ראשון בביקורת Stratovarius-visions

ראשון בביקורת Stratovarius-visions

(קרדיט לעידן-קשוח על השם), כן, בשקט ובדיבור קל עם עידן נפתחה לה פינה חדשה, כל יום ראשון אני אעשה ביקורת על דיסק כלשהו, הפעם חד פעמי זה ביום שני, כי אתמול לא יכולתי לעשות, כי לא הייתי פה כל היום וגם בלילה הייתי מאוד מדוכא, אבל זה לא קשור
. רקע סטראטובריוס! להקה פינית המורכבת מ: טימו טולקי - הגיטריסט הכה טוב והכה מפורסם שלהם, עם מחלת הנפש שלו, שגרמה להמון בלאגנים בלהקה בתקופה האחרונה ג'נס יוהאנסון - קלידן, מלחין מצויין לטעמי. ג'רי קאינולאין - באסיסט, הצטרף לסטראטובריוס ב93. טימו קוטיפלטו - אחד הסולנים המדהימים והמרגשים שאני מכיר. ג'רג מיכאל - תופיסט יקר, ומצויין. אלו הם סטראטובריוס מאז 93, ככה שעשו את הדיסק הנ"ל, visions שיצא ב97. סטראטובריוס, להקת פאוור ענקית, התחילה את דרכה ב84 כאשר טימו טולקי היה הסולן, מאז 84, כאשר הדיסק הרשמי הראשון fright night יצא ב89, והיה מין האבי-פאוור שכזה, כאשר מאז הצטרפו עוד חברי להקה והשתנו מעט, כאשר מאז 93 הם בהרכב הנ"ל. ולדיסק הדיסק הזה הוא אלבום האולפן ה6 של הלהקה, שנה אחרי episode ושנה לפני destiny, המפורסמים מאוד... כמו תמיד ציון יהיה על כל שיר ואז כל הדיסק. 1.The kiss of judas, השיר היפהפה הזה נפתח בתופים מגניבים ובאסים, ומלא סקראצ'ים של הגיטרה, ובריף מאוד מאוד מקפיץ. כאשר אחרי 40 שניות בוקע קולו היפהפה של טימו קוטיפלטו, בבית עם גיטרת קלין עם סאונד מדהים. שיר מפציץ, מצויין, עם פזמון קליט ומקפיץ בעל שילוב קולות, כאשר משפט אחד שלו ואז משפט של כולם וכו' וכו', זה מעין מוטיב חוזר בדיסק זה, ובעיקר בשיר זה, שהוא פתיחה מדהימה לדיסק מעולה, עם סולואים מלאי פיל מהירות וטכניקה מצד טימו על הגיטרה וג'נס על הקלידים. ציון10\9. 2.Black Diamond, שיר מדהים זה, שהוא האהוב עלי באלבום זה, נפתח בקלידים יפהפיים, ובהצטרפות של הגיטרה התופים והבאס לריף מהיר ומקפיץ. בנוסח שאר שיריהם של סטראטו הסולן נכנס רק אחרי כמעט דקה, וגם הפעם, אחרי 50 דקות בוקע קולו המדהים של טימו שאני לא חושב שנשמע אי פעם יותר טוב מפה. פזמון מדהים, שוב השילוב קולות שאמרתי קודם, בפזמון, הוא צועק, הם עונים לו, וככה עובר פזמון יפהפה שהוא אחד האהובים עלי שלהם, שנגמר במשפט יפהפה. עובר לסשן סולואים יפהפה, כאשר הפותח זה טימו, ואז ג'נס עונה לו, ואז שוב, ושוב, פשוט ג'אם סשן ארוך שנמשך דקה ו40 שניות, ספרתי
. ושוב חוזר הפזמון המדהים, כאשר השיר נגמר בריף קלידים יפהפה, ללא ספק עלייה מהשיר הקודם. חסרון, חסרות לי מעט הגיטרות בבתים בהתחלה, אבל זה לא מוריד ציון לשיר מדהים זה. ציון 10\10. 3.Forever free, השיר הראשון בדיסק שנותן אווירה של פאוור מהיר, וכבד, לאלבום זה, פתיחה בריף מקפיץ, אשר מפסיק ל10 שניות, ואז במעבר יפהפה לבית הראשון. הקול של טימו פה לא מככב, לא אוהב את איך שהוא נשמע פה, עד הקדם פזמון, והפזמון, שהוא נשמע מדהים שם, אבל אולי זה בזכות השילוב קולות היפהפה של החברה הפינים האלו, שמשום מה כרגיל בדיסק הזה, טימו צועק משפט והם עונים לו, ועם הצרחה המסיימת לפזמון You're forever free. בגדול, השיר הזה קצת פחות טוב מהאחרים, אבל הוא מתחיל קו באלבום שהוא המשך לדיסקים הכבדים הקודמים שלהם, כאשר הסשן סולואים בין הגיטרה לקלידים לא מפסיקים פה, גם יוניסונים פה ושם, שחוזר ישר לפזמון, מומלץ לאוהבי הדיסק fright night. ציון 10\8. 4.Before the winter, הבלדה הראשונה בדיסק, ולא האחרונה. גם שיר זה נפתח בנגינת קלידים ערבה לאוזן, עם קולו היפהפה של טימו, שנשמע פחות או יותר כמו בשיר הכה מפורסם והנהדר forever, קול מקסים, מלנכולי מעט. כאשר כעבור דקה וחצי נכנס הדיסטורשן, בדיוק במקום שצריך, שיר שבנוי בצורה מדהימה, כאשר כעבור 2:10 הוא מתחלף שוב בנגינה ערבה ושקטה ומאוד נעימה לאוזן, אשר ממשיכה כמעט דקה, ואז מתחלפת בסולו מלא פיל של טימו טולקי, באחד מהסולואים המרגשים שלו. כאשר אחרי זה השיר חוזר לפזמון שלו, שיר בנוי בצורה מדהימה, הפתיעו אותי בהחלט לטובה, בלדה יפהפייה. ציון 10\10. 5.Legions, הנה סטראטובריוס חוזרים לפאוור המהיר והכבד שלהם, פתיחה מהירה ומטורפת שנעצרת אחרי 20 שניות לסולם עולה ומדהים של הקלידים ועוברת לבית מקפיץ, מהיר, וללא ספק, מדהים. ושוב בפזמון השילוב קולות היפהפה שאמרתי עליו, משפט כולם, והוא עונה לבד, וכו' וכו', אחד הדברים המדהימים בלהקה הזו. באופן מפתיע זה אחד השירים האהובים עלי בדיסק, וגם פה, הסשן גיטרה-קלידים בסולואים, מדהים כמה החברה האלו מוכשרים. ציון 10\10. 6.Abyss of your eyes, פתיחת גיטרה שמזכירה מעט את דרים ת'יאטר, אבל מיד מתחלפת לדעתי בריף הכי כבד שלהם אלבום מלווה בסולו יפהפה של הקלידים. קולו המדהים של טימו נשמע פה יותר טוב מברוב שירי האלבום, יופי של שיר, אפילו שהוא מהפחות אהובים עלי. ציון 10\8. 7.Paradise, עוד שיר שהוא פנינה שיצאה מהאלבום הזה, והוא גם הכי קצר בדיסק, 4:27, עוד אחד מהשירים המהירים והמקפיצים של הדיסק, פותח בריף גיטרה מקפיץ, כאשר כעבור חצי דקה בערך נכנסים שאר הכלים, איזה שיר מדהים הוא. אחד מהמולצים לשמיעה גם בלי קשר לדיסק, הוא הפך לאחד האהובים עלי, בעיקר בגלל הפזמון, איזה קול מדהים יש לטימו, לדעתי הפזמון הוא מעין מחווה לסטראטו, בגלל הlike the birds in the sky, we are flying so high אפילו שאם זה היה eagles זה היה יותר, אבל לא נורא
. גם פה יש שילוב קולות, אבל פחות, יש בשיר הזה יש סולו מגניב ומקפיץ, בכלל, שיר גדול. ציון 10\9.5, שיר גדול, אבל חסר לו מהמגע המייחד של סטראטו. 8.Coming Home, הבלדה השנייה באלבום, הפתיחה בשניות הראשונות נשמעת כמו מעין שילוב בין glory to the brave של האמרפול וlast drop falls, ההבדל הוא שהשיר הזה יצא איזה כמה חודשים לפני גלורי ואיזה 5 שנים לפני לאסט דרופ. גם פה, הקול היפהפה של טימו משתלב כ"כ נהדר, כמו בforever, פשוט קול מדהים יש לבנאדם, והדיסטורשנים הכבדים נכנסו עם הצרחה המדהימה שלו I'M COMING HOME, איזו הלחנה נהדרת יש לשיר הזה, שהפך גם הוא, לאחד האהובים עלי, והאמת, הציון שאתן לו, מעט ממה שמספיק לו, בעיקר אחרי הסולו מלא הפיל אחרי 3 דקות וחצי. ציון 10\10. 9.Visions (the southern cross), כן כן, ת'נק גאד, זהו השיר האחרון של הדיסק
, אך כמסורת אלבומיה של סטראטו, השיר הינו שיר הנושא של הדיסק, ולכן הוא מעל 10 דקות
. וכיאה לשיר כזה, הפתיחה היא איטית ומעוררת השראה, עבודה מעולה של הנגנים הגאונים, אשר מתחלף כעבור 45 שניות בריף מהיר ומקפיץ של טימו וחבריו, וכאשר קולו של הטימו השני נכנס, מבינים לתוך איזה שיר מדהים נכנסת עכשיו. קולו של טימו עושה עבודה מצויינת בשיר הזה, ומוביל את השיר הזה בצורה מדהימה, שמסביר בהחלט למה סטראטובריוס נחשבת להקות פאוור מטאל הגדולות שידע העולם. השיר הזה משלב את כל סטראטו שקיים, הפאוור המהיר והמלודי, הפאוור השבלונאי האיטי ומלא הטכניקה, ונגינת הבלדות היפהפייה שהלהקה הזו מסוגלת לעשות. איזה שילוב קולות של טימו עם הקולות המלווים, של ג'נס, טימו השני וג'רי הבאסיסט, פשוט מדהים, השיר הזה מרגש איפה שצריך, ונותן בראש איפה שצריך. ציון 10\10, סוגר מדהים לדיסק, מעין סיכום וחיבור לכל מה שראינו כאן, שיר מעורר השראה. ציון כללי, הציון אינו ממוצע כל השירים! 10\9, אלבום מדהים, מאוד מאוד מומלץ למי מכם שרוצה להכיר את הלהקה הזו, אני ממליץ לכם להתחיל לשמוע אותם דרך דיסק זה, או דרך האלבום הכפול של element. יום טוב לכולם, ג'ים

כן בבלאק דיאמונד זה 50 שניות, כמובן

תמיד יש לי שגיאות הקלדה שאני כותב הרבה, תסלחו לי בבקשה, ישנתי חרא :\ ואני גם לא ממש מרוכז, נדיר באה עוד מעט

scudnick

New member
ביקורת מעולה../images/Emo45.gif

וטוב לדעת סוף סוף שאני לא היחיד פה שעושה פינות וגם מנסה להשקיע בפורום *מבט זועם הסוקר את שאר חברי הפורום*

Musta Susi

New member
אני אוהב את הדיסק הזה../images/Emo99.gif

תגיד, גם אצלך הקטע האינסטרומנטלי Holy Light נקטע באמצע אחרי 5:46? אני ד"א הכרתי אותם דרך Elements 1.

עידן

זוכר שהתלוננו (אני וליאון) שלא העלת את המאמר שלי לפורום? הנה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=760&msgid=57828898&FlagSybase=1 חיפשתי לך אותו.

אה

לא ידעתי על זה
קיבינימאט אני אוהב לעשות את החבול, כאילו פשוט לרשום אותו, אבל אני שונא את האייקון של תפוז..

powermetal1

New member
אחלה.

שמעתי מהאלבום רק את Black Diamond הענק ואת Paradise-ממש חבל שלא התייחסת לליריקה המעולה של השיר,לדעתי זה מה שעושה את השיר,הוא ממש משעמם מבחינת הנגינה (חוץ מהסולו של טימו).הליריקה פשוט מעולה.

McBlack

New member
../images/Emo45.gifיפה, השקעת...

אני מכירה מפה רק את Paradise, אני אשיג לי גם מהשאר...

slallum

New member
D:

יש לי רק את Black Diamona ואת Coming Home מהדיסק הזה, בכל מקרה Stratovarius אחלה להקה עם אחלה של טכניקה
הליריקה של Black Diamond באמת אחלה ליריקה, אחלה משפטים יש שם
והסולואים חבל על הזמן =] ואת Coming Home לא שמעתי מספיק

NiKi†a

New member
יא משקיע ../images/Emo13.gif

בעיקרון 'תמיד' רציתי לקנות את Episode, אבל עכשיו גרמת לי לחשוב על זה שוב [: כל הכבוד, תעשה לי 2 וחצי פחיות מנגו

ashkeloni

New member
../images/Emo45.gifדיסק מצוין!

אחד מאלבומי הפאוור מטאל הראשונים ששמעתי, ובהחלט אחד האהובים עלי

למעלה