ראשי תיבות

א77

New member
בהחלט יש ענין

וקודם, ברוכה הנכנסת. הבנתי שאת אורחת כאן. ואם כבר אמרת,אז מניין בדיוק היה סביך, שו"ב?! כלי קודש?! אוליי קצת יותר אור. מסקרן היכן. ולענין התושלב"ע. כמדומני שבכטעות כתבת שם תולשב"ע. והרשיני לחלוק על אותו מורה. תושלב"ע, ניתן לכתוב בסיום על דבר שניתן לכתוב בתחילה ב"ה או בס"ד וכדומה. נשמע הגיוני?

וואו, האם נוכל לראות דוגמא למכתב?

מעניין אותי מאוד מכתב שנכתב באמצע המאה ה - 19 מסב לנכדו. באיזו שפה כתב? כיצד פנה אל בני משפחתו? מה סיפר להם על מקום מגוריו? האם תוכלי (ותסכימי) לסרוק דוגמא שכזו? אם לא, גם טקסט יענה על הציפיות. ארנון

שרה המל

New member
סוף סוף

הבנתי, שאין לי אפשרות להשתמש בסיסמה שמשמשת אותי במקום אחר. ובכן - מקווה שעכשיו זה בסדר. עכשיו אני אתכם. שרה

../images/Emo24.gif ברוכה הבאה כדיירת קבע...

אני שמח שהצלחת להתגבר על קשיים טכניים, שרה, ומקווה שהגישה הנוחה כעת תקל עלייך להשתמש בפורום. לגבי הגיל - אל תחששי
גם אם מבוגרת את מכולנו (ואם כן, אולי תהיה לחלקנו סבתא
) - כאן אין הבדלי גיל או הבדלים אחרים. כולנו, הלוא, משפחה אחת גדולה. לגבי העלאת חומר לפורום - אני מניח שהבעיה היא של גודל הקובץ. הקובץ אינו יכול לעלות בגודלו על 250KB, ואם זו אכן הבעיה - יש לטפל בקובץ. אשמח לעזור לך בכך "מאחורי הקלעים", כדי שלא נפריע לכולם...
ארנון

ועכשיו עיינתי בפרטים שבכרטיס שלך

אם הגיל שציינת שם הוא גילך - הרי שיש והיו בפורום אנשים מבוגרים ממך... ואם המקצוע שלך הוא פכי שציינת - הלוא בטוח אני שתהיי לעזר רב לרבים מאיתנו. ארנון

א77

New member
חברת קיבוץ דתי בדרום, אולי סעד?

אם כן, אז נשמע מעניין, גם עבורי גם עבורך...

שטמון

New member
ראשי תיבות

שלום לכולם. נורא חבל לי שלא נפגשנו אתמול, וכל התגובות עוררו אצלי את הרגש האנושי הפשוט של קנאה, עם הרבה שמחה על הכיף הגדול שהיה לכם. אבל אולי בפעם הבאה! (אני מציע את צפת... ורעיון מפורט מצוי בגיבוש ויובא בהתאם בהמשך). בכל אופן הנה שיפוץ ל"תת המאמר" שלי על ראשי תיבות, לאחר קצת הרחבות ותוספות, וכמה הערות מועילות מא77. בתכנית - תיקונים משמעותיים בתת המאמר "המוצא מדוד המלך" בשלב ראשון, (שוב תודה לא77) וכן הלאה עד הצטברות המאמר השלם. להערותיכם אודה!

א77

New member
כמעט אין קשר,

אבל אם תתבונני בהודעתי בעמוד זה, תחת הנושא לכוכה ארנה אביטל, וגם ראש פינה הרי שבן ישובכם, איש שלום, הוא בן ונכד לפאשקאן, ונין לבוהוש, בן אחר בן עד רבי ישראל מרוז´ין, ולמעלה בקודש עד המגיד ממזריטש. אשתו צפורה, היא בתו של האמרי חיים מויזניץ. אכו?! מכיר את כל הנביאים שלהם. ירמיהו והושע בפרט.

שרה המל

New member
הרבי של סבא, היה

רבי מנחם נחום מטשרנוביץ, בן רבי יצחק מבויאן, בן רבי אברהם-יעקב מסדיגורא, בן רבי ישראל מריז´ין. מספק אותך? בנוגע ל"בן ישובנו" - קודם כל, שמו הוא "בן-שלום", או, ליתר דיוק:ישראל פרידמן-בן-שלום. הוא הגיע לסעד, בשעתו, מקיבוץ רשפים של השומר-הצעיר, ועשה ממש חזרה בתשובה. גם בסעד הוא לא כל-כך השתלב. אבל היה אהוד בייחוד על אנשי-האקדמיה אצלנו, כי לימד כל ימיו באוניברסיטה, היסטוריה של העם היהודי . כיום הוא ואשתו עזבו את סעד, כי הם טוענים שאם הקיבוץ משתנה - הם כבר לא מתחברים אליו. ויש עוד דברים חשובים לעשות מחוץ לקיבוץ (שניהם מעל גיל 80!). אגב, ממנו קיבלתי ספרים על חסידות רוז´ין, כשרציתי ללמוד יותר על הסבא שלי, והוא גם עזר לי קצת לפענח מושגים וראשי-תיבות במכתבי סבא. כל טוב - שרה

א77

New member
הופה...

הרבי של סבא... בקשר לבן שלום. הרי שאני מכירו מצויין. וכך הוא אותי. אני מכיר את ציפורה מצויין והיא אותי. אני יודע מי החזירם. ואני מכיר היטב היטב, קשור ויודע הכל בנושא. השתתפתי בנשואי בתם שהיה בסעד בשנת 1987 בערך. והייתי לא סתם "משתתף" בחתונה. אלא היה לי תפקיד מאד מסויים לאותו ערב. וזכיתי באותו ערב לראות דבר "נדיר" הנקשר ליחוסם. ואין מלבדי עוד מישהו שראה זאת, פרט למי שמעורב בזה. וודאי הכל מסקרן, לאור הרמזים. השטריימל של הרוזינער ברשותו של ישראל הנ"ל. אז אני באמת יודע הכל בכל מכל. וכמדומני ששם הקיבוץ שהצעירים הקימו בירושלים הינו "בראשית". גם שם כבר הייתי באחת הבריתות, כמדומני אצל ירמיהו או הושע. ועכשיו תורך. אם יש לך מידע או ממצאים אודות הרבי של סבא. אז אנו מצפים בכליון עיניים. ודעי לך שכבר הוזכר בפורום הרבה אודות בית רוז´ין. ולא סתם הוזכר, אלא גם קבצים מעניינים צורפו.

א77

New member
ושוב רוז´ין.

אני יכול לסייע בהרבה, ובפרט בבית רוז´ין. הזכרת את רבי מרדכי נחום מטשרנוביץ. הייתי בטשרנוביץ, וכמובן בסדגורי. והנושאים קרובים אליי. אשמח שוב על פרטים שעשויים ללמדנו עוד ועוד על חצר זו בכללותה. אגב הייתי גם בפשקאן, לזה מתייחסים אותו בן שלום. וכעת נזכרתי שהייתי גם בחתונתו של הושע בחיק הטבע בנוה אילן.

א77

New member
יקנהו"ז ותושלב"ע

עולם הר"ת הוא גדול מאד. יש ר"ת שהינן המצאות של אנשים, יש כאלו שנעלמים כלא היו, אך יש כאלו שהן בבחינת שבשתא, כיון דעל, על אבל גם לראשי התבות יש חוקים, לדוגמא "בעל כורחך = בע"כ" ולא ב"כ. מיכיון שהאות בי"ת אינה מעיקר התבה והיא רק בשימוש, הרי שנכתבת יחד עם האות עי"ן שהיא מעיקר התיבה. כל זאת לא בגלל שב"כ היינו בא - כח, אלא בגלל החוק של ראשי התבות. אם כי יש יוצאים מן הכלל והחוק, רק בכדי שלא לגרום לטעות עם משהו אחר. והנה משהו מהמקורות: יקנהו"ז נשמע כמו איזה מאכל חמין = טשולנט, או איזה קוג´ל. אך כאשר במוצאי שבת חל ערב חג. הרי שנפסק כי סדר הקידוש הכולל גם הבדלה הוא כזה: י´ין [בורא פרי הגפן] ק´ידוש [אשר קדשנו במצוותיו וכו´ סדר קידוש היום] נ´ר [בורא מאורי האש, של מוצאי שבת] ה´בדלה [המבדיל בין קודש לחול בין אור לחושך וכו´ סדר הבדלה למוצ"ש] ז´מן [שהחיינו וקימנו והגיענו לזמן הזה, לרגל החג] שטמון סיים את המאמר במילה ת.ו.ש.ל.ב.ע. היינו ת´ם ו´נשלם ש´בח ל´קל ב´ורא ע´ולם בילדותי, בין משוגותיי היה גם הרעיון של ט´אטע ו´ואס ש´לעפסטו ל´ייבעלע ב´יים א´וייער
שבוע טוב ומבורך

ספרן

New member
עוד על יקנה"ז

ולא יקנהו"ז כפי שצויין כאן בטעות. בהגדות ישנות של פסח, במקום שבו מפיע נוסח היקנה"ז מופיע ציור של ציד ארנבות. וזאת על פי המשפט הגרמני Jag N´ Has שפירושו - תפסו את הארנבות! מה שהזכיר לעורכי ההגדה את היקנה"ז שלנו. אני מצרף את הציור מתוך הגדת מנטובה מהמאה ה 16.

א77

New member
יקנהו"ז לא צויין בטעות

י´ין ק´ידוש נ´ר ה´בדלה וז´מן וז´מן נותן לנו גם את האות ו זה לא נכתב בטעות, זה מופיע לא אחת בספרים בצורה כזו שבוע טוב ספרן כיף לראותך כאן, ונשמח להחכים ממך לעתים יותר תכופות. משום מה לאחרונה נעדר הנהדר [ספרן]

../images/Emo45.gif בקרוב אכין את מסגרת המדריך

כבר יש מאמר תיחה מאת yehudad ואת מאמר ראשי התיבות של שטמון. בקרוב, אכין את הפורמט של המדריך - משהו פשוט ב - HTML, שלא יהיה לעול על המשתמש, אך יהיה נוח לשימוש ולניווט (ואני עדיין מחפש את הפורמט המושלם לכם). התחיל הסמסטר וההודעות על שביתתי היו מוקדמות מדי, כך שיש יותר לחץ עכשיו, והשות שמוקדשות להעשרת הפורום מועברות לכיוון הערב... אשמח לקבל הצעות לפורמט המדריך, ארנון

ilanr

New member
למה לא PDF ? יש תוכנה נהדרת

בשם PDF FACTORY שניתן להכין בה מסמכים ב PDF בלי בעיה.

שמעוןכ

New member
ראשי תיבות

רצ"ב אתר הכולל ראשי תיבות מתוך הספר "ערך מילים" - מילון תנ"כי - עברי - גרמני שיצא בשנת 1840 בפרנקפורט.

למעלה