ראפ גרמני

Emc2

New member
ראפ גרמני

לאחר מספר בקשות גדול מאוד שהגיעו אלי החלטתי לגמור עם זה ולהסביר לכל האנשים הקטנוניים בישראל מזה ההיפ הופ הגרמני הזה שאני כל כך משוגע אליו. בגלל שזה משהו מאוד ארוך אני אשלח כל יום הודעה למה אין לי כוח לכתוב כל כך הרבה ביום. טוב אז אני מתחיל. כדי להבין את הראפ הגרמני צריך ללכת ל 1997. אז פחות או יותר התחיל הכל. במרתף קטן ומלוכלך הוציאו חברי להקת (אז סתם כמה חברים) DYNAMITE DELUXE את הקלטת הראשונה של ראפ גרמני באיכות גבוהה הקלטת נקראה DYNAMITE DELUXE DEMO TAPE (מי שרוצה אותה יוכל בקרוב להוריד אותה מצא´ט) הקלטת הזאת נמכרה בכ- 200,000 עותקים בהתחשב בעובדה שזאת הייתה קלטת מחתרתית עם ציוד לא מקצועי. אותם שלושה חברים (SAMY DELUXE, DJ DYNAMITE, ו TROPF) התחילו להופיע בהמבורג והסביבה כעבור חצי שנה הם קיימו את הקונצרט הרשמי הראשון שלהם אליו הגיעו 30,000 איש מספר עצום בהתחשב בעובדה שאף אחד כמעט ולא שמע אליםה עדיין. כעבור עוד שלושה חודשיים החליט SAMY שדי ונמאס לו לחכות חודשים עד שיגיעו התקליטים החדשים מאמריקה והוא והחברים שלו פשוט התחילו לקחת שירים ישנים של DMX וכו´ ופשוט התחילו לעשות אין סוף פרייסטיילים עליהם. עם הזמן הצטרפו עוד ועוד אנשים והקבוצה הקטנה שלהם שמנתה בסביבות 15 איש נקראה EIMSBUSH. אותה קבוצה קטנה היא היום המקבילה הגרמנית ל RUFF RYDERS באמריקה. כיום SAMY וחברים כמו EISFELDT, FERTICH MC, SLANG DADDY ועוד רבים וטובים הפכו להיות הראפרים הכי גדולים בגרמניה. טוב אני יכול להמשיך ולהשמיך אבל מספיק להיום מחר נתחיל לעסוק בברלין ן KING KOOL SAVAS או בקיצור שלהם KKS.

BoR|S

New member
יא מאן!

אחי, אם יש לך שירים שלהם על דיסק (אני מעדיף שזה יהיה מפ3 אבל לא חובה) אני אשמח אם תוכל לצרוב לי את זה כדי שאני אעלה לחוות שרתים שלי. בריא על כולכם! (הבוריס עם הקו)

....איש, אני מתקשה להרגיע את עצמי..

97? תגיד לי? בן כמה אתה? samy deluxe? הצחקתה אותי! חובבן, זה שהוא עכשיו מקובל רחוק מלעשות אותו הראשון, הראשונים היו ארבעת המופלאים (fantastishe vier) שבאמת עשו חומר איכותי, אבל הקפיצה האמיתי באה רק בדיסק השלישי שלהם (כשאמצא אותו אני אפרספ את השנה, אבל זה היה איפשהו בתחילת שנות התשעים) שנקרא laushgift (יאני- "רעל נילחש" -משורש ל.ח.ש :) אבל הפיצוץ האמיתי באה כאשר התפתחה תחרות בין להקה שנקראת rodelheim reinhart project (או RHP- שהם חבל על הזמן מ-צ-ו-י-י-נ-י-ם!!) לרבעייה (RHP היו יותר הרדקור והרבעיה יותר כייפית) מי שאיכפת לו בכלל על מה קרה הלאה מוזמן לישלוח לי מייל ל [email protected] אוקצור איש, ליכלכת! wenn has(s)t du am liebsten?!

ועוד פרט או שניים (לא שאיכפת...)

כל האירגון הזה שציינת, התאגד בקבוצה שנקראת 0711 (אבל אל תיקח אותי במילה בקטע הזה, אני לא ממש מעודכן) שיש להם אתר WWW.0711HIPHOP.COM וחוץ מי זה KKS הוא נאצי קטן, כמה מהטקסטים שלו מלכלכים בטירוף על טורקים ויהודים.... (שוב, אני צריך לחפור בספריית הצרובים שלי- קשה להשיג כזו מוזיקה בארץ, אין מה לעשות :) ואני אתן לך את השיר המסוים שאני חושב עליו.....) נ.ב- LAUSHGIFT יצא ב-95, והדיסק הראשון שלהם VIER GEWINNT יצא ב89 (אבל בקושי נמכר)

Emc2

New member
טוב נו שיהיה

AM LIEBSTEN HABE ICH DICH NERTURLICH NICHT! DIE FANTASTISHE VIER או בתרגום הרביעייה המופלאה היא להקה של מה אותו קוראים היפ הופ רך. הם התחילו נכון אבל את הPUSH האמיתי נתנו החברים מהמבורג וזה ש SAMY DELUXE הוא נורא פופלארי עכשיו זאת לא אשמתו אבל עם הייתי הולך אחורה ונובר ב LP´S הישנים שלו היית מבין על מה אני מדבר. מקווה שהבהרתי את עצמי

אם מדברים על PUSH

curse שהוא גם מהמבורג אבל שייך לkopfnicker שהם מתחרים\חברים, עם דיסק ראשון ב98 ועוד אחד עכשיו (יש לי רק את הראשון, והוא מדהים!!!!) freundeskreis עם הדיסק kadratur des kreises משנת 96 או משפחת 3P שיצאו מRHP כמו xavier naidoo וsabrina setlur (שניהם הוציאו דיסקים מאוד מאוד מוצליחם ב97-98) samy deluxe, שלא כמו בארץ שכל העסק זה 6 להקות ו3 דיסקים (לא סופר את השב"ק :) הוא בסה"כ הערת צד (עם כי מאוד מוצלחת כרגע) בסצנת ההיפ הופ הגרמנית jein! (כמעט שכחתי את fetters brot)

Emc2

New member
!!!

SAG MAL, MACHST DU WITSE ODER WAS? עם עוד לא הבהרתי את עצמי אני גר בגרמניה! אוקי? FETTES BROT הם היו בעיה להקה סבבה אבל בדיסק האחרון הם פנו יותר לכיוון הטכנו ואיבדו הרבה מעריצים CURSE הוא מקורית מפרנקפורט בדיור כמו TORCH ן AZAD. התחרות היא תחרות מאוד מתונה וכל הזמן הם מוציאם FEAT. חדשים ביחד או בקיצור כולם עושים את זה עם כולם. ה- 0711 זה שיר מספר 15 בדיסק של FREUNDEKRIES ולא השם של הקבוצה שהתחילה בשל DYNAMITE DELUXE גדלה והפכה ל EIMSBUSH וכרגע היא נקראת STYLE LIGA

כפי שאמרתי, אני לא מעודכן

irgedwo, schon funf jahare dein rechtschreiben ist am arsche! :) לא חשוב מה הם היום, אז (בימים שעוד הייתי צעיר :) הם היו הדבר! נ.ב- blumentopf דיסק בשם grosses kino וקטע שנקרא 6.90, ושכל קבוצות הבנים ילכו לחפש!

Emc2

New member
Wirklich?

שאני מאיפה לעזעזל אתה מדבר גרמנית DU KLEINE ARSCH? =)

bessner nen kleinen arschloch,

als nen kleinen swanze! :) meine ICQ nummber ist zwei sechs null acht null null acht null ruf doch mal an telekom כמה שנים טובות (או לא כל עך טובות בגרמניה- תלוי איך מסתכלים על זה) אותו מקום גם בגיע צרפתית והשני גרוש ספרדית שלי :)

BoR|S

New member
הבנתי חלק מזה!

הבנתי את החלק של: מספר האיי סי קיו שלי הוא: ********
בריא על כולכם! (הבוריס עם הקו)

../images/Emo5.gif או בעצם ../images/Emo61.gif או ../images/Emo18.gif

לא שאיכפת למישהו מהמיספר שלי

Emc2

New member
Leider

Leider ist mein ICQ ausser betrieb אבל שאני יחבר אותו אני יוסיף...

BIGO-G

New member
אוי כמה שנים לא דיברתי יידיש

אינ גיל גישאפטע אאיך קיארמן זיילדרועאפ?

blumentopf...

וואלה, יש לי שיר שלהם... fuck the system חמוד לאללה, אבל לא מדהים... אגב, הסצינה הגרמנית היא לא היחידה שמצליחה באירופה... ההיפ הופ תופס עמדה של כבוד בכל העולם... סצינות גדולות יש גם ביפן ובמזרח הרחוק אבל אם נתמקד באירופה אז מלבד צרפת וגרמניה שהוזכרו גם בסקנדינביה יש סצינה גדולה מאוד (נורווגיה, שבדיה), באנגליה, אירלנד, בלגיה ואפילו ביוון! נקווה שביום מן הימים הסצינה שלנו תגדל להיות משהו רציני יותר...

HaWk34

New member
היי לי יש ראפ בפולנית וזה גם פצצה

אחלה דיסק לא מבין מילה אבל אחלה ביטים והם יודעים לשיר אחלה....

למעלה