ראקוטן

tingumi1

New member
ראקוטן

היי, טוב בטח רובכם כבר דיי מכירים אותי...מקווה שאני לא משגעת אתכם...

עד עכשיו הייתי נגד ראקוטן, אפילו מאוד נגד, חשבתי (ואני עדיין חושבת) שזו הדרך הקלה. לא לטפל בעומק הבעיה, אלא רק על פני השטח.

לי יש פצעונים. קשה לי לקרוא לזה אקנה, כי זה לא נרחב וחמור, וכשני אוכלת טוב לאורך זמן (נניח לפחות שבועיים), אז הפנים חלקות. העניין הוא, שאם אני לא אוכלת טוב, ו"חוטאת" פה ושם, אז הפנים כבר לא חלקות, ואם יש מצב (כמו בשבוע האחרון), שהייתי גם בארוחה אצל חברים, שהכל היה חלבי ושמן, וגם במסעדה, שגם שם לא מצאתי משהו ממש בריא, שהייתי יכולה להיות בטוחה שאין בו שמן, וגם באירוע, שגם שם האוכל דיי שמנוני, אז בכלל הלך עליי. הפנים מתמלאות פצעונים מבאסים...

אז נכון שצריך לאכול בריא, אבל אם אני מצליחה לעשות את זה נניח רק ב 60 אחוז מהזמן, אז זה עדיין לא מספיק. אם אני רוצה פנים חלקות אני צריכה להיות ממש "צדיקה", ולהצליח לפחות ב 80-90 אחוז מהזמן, וזה קשה..., ואני לא מצליחה:( אפילו לאנשים שעושים דיאטה מותר לאכול "שטויות" מדיי פעם, כי אח"כ אפשר לקזז את זה. אצלי פשוט אין כמעט מקום לטעויות. אם אני אוכלת כמה וופלים..., או קצת פיצוחים יום אחריי יום, או חטיף כמו תפוצ'יפס, אז זהו, אני יודעת שיום אח"כ אני כבר לא אראה טוב, וחשוב לי להיראות טוב.

לכן חשבתי על ראקוטן, כי ממה שאני יודעת על אנשים שלקחו את זה, זה ממש שינה את עור הפנים... מצד שני אני מפחדת. ואני יודעת שזה לא אידאלי. אבל אולי אפשר גם וגם? גם ראקוטן וגם לנסות לאכול טוב, רק שאז, אם לא ילך לי פה ושם, זה לא יהיה סוף העולם...

האמת, שאני גם לא בטוחה שייתנו לי, כי כמו שציינתי אין לי ממש אקנה....

מה דעתכם? ה"לא" נגד ראקוטן הוא גורף? תמיד?

0 אור 0

New member
בטוח שהוא תופס למקרה שלך

למישהי שהעור שלה יחסית לא בעייתי, אלא מגיב במקרה של אכילה לא נכונה, זה ממש פשע ללכת ולהכניס רעל ארוך טווח לגוף ...
קוסמטיקאית טובה תעזור לך , בלי לגרום נזק לכבד

freearth10

New member
אצלי, ה"לא" - הוא לא גורף כמעט לכל תרופה :)

אבל כשהבטתי רגע כאן: http://www.nhs.uk/medicine-guides/p...oaccutane&preparationRoaccutane 20mg capsules
בסיכונים שצריך לקחת בחשבון כשנוטלים את התרופה, אני אישית הייתי מעדיפה את האקנה על הטיפול התרופתי הזה.

1. התרופה יכולה לגרום לכל עור גופך להיות הרבה יותר רגיש. במשך הטיפול בתרופה העור יכול להינזק בקלות יתרה.
2. כשמשתמשים בתרופה צריך למנוע חשיפה לשמש ולהשתמש במגן שמש ברמה גבוהה. (אז יופי, העור יראה טוב יותר, אבל במודע את מונעת מעורך את החשיפה אל השמש שזה הויטמין די הכי טבעי שיש, ובלעדיו הנזק שיכול להגרם לגופך הוא הרבה יותר גדול מכמה פצעונים מציקים)
3. הוא לא מומלץ לא לנשים בהריון מסכנה להפלה או מנזק לעובר, ולא לנשים שלא פעילות מינית.

4. הוא ניתן רק לאחר שכל טיפול קודם נגד אקנה לא עזר.

ולי לא נראה שמיצית את כל האפשרויות האחרות.

אקיצר, הייתי מנסה הכל - לפני שהייתי בכלל מעלה את האופציה של התרופה המסויימת הזאת.

מאיה

אני חושבת שיש כאן שאלה יותר גלובאלית מאשר

כן/לא רואקוטן...

מדברייך עולה שאת מכירה בעובדה שכשאת אוכלת אוכל בריא עבורך, את לא סובלת מפצעונים ונהנית מעור חלק וחף מכל פצע
עצם ההכרה חשובה לעין ערוך !

עכשו נשאלת השאלה, אם את יודעת לדוגמא (מצב היפותטי לחלוטין) ששוקולד גורם לך לכאבי ראש או מיגרנות
מה עדיף לך? - לאכול שוקולד ולהשתמש במשכך כאבים? או להחליט שאת לא נוגעת בשוקולד?

לכן, תשובתי אלייך היא שאת היא הרופא הכי טוב לעצמך !
יש תקופות ובהן את זורמת עם תזונה שטובה עבורך ויש מצבים שלא
נשאלת השאלה, עד כמה את מוכנה להשקיע בעצמך ובגופך כדי לקבל את התוצאה הרצויה (תמיד אפשר להתארגן עם אוכל בריא, גם במסעדות)
והתשובה לשאלה, מן הסתם נמצאת רק אצלך - כפי שאמרתי, את הרופא הכי טוב עבור עצמך,
לגבי תרופת הרואקוטן, תוכלי להכנס לאתר infomed.co.il ולעיין בכל החומר שכתוב על התרופה ולהחליט עם עצמך מה שאת רוצה.

בהצלחה

tingumi1

New member
תודה רבה, ולתמר -

אני בעיקר מדברת על זה שאני צריכה לאכול ממש ללא רבב כדיי לזכות בעור חלק. אין לי כמעט מרחב טעות... כמו שכתבתי - כמה וופלים במשך יומיים נניח, וזהו, אני יודעת שהפנים כבר לא יהיו חלקות למחרת. ידוע לי על תופעות הלוואי, ולכן (בין היתר) אני לא ששה לקחת אותה, מאידך, אני יודעת שגם כאשר מפסיקים העור הופך להיות משמעותית עם פחות נטייה לפצעונים, ובאיזה שהוא מקום אני ממש מייחלת לזה.

ולאור - זה לא נשמע חריג? אני לא מכירה הרבה אנשים בגילי שיש להם עור עד כדיי כך תגובתי. אני כן מטפלת והולכת לקוסמטיקאית (בעיקר כדיי לקנות את הנקבוביות מ"שחורים"), וזה עוזר, אבל עדיין.., כמו שכתבתי, העור שלי כל כך רגיש שאין לי שום מרחב טעות.

כל פעם שאני אוכלת משהו שהוא לא טוב אני שותה אח"כ מלא מים, בניסיון כאילו "לשטוף" את הגוף ממנו, אבל זה לא ממש עוזר....

תוך כדיי כתיבה פה אני מבינה שאני כנראה פשוט מתקשה להשלים עם זה שצריך פשוט משמעת ברזל, וכרגע אני בעיקר מצרה על התזונה הקלוקלת של הימים האחרונים...

בכל מקרה שוב תודה, כיף שאפשר להתייעץ פה (וכנראה גם להוציא תסכול...)

עוד מילה ברשותך,

אני לא יודעת אם להחמיר עם עצמך עד כדי התנזרות זו הדרך הנכונה
אולי שווה לבדוק מוצרים חלופיים, פירות יבשים בכמות מסויימת (אם אין בעיית משקל) שיהוו פתרון עבורך גם עבור החשקים הלגמרי לגיטימיים אצל כל אחד מאיתנו.

והיה ויש חשק למתוקים באופן תדיר, ממליצה לפנות לייעוץ נטורופתי, יתכן ותמצא סיבה לחשקים הללו
שוב - אם זה משהו שקורה אחת ל.... - לגיטימי
אם זה משהו שקורה מדי יום - ממליצה לבדוק.

בהצלחה..

tingumi1

New member
האמת שבעניין החשקים דווקא יש מגמה

חיובית - כשאני בתקופה לא טובה של אכילה, אז אני ממש מתמכרת למתוק, ורוצה עוד, וכאשר אני מאוד משתדלת, אז אני מגלה שאחרי כמה זמן אני כבר לא כ"כ רוצה לאכול שטויות...
מה שכן, אני עובדת במקום שבו יש אוכל "רע" כל הזמן (!), זה לא תלוי בי, ומאחר שכך הפיתוי הוא גדול, וזה גם מקשה עליי להמשיך במעגל של אכילה נכונה... כלומר גם שאני אוכלת טוב, אז הזמינות של המתוקים סביבי גורמת לי הרבה פעמים כן לאכול...

ואין בעיה של משקל, והמון פעמים אני דווקא כן מנסה לאכול תמרים במקום, אני פשוט צריכה ממש להקפיד על זה ולא לפזול לדברים אחרים...
אני חושבת שאני נשארת רזה בין היתר כי העור שלי לא נותן לי "להתפרע" לאורך זמן... (אולי בכל זאת יש בזה משהו טוב
)

גם לזמינות יש פתרונות יצירתיים

יש מוצר שנקרא "תרמוס אוכל", אני קניתי בחנות "ריקושט" וכשאני יוצאת לעבודה התרמוס איתי, מכיל מקום לשלוש מנות נפרדות
ניתן לחימום (מחממת לפני שמכניסה את המזון לכלי הסופי), בקבוק מים ואפילו פרי - שווה !!!

0 אור 0

New member
יש פה משהו מאד חיובי

למעשה העובדה שהעור שלך מאד רגיש ומגיב לכל דבר שלילי, יש בה סוג של משהו חיובי - גוף שקשוב לבריאות שלו,
אבל אני מסכימה אתך שזה מאד מדכא, ויש מה לעשות,
כרפלקסולוגית אם הייתי מטפלת בך הייתי עובדת אתך בשלושה כיוונים עיקריים:
1. שיפור וחיזוק מערכות ההרחקה (כדי שלא הכל יהיה תלוי רק בעור )
2. איזון המערכת ההורמונלית - יכולה להיות שאיזון טוב יותר, יביא לפחות התפרצויות בעור (למרות שכביכול זה קשור רק בתזונה, כולנו יודעים שאקנה משנה תגובתיות שלו בתלות במחזור ההורמונלי האישי)
3. חיזוק הנחישות - על ידי עבודה על חיזוק האלמנטים - בעיקר אש ומים.
לגבי הקוסמטיקה:
הטיפול השגרתי אצל הקוסמטיאית מלווה בטיפוח יומיומי שאת עושה, ובין השאר ישנם כל מיני מוצרים (והיום יש גם יותר ויותר טבעיים איכותיים) אשר ממגרים את הפצעונים בעודם באיבם.
ועוד דברים שעוזרים:
למשל פעילות גופנית ממריצה שגורמת להזעה, בשילוב עם שתיית מים מרובה , יכולים לפנות את הרעלים החוצה עוד לפני שהם יוצרים את הפצעונים.

tingumi1

New member
הייתי מאוד שמחה לטפל בעצמי ברפלקסולוגיה

אבל בגלל פטרת בבוהן של הרגל אני לא יכולה ולא רוצה להזיק למטפל...

טופלתי בעבר ברידמן בדיקור סיני, וזה עזר, אבל לא בצורה משמעותית, ותמיד הרגשתי שכל עוד אני לא אוכל ממש טוב, אני לא אגיע למקסימום התרומה שאני יכולה לקבל מהטיפול.
הטיפול היה אמור לעזור גם לאסטמה של העור, אבל זה היה קצת יותר קשה, ובתקופת המבחנים הראשונה זה התפרץ שוב...

אבל לקחתי לתשומת ליבי את העניין של פעילות גופנית, ואני חושבת שאני באמת אתחיל בכך. יש עוד משהו שאת חושבת שאפשר לעשות ע"מ לעזור למערכת ההורמונלית להתאזן?

פטריה, היא טיפוס מאוד חברותי,

לאן שהיא מגיעה, היא מזמינה גם את החבר'ה
לכן ממליצה לך בחום לטפל בפטרת כדי לא להדביק את האצבעות האחרות.

מדובר בטיפול נקודתי במקום, בנעליים שלך וכמובן טיפול היקפי מערכת העיכול והחיסון גם יחד.

בהצלחה

tingumi1

New member
איך "מטפלים" בנעליים?

ובציפורן יש טיפות שתכננתי לקנות..., אז אני באמת אקנה היום, וגם אבודוק לגבי התרמוס - זה נשמע מעולה!!

0 אור 0

New member
אוהו !!!!!!!!

סתם כתבת פה דבר קטן - פטרת בכף הרגל,
אפילו אם לא הייתי מתנגדת לרואקוטן בכלל - אז רק זה מספיק כדי לאסור עליו באיסור חמור. זה מעיד על כך שאת כבר חלשה בדיוק באותם מקומות בהם הוא פוגע.
לגבי הרפלקסולוגיה:
אמנם אני מאמינה שדוקא בנושאים של איזון הורמונלי הרפלקסולוגיה אפקטיבית במיוחד, אבל *ברוך השם* יש לנו הרבה מאד שיטות הוליסטיות נוספות, שיכולות לעזור לך,
גם אם הדיקור ברידמן לא עזר - יכול להיות שטיפול אצל מטפל אחר יעזור ו/או בשיטה אחרת .
צריך קצת להתנסות עד שתעלי על השיטה שטובה לך,
וכמובן בין השאר חשוב מאד להפטר מהפטרת מבפנים (אם כבר יש שרשור למעלה על "ניקוי כבד" - אז זו אחת הפעולות שכדאי לשלב, אבל אני מאד ממליצה לא בפני עצמו אלא כחלק מטיפול)

tingumi1

New member
וגם האסתמה של העור..

תוך כדיי כתיבה פה אני שמה לב שהעור/ציפרניים הם הנפגעים העיקריים...

בגלל שאני סטודנטית תפרנית הלכתי בזמנו לרידמן, ועד עכשיו ניסיתי לטפל בעצמי לבד..., אבל כנראה שאין מנוס מלפנות למטפל, הא? אז... אני מקווה שברידמן יקבלו אותי שוב

ladybug4NLP

Active member
רואוקוטן -הזהרי בנפשך

לבת שלי היו קצת חצ'קונים, - לא הרבה והרופא נתן לה בניגוד לבקשתנו המפורשת את התרופה הזו.

היא פיתחה אנורקסיה די חריפה ויכלה להגיע גם עד סף מות.
בשלב מסויים מאבדים את הצלילות, את יכולת החשיבה וההחלטה הנכונה, מגרדים אותך מהמדרכה באמבולנס לבית חולים שקראו עוברים ושבים זרים ברחוב כי התעלפת,
את נראית נורא (הרבה יותר גרוע מאשר הפצעונים), המחזור נעלם, העבודה שלך נפגעת, את מאבדת חברים, כושר חשיבה והחלטה נורמלית.
ואת מפתחת דכאון... ועוד איזה דכאון... ואז זה גלגל שמסובב את עצמו....
(ויש כאלה שזה מגביר אצלם את הרצון לאובדנות)

ואז אם יש לך הורים חזקים ותמיכה מקיר אל קיר ואת מוכנה לשתף פעולה - את יוצאת מהמעגל.
אבל זה נשאר תמיד גם כשאת בת 35, וכבר נשואה ויש לך ילדים.
הפחד לא להשמין, הפחד מהפצעונים, הפחד מהדכאון ובכלל פחד.

רוצה לנסות? קדימה!!!!

tingumi1

New member
אני מניחה שזה מקרה קיצון, ובכל זאת זה נשמע

מפחיד ולא נעים...
האמת שמלכתחילה לא הייתי בטוחה שייתנו לי בכלל ראקוטן, אם כי בצעד יחסית נואש ביקשתי אתמול מס' טלפון של רופאה שהבנתי שנותנת ראקוטן יחסית בקלות..., והתחלתי לשקול לקחת את זה..
אבל עכשיו כשאני קצת פחות נואשת, החלטתי לנסות לטפל שוב ברפואה סינית....

למעלה