מה זה גודל מקסימאלי (סליחה מראש) לע ז א ז ל ?????

שושונלה

New member
כרגיל אני אדחוף את סיפור אחי

שנולד במשקל 5.250 (זה היה המשקל יום אחרי הלידה כי ביום הלידה המשקל בבית החולים לא הספיק) בלידה קלילה לחלוטין - אמא שלי מתארת את זה כ'הרגשתי שאני משלשלת והופ הוא יצא'. זה היה לפני 44 שנה כך שאם אני לא טועה, לא היה אפידורל וכו'. (עם זאת זו היתה לידה שניה, הלידה הראשונה של אחי הבכור, במשקל 4.750 היתה קשה מאוד עם קרעים רבים... - אבל גם לשואלת בשרשור הזה לא מדובר בלידה ראשונה). ורד

קולולולולולולו../images/Emo47.gif

זה מוכיח שהגוף מסוגל ללדת את מה שהוא הכיל כל ההיריון זה כמו שאי אפשר לדעתי להבין את המורכבות של הריון והנס שביצירת ילד ובלידה אי אפשר להגדיר "גודל מקסימאלי" "זמן ללחיצות" או את המועד המדוייק וה"נכון" להיוולד בו כל הכבוד לאימא הייתה איזשהי פשטות בללדת פעם (עם כל התנאים המזעזעים שהיו להן עם הרגליים הקשורות והוילונות וכל זה) ואולי דווקא בגלל כל ההגדרות והפילוסופיה שמכניסה הרפואה המערבית ו,מה שנכון" ו"מה שמקובל ונורמאלי" זה נהיה מורכב יותר... מישהי חושבת כמוני??

היה פשוט יותר?

אולי כמו שהרבה דברים הם פשוטים יותר כשאין אופציות. זה נכון שסבתא שלי לא עשתה קורס הכנה ללידה, לא התלבטה באיזה בית חולים ללדת, לא התלבטה אם היא צריכה דולה או לא, לא עשתה עשרים אלף בדיקות, לא הלחיצו אותה עם איומים בקיסרי, ולא ולא ולא והיה לה פשוט יותר כי זה מה שהיה והיא הייתה בהריון אז היא היתה צריכה ללדת. מאידך,אחרי שסבתא של האישי שלי סיפרה לי שהיא ילדה במיטה על הגב עם עוד 17 יולדות אחרות באותו חדר בלי שום משכחי כאבים אני חייבת לחשוב שיש התקדמות. ואם את שואלת אותה איך זה היה פשוט זאת לא מילה שהיא משתמשת בה. נ.ב בהחלט מקבלת את האפשרות שההתקדמות הזאת היא בעצם נסיגה אחרי שהרפואה סיבכה את העניין עד ללא נשוא. קראתי לא מזמן כתבה על תמותת יולדות בעולם השלישי. מסתבר שבשביל להביא את שיעורי תמותת היולדות למצב של עולם מערבי צריך בסך הכל, הגינה, אנטיביוטיקה ופיטוצין (לאחרי הלידה) דברים שיש לכל מילדת בית.

אולי בדור שלפני דור האמהות שלנו היה פשוט יותר

הדור של האמהות שלנו היה דור שבו אומרים "הן" אוטומטי על כל מה שיוצא מפי כבוד הרופא. ללדת עם רגליים קשורות למעלה זה ממש לא פשוט..................

אין ספק שבהחלט לא פשוט

ללדת עם הרגליים למעלה כשמסביב וילונות ונשים צורחות רק המחשבה מעוררת חלחלה ממש לא פשוט וכשאני חושבת על זה, שאם ככה רוב האמהות שלנו ילדו ובצורה כזו טראומטית ולא נעימה (במילים עדינות) עם חתך שגרתי וכל מיני כאלה, מה הפלא שהדור שלנו כל כך חושש מלידה??! נראה לי שכדי שזה ישתנה זה צריך לבוא מאיתנו כנשים וכאמהות לבנות שלנו שילדו בעתיד, ואיזה מסרים נעביר להן... לילה טוב נעמה

noua

New member
שני בנים עם ראש גדול בלידות טבעיות

הראשון - הראש היה גדול וגרם להערכת משקל של 3700 בסוף הוא נולד 3070 לידה רגילה ללא משכחים ללא תפרים לא הייתה הפחדה מכיוון שהראש גדול אלה רק התחלת דיבורים על קיסרי בגלל הערכת המשקל השני- שוב ראש גדול (בשבוע 38 האולטראסאונד של הרופא לא היה יכול לתת הערכת משקל כי הראש יצא לו מהסקלה- יותר משבוע 42) הערכת משקל הייתה 4200 אבל הרופא אמר שהבגלל שאנחנו יודעים שיש היסטוריה של ראש גדול אז הוא חושב שהמקל יהיה פחות מ4 ולכן לא המצליץ על ניתוח (לא שהייתי הולכת לאחד כזה בגלל הערכת משקל) הוא גם אמר שבשבועות האחרונים שהראש כבר יורד לאגן קשה לתת הערכה מדוייקת אז לגבי השאלה של האמינות- עד כמה שידוע לי אם הראש כבר נמוך אז המדידה היא לא מאוד אמינה בסוף נולד בומביל עם ראש גדול וגוף גדול במשקל 4140 בלידה טובה ויחסית מהירה בלי משכחים ובלי תפרים לא זוכרת בדיוק את הקפי הראש ואי.. ממש לא זכורת אני חושבת שההממוצע זה 32 אם אני לא טועה השני היה 38 אבל אני ממש ממש ממש לא בטוחה אני אבדוק בבית בקיצור ממליצה כמו אם פי תני לזמן לעשות את שלו את יכולה ללכת לדיקור אני הקפדתי מאוד לשבת שעונה קדימה עשיתי הרבה הליכות וישבתי בבית מול המחשב על כדור הפיזיו במהלך הלידה המיילדת אמרה לבעל לעסות את הגב בתנועות של מהגב לישבן בתנועות קצביות ואמרה שזה עוזר לירידה בתעלה כשהתחילו הלחיצות היא שאלה אם פעם שערה ילדתי עם ואקום דקה אחרי שהיא אמרה את זה הוא היה בחוץ
בהצלחה!

mimimie

New member
תודה לכולכן. קצת נרגעתי והתעודדתי

לקחתי אתמול פעמיים שמן קיק ובנתיים רק משלשלת ולא שום דבר נוסף. אז אתן מציעות להפסיק עם זה בראש רגוע ולשכוח ממה שהרופאה אמרה?! אני שוקלת אולי בלידה ``לשכוח`` להביא את התיעוד של הערכת משקל- מה דעתכן?

noua

New member
אני לא הבאתי הערכת משקל ללידה

לא עשיתי את זה במכוון או משהו כזה פשוט הבאתי כרטיס מעקב הריון וזה לא היה רשום שם ולמזלי ההערכה בחדר לידה גם במישוש וגם באולטראסאונד היתה 3500 יכול להיות שאם היו רואים את הערכת המשקל היו מתיחסים אלי אחרת... מצד שני אני לא בעד להסתיר מידע מהצוות הרפואי תפסיקי עם השמן קיק לכי למדקר סיני יש לך עוד שבועיים לא הייתי נלחצת עכשיו בהצלחה!

debby12

New member
מנהל
ממליצה מאוד אכן לשכוח את התיעוד בבית

ולא להזכיר את זה - זה רק יכול לגרום להיסטריה מיותרת של הצוות וקיסרי מיותר בלי סיבה. אני אישית גם לא הייתי לוקחת שמן קיק. התינוק ייצא כשהוא יהיה מוכן. תאמיני בעצמך - את יודעת ללדת. עשית את זה בלי בעיות כבר פעמיים. יהיה בסדר
(וחבל שמחלישים אותך)

ילדתי הקף 39 , 38 ו-37 ס"מ (לא בסדר הזה../images/Emo13.gif)

אסף נולד 3.710 עם הקף 38 ס"מ יואב נולד 4.205 עם הקף 39 ס"מ עידו ה"פיצי" נולד 3.690 עם הקף 37 ס"מ כולם ללא חתך (מיילדות עם רצון טוב). ה-2 הראשונים עם 2 תפרים. ב-3 בלי תפרים בכלל. כולם יצאו ב-2 עד 3 דחיפות, כשעם אסף ויואב הייתי בתנוחת "חיפושית הפוכה". הראש הגדול זה מהצד של בעלי. אני נולדתי 2.5 קילו בסוף ההריון. בעלי נולד 2.5 קילו בסוף חודש 7 (!!), פג ענק (אצלם הכי קטן במשפחה: 4.300). אגב, הבכור שלי יצא עם ראש קצת מאורך. בדיוק כמו ש'debby12' כתבה: "במהלך הלידה הראש עושה molding", מתאים עצמו למעבר כשעצמות הגולגולות עולות מעט אחת על השנייה. אחרי יומיים זה הסתדר והיום יש לו ראש עגול ויפה (וגדול
).

למעלה