ראש בקיר!

itamar theking

New member
ראש בקיר!

זה מה שיש לי לומר. היה לי עכשיו ויכוח בא נשמע את הדעה שלכם. אמא שלי פתחה עסק במקום די מרכזי. בשלב הראשון היא עובדת שם כמוכרת כל שעות היום. אחד החוקים שהנהלת המקום הציבו לחנויות שאסור לסגור את המקום דקה ביום כולל ימי שישי. אמא שלי לא יכולה לעבוד ביום שישי (הכנות.. בישולים.. כפרע על המרוקאית שלי/tapuzforum/images/Emo6.gif) קיצור אבא שלי ביקש מאחותי שתהיה שם פעם בשבוע 3 שעות.. והיא.. אוייש זה מתסכל אותי. היא בשום פנים לא מוכנה לשמוע.. וזה כי היא סיימה בסמינר טוב ובחרה במגמה מקצועית ושידוכים ובלה בלה. לאיפה הגענו?? איזה ערכים הם קיבלו בסמינר?? כבוד והתחשבות בהורים לא יותר חשוב?? העיקר מה יגידו מה חושבים מה אומרים?, אני! הלואי והיה לי את האפשרות בכלל לראות במה אוכל לעזור בעצמי. אין אצלי חופש. היום היחיד אצלי בשבוע הוא מוצאי שבת וגנ את זה לקחתי על עצמי. אבל אנשים תראו לאיזה רמה הגענו.

00bar00

New member
אני לא חושבת שזה תלוי בסמינר..

אני חושבת שזה תלוי בסדר עדיפויות של אחותך... אם ההורים היו חשובים לה-היא היתה עושה את זה בכל מחיר..

itamar theking

New member
לא..

היא אומרת לי לך תראה מי עובד בחנויות ליד. זה לא קשור לסדר עדיפויות.. כי לטענתה היא מוכנה לשלם משכורת לעובדת כל יום שישי במקומה (זה לא ענין של כסף זה שלא מביאים עובדת) אבל את רואה שיש סיבה אחרת.

00bar00

New member
נכון..

יש לזה סוג של שם.. ויכול להיות שהיא צודקת. שהיא לא רוצה שישמעו אח"כ שהיא עבדה במקום כזה ויפסלו אותה בגלל זה..(כן, אני יודעת, מאוודדד שטותי לעשות דבר כזה..) לך תדע..

00bar00

New member
זה לא עיניין של ‏3‏ שעות..

זה עיניין של עקרונות..

itamar theking

New member
אממ..

מזה קשור? כבוד עצמי זה עוד ענין. במקרה הזה אין בעיה של כבוד עצמי יש בעיה של כבוד אולי חברתי או סביבתי .ולא יקרה משהו אם תוותר טיפה על האגו הפנימי בשביל דברים חשובים.

עבודה בזבל זה לא ענין של כבוד עצמי.

זה גם ענין של כבוד חברתי וסביבתי. אין מה לעשות.. זה החיים.

יש הרבה עבודות שהיית מוכן לעבוד...

במקום סגור עם עצמך, ולא תסכים לעבוד בזה במקום ציבורי. ואין טעם לויכוח מה נחשב לבזוי ומה לא, כי הכל בעיני המתבונן.

בעיני

זו שאלה אמיתית זו שאלה שצריך לשאול גדול צריך לשקול פה את הכיבוד הורים לעומת השם והשידוכים ואם זה מתאים בכלל שבחורה תעבוד בחנות. גם אני לא הייתי רוצה לעבוד בחנות המון בגלל שידוכים והמון בגלל שזה לא מקובל כ"כ במיוחד לבנות סמינר וכו'

א.זלא טוב שאשא עובדת כזה הרבה שעות

ב.אפשר מאד להבין אותה שאימך תמצא עובדת אחרת ותשלם לה.נקודה. הגיע הזמן להבין שהילד לא חייב להגיד"כן" על כול דבר..והכן היא צודקת זה הורס בשידוכים!

קליט

New member
אם זה מזיק לשידוכים

אז היא לא אמורה לשמוע בקול ההורים, מסתבר . #יתכן ונדמה לה שזה מזיק לשידוכים . #אפשר למצוא מוכרת בתשלום בלי שום בעיה, והיא יכולה גם לעבוד כל השבוע, ואמא שלך תעבוד פחות .

למעלה