ראש השנה קצת אחרת....

noamk1

New member
ראש השנה קצת אחרת....

היום אני צריכה הרבה עצות.. מצטערת ראש השנה (וככל הנראה בכלל החגים השנה) יערכו במסגרת מאוד מצומצמת- אני, בן זוגי ו-2 הפעוטות (בן בן שנתיים ו-10 והקטנה אוטוטו בת חצי שנה)לא תהיה ארוחה משפחתית גדולה וכו'. ננסה לערוך ארוחה יותר חגיגית בבית (למרות שאנחנו לא ממש טובים בזה) אבל אנחנו מנסים לחשוב על רעיונות "להפריד קודש מחול", להעביר לילדון את אוירת החג מעבר למה שקורה בגן ומעבר לעיניני אוכל, שנינו להזכירכם חילונים גמורים ובכ"ז- הרעיון של שנה חדשה והתחדשות אז חשבתי- ללכת לים ולבצע עם הקטנצ'יק תשליך (כמובן לא בהכרח לפי הטקס אלא להסביר לו את העינים בהתאם לגילו), לבית כנסת אני לא בטוה שהוא יסכים להכנס (מפחד ממקומות הומי אדם סגורים) רעיונות?? ובלי
כשאתן ממירות קמח לבן במלא- מה היחס? 4\3 כוס מלא על 1 כוס רגיל? היה רשום לי פעם ועכשיו אני לא מוצאת... תודה

עדינה77

New member
קמח מלא

אני ממירה כוס קמח לבן בדיוק בכוס קמח מלא 100% בהצלחה ושנה טובה

בּלו

New member
אצלנו בראש השנה

גם משפחה של חילונים - אבל תמיד עושים קידוש בארוחת החג. יש חלה עגולה ובתחילת הארוחה מעבירים צלחת עם פיסות חלה מומלחות. אתם יכולים לאפות את החלה ביחד. ואחר כך מעבירים תפוח בדבש ומברכים בשנה טובה. אז אמנם זה מאד בענייני אוכל - אבל אצלי זה מאד מחובר לחגים... טוב, אצלי אוכל מחובר להכל

נורקס

New member
גם אנחנו חוגגים במסגרת מצומצמת

2 הורים ו-2 קטנטנים. סעודת ערה"ש היא סעודה מקסימה, עושים קידוש ויש ברכות יפות על מאכלים מסויימים. זה מאד יפה ואני חושבת שמאד תורם לאוירת החג. אנחנו אמנם מקדשים בשישי אבל אף פעם לא עשינו סעודה כזו אז אין לי הרבה מידע. אנסה לברר כאן במושב עם החבר'ה הדתיים שיש להם פז"מ בדת. אני מניחה שגם שיטוט ברשת יעלה הרבה מידע. בכל מקרה, שיהיה חג שמח

../images/Emo74.gifסימנים בארוחה...

נהוג בר"ה לאכול כל מני מאכלים שהשמות שלהם דומים למילים- ולומר בקול את האיחולים לשנה... רימון- שנהיה מלאים מצוות כרימון. ראש של דג- שנהיה לראש ולא לזנב גזר- שיגזרו עלינו רק גזרות טובות וכך בדרך זו כל מני סימנים- אם תרצי ארשום את כולם בלי נדר. אפשר גם כמובן להמציא רעיונות חדשים. חוץ מזה נהוג לטבול את החלה בדבש במקום במלח. לדעתי נרות חג מוסיפים אוירה חגיגית מאד- פשוט מדליקים לפני כניסת החג שני נרות (או יותר) ומברכים "ברוך.... אשר קדשנו במצוותיו וצוונו להדליק נר של יום טוב". ואם יש לכם במקרה שופר... אדרבה ואדרבה. כי זה עיקר היום. כתיבה וחתימה טובה!

נורקס

New member
אני אשמח לשמוע על עוד מנהגים

חוץ ממה שרשמת שמעתי גם שאוכלים סלק שיסתלקו אויבנו וגם מאכלים עם כרשה (לביבות/פשטידות) אבל אין לי מושג למה תודה

כרישה=כרתי. שיכרתו כל אויבנו שונאינו ומבקשי

רעתינו. רוביא= שעועית. שירבו זכויותינו ותלבבנו. קרא= דלעת. שתקרע רוע גזר דיננו, ויקראו לפניך זכויותינו. תפוח בדבש. שתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה (לא טוב להגיד מתוקה כדבש). תמרים. שיתמו אויבנו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו. יש נוהגים גם: לב. שתפתח לבנו בתורה ותלבבנו. ריאה. שתהא השנה הבאה עלינו קלה כריאה.

נורקס

New member
תודה רבה ושאלה נוספת

יש לך מושג למה דווקא תפוח? על האיברים הפנימיים נראה לי שנוותר

../images/Emo6.gif גם אני. וגם על ראש ה../images/Emo19.gif

לא יודעת למה דווקא תפוח. באמת מעניין, כי הוא לא הפרי הכי מתוק... אני אנסה לברר, אם אדע אגיד לך.

כדי לא להגביל את המתיקות ../images/Emo13.gif

למה רק מתוקה כדבש? שתהיה מתוקה הרבה יותר בע"ה...

מונקית

New member
ככה זה ככל שהם גדלים אנחנו יותר ויותר חוגגים

את כל החגים
לדעתי שווה לעשות טקס (ולאו דווקא דתי- משהו בסגנון של שירים שהוא מכיר מהן, כתיבת ברכה לכל אחד מדיירי הבית, ציור לשנה החדשה) ולעשות את המנהגים (מה שבא לכם וגם אפשר להמציא - ככה אנחנו עושים בבית וזה ממש נחמד ומצחיק) ובאמת אני לא ממליצה ללכת לבית כנסת- המקום הומה אדם ורועש. אנחנו לוקחים רק בצאת יום כיפור לשמוע מרחוק את השופר. פשוט צריך להרגיש את החגיגיות בבגדים לבנים, שולחן נקי ומעוצב. . . .

לי יש רעיון מעולה!

בואו לחגוג איתנו! אנחנו גם נטולי משפחה מורחבת השנה והאמת קצת עצוב לנו, בעיקר בשביל הילדים (יש גם גדולים אצלינו) ומאד מאד נשמח לאכול ולחגוג במשותף, יש לנו מקום ויש אפילו אוכל (הסוד בחתימה...). איך תגיבי??

noamk1

New member
../images/Emo45.gif

טוב שאמרת, הרי הילד שלי כ"כ אוהב לשיר, זה אחלה רעיון

noamk1

New member
תודה לכולכן על הרעיונות

אכן כבר לפני שהעלתי את הפוסט בדקתי באינטרנט את מנהגי החג בקצרה, והם רובם קשורים לאוכל. למעט התשליך שהוא רעיון נהדר בעיני (בכלל, לא רק השנה) ומצאתי את רוב מה שפז הזכירה. אני רואה בחג המצומצם דווקא הזדמנות לעשות דברים שהם לא בהכרח קשורים לאוכל כמו תמיד אלא מעבר לזה. כמו שאמרתי אנו לא דתיים ואפילו לא מסורתיים אבל אני כן חושבת שמנהגים זה דבר נחמד (במיוחד לילדים) ויכול להשרות אוירה שונה מיום יום. גם חלק מרעיונות האוכל ייושמו ( למרות שמאוד ספציפים פה בבית באוכל- וזו לא אני!) ואני כן שוקלת לבוא בערב החג ולעמוד מחוץ לבית הכנסת לשמוע את השופר (לא חסרים פה בתי כנסת בשכונה)

פלפלת09

New member
תקיעת שופר יש

רק בתפילת הבוקר! שימי לב... (כדאי לך לברר בבתי הכנסת שבסביבתך, בד"כ מודיעים באיזו שעה יהיו התקיעות) אה- וכמובן המנהג האהוב עליי- להכין שנות טובות ולשלוח! שנה טובה!

noamk1

New member
תודה

את רואה כמה חילונית אני?...
האמת היא שבאתמ לא הייתי סגורה על מתי יש שופר ותכננתי לשאול את השכנים, אני אשאל אותם לגבי שעה משוערת בבית הכנסת. לגביהשעה- אין בעיה... אנחנו בכל מקרה לכל המאוחר בשש בבוקר כבר בחוץ בטיול עם הכלב...
היום שני הקטנים השכימו קום בחמש בבוקר (לא יאומן כמה הם מתואמים, וכשהם לא הם מעירים אחד את השני)

פלפלת09

New member
להיפך...../images/Emo13.gif

תקיעת שופר הן בד"כ יותר לקראת 9:30-10:00 (תלוי כמובן מתי התחילה התפילה...), אז שלא תרוצו מוקדם מדי ותחכו

למעלה