ראש מנוע

noam weissman

New member
לאנולה היקר, ראה בבקשה

מצורפות פה שתי תמונות של מיכל דלק + שסתום מילוי/כיבוי. זה מנגנון סטזנדרטי לטיסני מרוץ צוות. מנגנון כזה נמכר ב 150-100 דולר. התמונות האלו הן של מגנון שאני עשיתי. זה שוקל 16רק גרם. רק להבין האורך הוא 35 מ"מ (לאורך הקפיץ) והמיכל השקוף אורכו דומה. כמה "בעלי מקצוע" שאתה מכיר ולא מרשה לי לבקר אותם מסוגלים לעשות כזה מנגנון שלא נדבר על התיכנון. בברכה.

אסף ו

New member
נועם- עם כל הכבוד אליך...

אבל ניראה לי שאדם שזה כל מקצועו בחיים והוא מתמחה בזה עשרות שנים ועושה כל יום מנגנונים טיפה יותר מורכבים מזה שתיארת בשביל ישומים שונים, ניראה לי שלא תהיה לו בעיה לעשות כזה דבר שיראה יותר מקצועי ויתפקד באותה יעילות (כמובן במידה שתגיד לו בדיוק מה אתה רוצה ואיך זה אומר להיות בנוי), אז כן, לא ניראה שיש לך מה לבקר אנשי מקצוע...

MemphisRaines

New member
לאסף

בעל מקצוע יודע לעשות את עבודתו - זה נכון אבל וזה אבל מאד גדול בטיסנאות יש אלמנטים שחרט לא מודע להם בהרבה מאד מקרים טיסנאי שאינו בעל מקצוע ידע לייצר את החלק הדרוש לו ולא רק זאת אלא ייצר חלק שמיוצר נכון יורת לטיסנאות מאשר אותו חלק בדיוק ייצור על ידי בעל המקצוע הטיסנאי רואה דברים שבעל המקצוע כלל לא מודע להם בעל המקצעו לא יטרח לעגל פאזה על מנת שהחלק יכנס בדיוק לתוך המגרעת המתאימה לו בטיסן וכו.... שרון

noam weissman

New member
עם כל הכבוד לך

אתה תמשיך להאמין בדרכך ואני אמשיך בדרכי שלי. בפעם הבאה שתיכנס למוסך ויחליפו לך חלק במנוע (למשל משאבת מים) אבל בדרך ידפקו לך משהו אחר ויגידו לך שאין ברירה וכו´. או כאשר תלך ל"בעל מקצוע" שיסדר לך את המנוע של הטיסן ויעשה יותר נזק מתועלת אולי תחשוב קצת על מה שאמרתי. לא אמרתי שאין בעלי מקצוע טובים, אבל יש מעט. אני מסיים בנימה אופטימית.

אסף ו

New member
שוב...

דבר ראשון לא להיעלב. בעל מקצוע עושה בדיוק מה שתגיד לו אבל ב ד י ו ק!! אתה לא יכול לצפות מחרט שיבין באנסטלציה, ברכב, בחשמל, ובטיסנאות גם יחד. ולכן כשאדם שרוצה עבודה מסויימת והוא בא אל בעל מקצוע רציני הוא מביא לו תוכנית מפורטת. בקיצור אם אתה חושב על משהו שאתה רוצה לבנות ואתה בונה תוכנית כמו שצריך עד לפרט האחרון (כולל כל העיגולי פינות והתאמות לחריצים) הוא יעשה לך בדיוק מה שרצית וזה יצא מאה אחוז. אתה לא יכול לצפות לבוא לבן אדם לתתת לו תוכנית כללית ושהוא יחשוב לבד שבטיסן שלך יש חריץ מסויים שפשוט לא ניכנס טוב כי מן הסתם הוא עדיין לא מגלה עתידות הוא כולה חרט. ותאמין לי (ושוב בלי להעליב כי זה לא ממש תלוי בך זה תלוי בציוד שיש לך) אם היית נותן לאיש מקצוע לעשות את המנגנון שהראת פה והיית אומר לו בדיוק מה לעשות הוא היה עושה את זה יותר טוב יותר קל ויותר אסטטי, ושוב בלי שום כוונה לפגוע בכישוריך (אני בחיים לא הייתי מתחיל אפילו לעשות מנגנון כזה לבד, יותר מדיי בלגאן בשבילי
).

hifly

New member
על חרטים וכל השאר

כיוון שבמה שאני עוסק חוץ מטיסנים אני צריך להעזר מידי פעם בבעלי מיקצוע וגם חרטים לפעמים או מכופפי פחים וכו וכו. מעולם לא קיבלתי בדיוק את מה שרציתי,ותמיד אני הייתי צריך עוד לעבוד מעט על החלק כדי לסדר אותון. ובגלל זה קניתי לפני שנים מחרטהמ והיום אני עושה את רוב הדברים בעצמי(לא בטיסנים) הבעיה הגדולה יותר בחלקים מדויקים כמו שנועם הראה כן,שחלקים אלו הם זעירים יחסית,וטיסנאי ממוצע שילך לחרט ויבקש שייצרו לו מנגנון כזה. הוא יקבל אותו אבל,במחיר כזה שעדיף יהיה להזנין אורגינל מח"ל,כייון שליצר יחידה אחת לחרט לא שווה להתעסק עם זה.ואם הוא כבר מוכן אז המחיר צריך להיות שווה לו בשביל כל ההתעסקות. כדי ליצר כזה מנגנון,חרט ממטצע צריך להשקיע מספר שעות.ושעות של חרט טוב לא זולות.אפילו שנקבל בדיוק כמו שדרשנו. חלקים כגון זה מיצרים בדרך כלל בעשרות או במאות יחידות ואז מיחרם הוא בהתאם,ונוסף על כך במקומות שהם מיוצרים בדרך כלל,המשכורות הם זולות. אז עדיף לפעמים לייצר לבד עם יש לך את הכלים והידע,והסבלנות ואם לא רוץ לחנות ותזמין חדש. אמיר

noam weissman

New member
תגובה לאמיר, על חרטים

עשיתי את המנגנון מכמה סיבות: 1) זה שלי (גאווה). 2) התכנון מבוסס על מנגנון קיים + שיפורים שלי. לפי דעתי המנגנון שלי יותר טוב ואין מנגנון כמו שאני רציתי לקניה. 3) זה עולה כ 150$ ואני צריך כמה כאלו. זה היה רק אב טיפוס וברגע שיהיה לי זמן אני הולך לעשות 3-2 כאלו. מבחינה כספית יותר זול. מבחינת הזמן שהושקע/יושקע (שירטוטים + עבודה) אולי זה לא כלכלי. כמו שאמרתי כבר בהודעות קודמות זהו חלק מהתרפיה שלנו. אחד מיצר חלקים אחד עושה מרדפי טיסנים ואחד פשוט מתלווה לחבר לראות מה הוא עושה. כל אחד נהנה ממשהו אחר. חג שמח.

noam weissman

New member
אסף בנקודה הזאת לפחות אנו מסכימים

אין ספק שכדי שבעל מקצוע יעשה את מה שאתה מתכוון אתה צריך לפרט. אבל לא תמיד אפשר. רק שתבין כמעט כל העבודה בוצעה על מכונה קטנה ולא כל כך מדויקת. עם היה לי ציוד יותר טוב סביר שהיה יוצא יותר יפה. אבל היופי לא כל כך חשוב, חשוב שזה עובד ועובד טוב. בקשר לציר שהזכרתי בהודעה קודמת השארתי "למומחים" ציר של המנוע והסברתי שהמיסב צריך לשבת חזק על הציר. בכל זאת הם עשו _______ של עבודה. יכול להיות שנפלתי על האנשים הלא נכונים. בסה"כ אנחנו טוחנים מיים אז בה נמשיך ונעבור לנושא הבא. שיהיה לכולנו חג שמח ושקט.

enola gay

New member
עבודה עצמית

הי נועם, כל הכבוד. ניכר בך ידע . חלילה לי לפגוע, וכל רצוני הוא להגן על הידע המקצועי שלנו ועל יכולת היצירה העמית. אולי קצת הפרזתי אבל הגבתי מתוך נסיוני העצום כמורה במקצועות הטכניים וכטיסנאי שנים רבות. אניתומך בעבודה עצמית הנעשית מתוך הבנה וידע אבל בשום אופן לא שולל דעות או עבודה מקצועית, . ןלסיכום המשך כך וזה בדיוק הסיפוק שבהחלפת הדעות המקצועיות בפורום. אגב, בביתי מצויה מחרטה קטנה שניתן לבצע בה כמעט הכל ללא צורך לעזרת "אותם חרטים שאינם מבינים" בקיצור בהצלחה בביצוע .

למעלה