ראשית תודה רבה

rrachelamir

New member
ראשית תודה רבה

על המענה המהיר!!! ברשותך שאלה נוספת: כאשר פניתי לביטוח לאומי קיבלתי מהם את המסמכים הרלבנטיים, אך הם דרשו ממני להחתים את המעביד שלי עליהם. עובדה אשק מקשה עלי, מאחר ומהיכרותי עימו הוא יסרב לכך מסיבות ששמורות עימו (כי שהוא נוהג לומר). א. מה עושים? ב. הינני בת 28.5 ואני עובדת במקום העבודה כבר שנתיים וחצי ושכר העבודה שלי לשעה הינו 16 ש``ח שכידוע נמוך משכר המינמום שנקבע בתחילת אפריל והוא 17.56 במידה והוא יקשה עלי בכל התהליך שאני מתכוונת לעבור, לאיזו אגודה עלי לפנות בכדי לפעול בהליכים נגדו בנושא הזה? שוב תודה על הכל, בברכת סופשבוע נעים! רחלי.

אין בעד מה.

אני מציע לחזור לביטוח לאומי ולהסביר מה הקשיים עם המעביד. ביטוח לאומי לא רשאי למנוע גמלה ממישהו רק בגלל מחדלים של מעבידו. לביטוח לאומי יש סמכות לפנות למעביד (באמצעות חוקרים מטעם ביטוח לאומי) ולקבל ממנו את כל הפרטים הנחוצים. גם אם המעביד לא יקשה עליך בתהליכים, אין סיבה שתוותרי לו על אי-תשלום שכר מינימום. לפי מה שאת כותבת, באמת לא נורא אם תפסידי את מקום העבודה הזה. אבל כדי לזכות בפיצויי פיטורים, אני ממליץ לנסות לקבל אישור רפואי כמו שכתבתי בתשובה הקודמת. כנגד המעביד - את יכול לפנות לבית הדין לעבודה, בתביעה לתשלום שכר מינימום. עזרה לענין זה את יכולה לקבל או במועצת הפועלים (אם את חברת הסתדרות) או בשי``ל (שרות ייעוץ לאזרח). את יכולה גם בלי עזרה - מדובר בהליך פשוט של מילוי טפסים ודיון לא מסובך. בהצלחה.

למעלה