ראש השנה ביפן

ראש השנה ביפן

אחרי שנים ספורות ששהיתי ביפן בראש השנה דפדפתי עכשיו קצת בגוגל כדי לשתף אתכם... בערב השנה החדשה הולכים כולם למקדשים (זן ושינטו) כדי לעמוד בתור ולבקש בקשה לשנה החדשה. מכים בגונג כל הלילה בסהכ 101 פעמים, במתינות, באיטיות... מדליקים המון קטורת מכל מיני סוגים, וזה בעקרון חג שקט, שאנשים עושים אותו עם משפחותיהם.

../images/Emo25.gif קחי אחת כזאת

עכשיו אני יושבת בשקט, ומקשיבה לך... בבקשה שזה יהיה ארוך, נא לא לקצר! התמונה מ ד ה י מ ה !!!!

זה בעצם

חג של טבע... קישוטי החג בנויים מהרבה במבוק, ענפי אורן, ו........זהב

עוד מנהג

ללכת למקדש ולכתוב בקליגרפיה מילים-סימנים של ברכות וכל מיני דברים טובים...

המקדשים

הומים אנשים, הסדר מופתי, אין בלגאן, וכל אחד מגיע תורו לצלצל בגונג, להטיל מטבע, להדליק קטורת ולבקש משאלת לב לשנה החדשה...

במקדשי זן

נעשים כל היום וכל הלילה טקסי טיהור (הייתי באחד כזה וממש עופפתי...)שבהם מבעירים כמויות של ענפי ברוש ועוד כל מיני עצים עד שהכל מתמלא עשן סמיך (אבל לא חונק בכלל!)

ברי המזל

מצליחים להשיג מקום באחד ממעינות המרפא שבהרים וזוכים לטבילה במים חמים בחוץ כשהשלג יורד...

ובכל

בית זה נראה אחרת למרות שהאוכל הוא אותו אוכל (לפי החוש האסטטי של בעלת הבית..)

והכי טעים

זה העוגות מהאורז הדביק המיוחדות גם הן,שלפני שהן נראות ככה- עגולות ולבנות ויפות-כותשים את האורז הדביק (אורז מוצ'י) העלי ומכתש ענקיים

nypx

New member
אני יוסיף גם קצת משלי......

שאני מכין תה אני שם שתיים סוכר אחד תה -מוציא את שקית התה לאט לאט ובזהירות מסתכל ימינה ושמאלה שאף אחד לא מסתכל ושם מהר מהר בכוס
בכלי שאני מוציא איזה 10 פעם ביום בתימן להכין תה זה כבר יותר מסובך

למעלה