ראשי מנוע

dejavu

New member
ראשי מנוע

איך ניתן לזהות ראש מנוע 1600 מה ההבדל בין ראש כזה לבין ראש מנוע של 1300? ועוד שאלה... לאחר שראש המנוע פורק מהמנוע, איך אפשר לפרק מעליו את השסתומים (4) ?

chino

New member
אז ככה...

ראש מנוע 1600 יתחיל תמיד עם מספר סידורי ...311 , אפשר לראות את המספר אם מורידים את מכסה השסתומים. לגבי פירוק השסתומים, אני מצאתי שיטה לפרקם ללא כלים מיוחדים, פשוט הנח בוקסת פלגים או גליל בקוטר המתאים על אחורי השסתום ודפוק (בזהירות) עם פטיש על הבוקסה. לגבי החזרת השסתום - אתה חייב כלים מתאים. חוץ מזה , חבל על המאמץ, מי שישפץ עבורך את הראש כבר יעשה את כל העבודה השחורה הזאת.

dejavu

New member
עוד שאלה בנושא

גם ראש מנוע של 1500 יתחיל במס´ סידורי 311? ומהם קוטרי הבוכנה של 1300,1200,1500 ו 1600???

dejavu

New member
עוד שאלה קטנה..

ו..... כמה עולה בערך שיפוץ של ראש מנוע ומה זה כולל? (החלפת שסתומים ??וכו´..) תודה מראש, שלומי

chino

New member
מחיר

אל תשלם יותר מ-250 ש"ח לראש. (וזה כולל החלפת מובילי שסתומים, שסתומים והשחזתם)

chino

New member
ראש מנוע

גם ראש של 1500 יתחיל במספר 311. לגבי הקטרים 1200 ו-1300 זה 77 מ"מ, 1500 - 83 מ"מ ו-1600 - 85.5 מ"מ

dejavu

New member
אז נפלתי למקרה מוזר...

ברשותי ראש מנוע עם הספרה 113 בתחילת המספר הסידורי אבל הצילינדר והבכונה שהיו על המנוע הם בקוטר 83 ז"א של מנוע 1500, אז מה אתה חושב? יכול להיות שהראש עבר חריטה והותאם? זה בכלל אפשרי?

chino

New member
הראש עבר חריטה

על מנת להתאימו ל-1500 חרטו את הראש, זה הרבה יותר זול מאשר לקנות ראשים של 1500 שהם מאוד נדירים ויקרים.

dejavu

New member
תודה צ´ינו ידידי...

ועכשיו אני שואל את השאלה הזאת, אם הקטרים של 1500 ו1600 שונים, איך החריטה בראשים זהה?? תקן אותי אם אני טועה אבל במקרה שחורטים ראש שיתאים לצילינדר 83 מ"מ (1500) הצילינדר של 1600 לא יתאים מכיוון שהוא גדול ב2.5 מ"מ.... ועוד שאלה קטנה, כשמגדילים מנוע מ1300 ל1600 יש צורך לחריטה מסוימת בקרנק? ובאיזה מקרים אחרים יש צורך לשלוח את הקרנק לחריטה...??

vq55205

New member
חריטת ראש

תן לי לענות לך על השאלה הראשונה מאחר שכבר שאלתי את צ´ינו את אותה שאלה פחות או יותר ונראה אם למדתי כאן משהו (לפני שצ´ינו יאשר או יתקן אותי) הצילינדרים הנם בעלי עובי מסויים הקוטר החיצוני זהה ב - 1500 וב - 1600 הצילינדרים של 1500 יותר עבים וכתוצאה מכך הקוטר הפנימי שלהם קטן יותר ב - 2.5 מ"מ. לגבי השאלה השניה נצטרך לחכות לתשובה של צ´ינו.

chino

New member
יפה ענית...

הקטרים החיצוניים שווים אך הפנימיים אינם אותו הדבר. לגבי הקרנק, ל-1300, 1500 ו-1600 יש את אותו הקרנק, מכה של 69 מ"מ (ב-1200 זה 64 מ"מ). לגבי חריטת הקרנק, מבצעים חריטה כאשר פניי שטח המגע עם הלאגרים שרוט ומחורץ, כאשר הוא חלק אין צורך בחריטה ואפשר רק להחליף לאגרים.

dejavu

New member
שיפור מנוע

אז עכשיו אם אני מגדיל את המנוע שלי (1300) ל 1600 יש צורך להחליף את הלאגרים ככה באותה הזדמנות שאני פותח את המנוע? ומה עוד היית ממליץ לי לעשות אם כבר אני פותח את המנוע כדי להחליף ראשים סליבים ובוכנות ע"מ להפוך את המנוע ל1600 (אני עושה את העבודה בעצמי)...

chino

New member
תחליף גם...

את הגלגל תנופה וגם את הקלאצ´ לזה של 1600 , בהצלחה בשידרוג

למעלה