ראסל ווסטברוק

OrEl74

Well-known member
מנהל
ראסל ווסטברוק

ווסטברוק מקבל העונה את המפתחות לת'אנדר ולראשונה בקריירה יצטרך באמת להוביל קבוצה שגם תיבנה סביבו.
השאלה שלי היא לא כמה רחוק הוא יכול להיבול אותם, אלה מה הוא צריך לעשות כדי להיחשב לאחד מהגדולים של הדור הזה (נניח מ-2010 והלאה)
נכון, מדובר בשחקן על שנותן מספרים אדירים אבל שאלת היכולת שלו להנהיג ולהוביל קצת מוטלת בספק למרות שלי לא כל כך ברור למה, בסה"כ עד עכשיו זה לא באמת עמד למבחן חוץ מהעונה שדוראנט היה פצוע.
ובכלל, האם יש לווסטברוק סיכוי להגיע להישגים קבוצתיים אמיתיים (נניח, גמר מערב) במקום שבו הוא נמצא?

fatnoam

Active member
בקצרה - לא

בגדול גם עם דוראנט אוקלהומה היתה קונטנדרית אבל היה נראה שיש לה הכי הרבה חסרונות ברורים ביחס לשאר הקונטנדריות (ספרס, גולדן, קאבס).
&nbsp
האובדן של דוראנט פוגע באוקלהומה בהרבה אופנים כמו קלאץ׳ ומנהיגות, אבל נקודתית יש לו שלוש השפעות מרכזיות -
1. איום משלוש - לא נשארו קלעים טובים ויציבים בקבוצה. לא, אנטוני מורו איננו פתרון. לא, ארסן איליאסובה לא מהווה תחליף.
&nbsp
2. סמול בול - לשחק עם דוראנט בעמדה 4 יש המון יתרונות. אוקלהומה לא עשתה את זה יותר מדי בגלל רוטציה של שלושה גבוהים טובים (איבקה, קאנטר, אדאמס). אבל היתה לה האופציה. עכשיו אין. עכשיו גם אין איבקה, משמע אם דוראנט היה נשאר היינו רואים את זה יותר, וכשויתרו על סרג׳ כנראה שחשבו על זה.
&nbsp
3. עוד שחקן שמייצר לעצמו - אני מניח שעכשיו באוקלהומה ינסו לבנות מערכת שיודעת לייצר זריקות לשחקנים. כשדוראנט וראסל לקחו את כל נטל ניהול ההתקפה על היכולות האישיות שלהם, זה לא היה יפה לעיתים אבל זה היה אפקטיבי. לבד, יהיה קשה לראס. אני לא בטוח שראס יכול להיות חלק ממערכת כזו שמייצרת זריקות לשחקנים מבלי שהוא יהיה חלק מהמהלך בפיק אנד רול או בדרייב אנד קיק. בקיצור, נראה לי שנשבר איזון שבמילא היה רעוע.
&nbsp
&nbsp
אני חושב שאוקלהומה עכשיו עוברת להיות קבוצה כמו ממפיס. הגנתית חזקה ויכולה להתמודד עם הגדולות ביותר לעיתים, אבל לאורך זמן נטולת כשרון מספק בשביל להגיע רחוק.

אני לא תופס במיוחד מ-"יכולות המנהיגות" של דוראנט.

אבל אני מסכים עם ההודעה שלך. מבחינת כדורסל נטו, דוראנט הוא פשוט שחקן מדהים, טופ 3 בליגה, והם (מן הסתם) לא הביאו מספיק כדי לכסות על זה.
&nbsp
ההגנה של הת'אנדר לא צפויה להיות חזקה כמו זאת של ממפיס ומצד שני לגריזליז אין אף שחקן התקפי ברמה של ווסטברוק והיא בכלל יותר חלשה בהתקפה. יש נקודות דימיון במחסור של שתי הקבוצות בקלעים יציבים, בעיקר בכנף.
&nbsp
להערכתי אוקלהומה תהיה קבוצה די טובה, יגיעו לפלייאוף בלי ביתיות וינצחו סביב ה-47 משחקים אבל אהיה מופתע (ומרוצה) אם יעברו את ה-50 או יותר מסיבוב אחד לכל היותר. אולי בקונסטלציה אחרת ווסטברוק יכול להיות השחקן הכי טוב בקבוצת גמר מערב, אבל לא באוקלהומה של השנה הקרובה.

fatnoam

Active member
אני אגיד לך למה זה מזכיר לי

בממפיס שנה שעברה היינו אמורים לראות את קונלי-לי-בארנס-ראנדולף-גאסול. ההרכב שאני צופה שאוקלהומה יעלו איתו הוא ראסל-אולדיפו-רוברסון-קאנטר-אדאמס. גם קאנטר וגם ראנדולף שחקני הגנה חלשים. גאסול ואדאמס שחקני הגנה מצויינים. לשתי הקבוצות ווינגמנס מצויינים בהגנה. לממפיס יש את קונלי שלדעתי הוא שומר מצויין, יותר טוב מראס, אבל לראס יש את ״אלמנט האטרף״ הזה, שהוא ינחיל לקבוצה ויעשה אותם לוחמים אמיתיים.
&nbsp
זה למה זה מזכיר לי.
&nbsp
התקפית, אני חושב שמה שקונלי וגאסול מביאים לממפיס זה בערך מה שראס ואולדיפו מביאים לת׳אנדר, רק שלת׳אנדר יש גם פוטנציאל נפיצות. גם ראס וגם אולדיפו כבר עשו משחקים של טריפל דאבל עם מעל 30 נקודות. מצד שני, לממפיס, גם ביום רע של גאסול וקונלי, יש כדורסל מובנה שיכול לייצר לשחקנים קליעות בהתקפה. לת׳אנדר אין.
&nbsp
זה לפחות למה אני ראיתי דמיון כלשהו, ואני מסכים עם הצפי שלך, וזה פחות או יותר הצפי לממפיס של שנה שעברה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
השנה אגב ממפיס ערכו הרבה שינויים, וצריך לראות אם יתחבר להם מחדש (גאסול וקונלי לא שיחקו כמעט שנה יחד להזכירכם). צריך לראות כמה יתנו קרדיט לג׳מייקל גרין על חשבון זיבו, אם פארסונס יחזור לעצמו (גם אחרי פציעות), אם לוינס וטוני אלן יש עוד משהו במיכל, וכדומה. כל אלה (+פי ג׳יי היירסטון, ג׳יימס אניס, טוני רוטן וברנדן רייט) הם סימני שאלה שקשה לומר אם יצליחו או ישתלבו אחד בשני. קשה לי להשוות בין הקבוצות לפי הרוסטר של השנה כי ממפיס פשוט בלתי-ידוע גדול מבחינתי.

Cade Foster

New member
הוא כבר אחד הגדולים של הדור הזה

כמובן שהוא יצטרך גם לסיים את הקריירה ביכולת כזאת אבל אם מסתכלים על 2010 והלאה אני לא חושב שאפשר למצוא יותר מידי שחקנים טובים ממנו. חלק מהשמות שיעלו (ווייד, קובי) שייכים יותר אל הדור הקודם.
&nbsp
ההישגים שהוא יגיע או לא יגיע אליהם לא תלויים רק בו כמובן. אוקלהומה קבוצה די צעירה ויש להרבה שחקנים שם הרבה לאן להתפתח. אם כולם יתפתחו עד למיצוי הפוטנציאל אני מאמין שהתאמות קטנות פה ושם והוא יכול להוביל אותם לאליפות. אם זה לא יקרה אז או שהוא יעזוב או שהוא יהיה כמו כריס פול שחקן עם תקרה.

OrEl74

Well-known member
מנהל
השאלה, מה מכניס שחקן לרשימת הגדולים

כרגע אם ווסטברוק באמת נחשב לאחד מגדולי הדור הנוכחי זה אך ורק בזכות היכולות שלו וזה לא נשען על שום תואר אישי או קבוצתי שלדעתי זה חשוב מאוד בשביל שנוכל לבוא ולהגיד חד משמעית שהוא מהשחקנים הגדולים שראינו בעשור האחרון.
אני לא בטח שהוא חייב אליפות בשביל זה והוא כנראה גם לא יהיה אלוף בשנים הקרובות אבל אני בהחלט חושב שתואר MVP ישפר את מעמדו גם בליגה וגם בעיניי הקהל.
&nbsp

fatnoam

Active member
Could go either way

כאילו הוא יכול לתת קריירה ארוכה וטובה אבל ללא הישגים משמעותיים - כמו רג׳י מילר לדוגמא, ועדיין לפרוש בתור היכל תהילה ואחד השחקנים הבולטים בדורו.
&nbsp
מצד שני, צירוף של נסיבות יכול לשלוח אותו לכיוון הסטפון מארברי - גילברט ארינאס - סטיבי פרנסיס. הוא אמנם כבר השיג יותר מהם, אבל לא כשחקן המרכזי, ולכו תדעו לאן ייקחו אותו פציעות או אגו.
&nbsp
ויש הבדל גדול אם בפרישתך מדברים עליך כמו רג׳י מילר או כמו סטיבי פרנסיס.

Cade Foster

New member
אני חושב שווסטברוק הרבה יותר מידי devoted

כדי לגמור כמו השלישייה שהזכרת. אם זה לא קרה עד היום אז אני כבר לא רואה אותו פתאום מאבד את כל הברגים בבת אחת.
&nbsp
אם תשאל אותי הוא גם מוכשר יותר מהם אבל על זה אפשר להתווכח. מרג'י הוא בטוח יותר מוכשר.

rapgamer4ever

New member
מסכים איתך

פייטון ורג'י מילר לא הגיעו לרמת המשחק של ווסטברוק. שלא לדבר על פרנסיס ומארבורי.
אני לא חושב שווסטברוק יוכיח longevity כמו חלק מהחברים ברשימה אבל התקרה שלו מספיק גבוהה כדי להיכנס לרשימה הזאת אפילו אם ידעך בעוד שלוש שנים מהיום.

למה, איזה הישגים יש לרג'י מילר, גארי פייטון, ג'ון סטוקטון,

ג'ייסון קיד (האליפות בדאלאס הרבה אחרי השיא)?
&nbsp
מן הסתם הכל תלוי במה הכוונה שלך כשאתה אומר "רשימת הגדולים". אם הכוונה לטופ 30 אי פעם אז יהיה לווסטברוק מאוד קשה להתברג שמה. אם הכוונה לטופ 100 אז זה כבר הרבה יותר פרקטי (אבל גם לא בטוח) ולא חייבים MVP או אליפות כדי להיכנס לשם.
&nbsp

fatnoam

Active member
גם לפייטון יש אליפות

עם מיאמי (ווייד ושאק).
&nbsp
אפילו היה לו שם סל קלאץ׳ חשוב באחד ממשחקי הפלייאוף או סדרת הגמר :)

צודק, אבל אפילו יותר מקיד, הוא כבר היה מת בשלב הזה

אפילו לא פתח בחמישייה.

טוב

ג'ון סטוקטון הוא מלך האסיסטים והחטיפות של כל הזמנים.
רג'י מילר הוביל מועמדת לאליפות במשך הרבה מאוד זמן והגיע לגמר.
גארי פייטון הוביל קבוצה לגמר וזכה באליפות כשחקן משני
ג'ייסון קיד הוביל קבוצה לשני גמרים ולקח אליפות, חוץ מהמון טריפל דאבלים והובלת הליגה באסיסטים במשך כמה שנים.

סבבה, זה ממחיש את הנקודה שלי. בדרך כלל כשאומרים תארים

מתכוונים לאליפויות ופרסים אישיים כמו MVP FMVP. לווסטברוק אולי לא יהיו כאלה אבל את הדברים שציינת הוא יכול להשיג. הוא כבר הוביל את הליגה בסקורינג למשל לפני שנתיים.

Cade Foster

New member
כריס פול

אין תואר אישי ואין תואר קבוצתי. בהחלט אחד מגדולי הדור. כרגע נראה שווסטברוק בכיוון הזה. אם יצליח להתעלות ולהוביל את OKC לאליפויות אז מן הסתם גם תארי הMVP יבואו והוא ישדרג את המעמד שלו לאזור של סטף קרי וקווין דוראנט.

rapgamer4ever

New member
מסכים עם החלק הראשון

לגבי החלק השני אני חושב שאתה אופטימי מדי. השלד הנוכחי לא יקח אליפות. הם צריכים לפחות עוד אולסטאר אחד מבחוץ.

fatnoam

Active member
עוד כותרות:

כריס מידלטון מהבאקס נפצע בשריר הירך האחורי, וכנראה שזה חמור כי מצפים שהוא ישב חצי שנה בחוץ. להזכירכם, גם גאודלוק ממכבי נפצע שם וזמן החזרה שלו הוערך בחודש.
&nbsp
כריס בוש רוצה לחזור לשחק, מיאמי עדיין מעדיפה שהביטוח ישלם ושהוא יפרוש. מעניין מה יהיה עם הסאגה הזו.
&nbsp
סטיב קר אומר שיהיו Growing Pains העונה בגולדן סטייט. בינתיים בוגאס שמו את הלוחמים כפייבוריטים לזכות, והערכה של כ-66 ניצחונות השנה. באופן מסורתי הקבוצות הטובות בליגה מקבלות הערכה בוגאס של באיזור ה-61 ניצחונות, כך שזה מרשים.
&nbsp
מינסוטה מנסה לעשות ביי אאוט על קווין גארנט. ידיעה די מוזרה בהתחשב בזה שהחזירו אותו לשם בשביל מנטורינג לצעירים, ויש לו גם אחוזי בעלות במועדון לפי מיטב הבנתי. הגוף של גארנט כבר לא מאפשר לו לשחק דקות מרובות על הפרקט, למרות שהוא שיחק טוב בדקות המועטות שכן יכלו להשתמש בו. גארנט מצידו לא מגיב בינתיים, ולא מודיע על פרישה. אם לא יפרוש השנה, הוא ייכנס לעונתו ה-22 בליגה - שיא NBA.
&nbsp
תומאס רובינסון (היה מועמד למכבי ת״א באיזה שלב) חותם בלייקרס. הפורוורד האתלטי היה הבטחת דראפט כשנבחר חמישי ע״י סקרמנטו, ובינתיים הלייקרס יהיו קבוצתו השישית בליגה, כאשר רק ארבע עונות ותק מאחוריו.

rapgamer4ever

New member
חבל על מידלטון

מילווקי הייתה אמורה לעשות קפיצת מדרגה השנה ויהיה לה הרבה יותר קשה בלעדיו.
&nbsp
ת'יבודו לא היה במועדון כשהתקבלה ההחלטה להחתים את גארנט לשנתיים כך שאפשר להבין את סיבוב הפרסה של המועדון. העיקר ש-KG יהיה שלם עם ההחלטה שלו. הוא בכל מקרה לא יתנתק מהקבוצה, השאלה האם ילווה אותה כשחקן או כאיש מועדון.

OrEl74

Well-known member
מנהל

לגבי כריס בוש
ממה שהבנתי בקבוצה רוצים שהוא יפרוש בטענה כמובן שחזרה למשחק מסכנת את החיים שלו.
בוש מצידו שכר רופאים פרטיים שסטרו את הטענה של ההיט ובימים הקרובים אמורה להיערך פגישה שבה יוחלט סופית לגבי עתידו.
מה שמעניין אותי זה אם הוא ידרוש בייאאוט מינסה לחתום במקום אחר, האם תהיה קבוצה שתסכים לקחת אחריות על הבריאות שלו?
&nbsp
הפתעתם אותי עם גארנט.
איך שאני מבין את הדברים הרצון בבייאאוט הוא הדדי וזאת כדי שגארנט יפרוש וישתלב בצוות הניהולי של הקבוצה כולל לשמש מנטור לשחקנים הגבוהים ולאנטוני טאונס בעיקר.
לא קיבלתי את הרושם שיש איזה דם רע בין הצדדים או שטיבודו מנסה להוציא אותו החוצה.
בסה"כ נראה לי די לגיטי מי שהם ירצו לוותר עליו כשחקן ולפנות מקום ברוסטר לעוד שחקן צעיר אבל זה לא אומר שהם מוותרים גם על כל ההסכמים קודים שהיו ביינהם ולמי שלא זוכר, התפקיד הניהולי הובטח לו עוד כשהוא חזר למינסוטה, בגלל זה הוא הסכים לטרייד בזמנו. אחרת הוא היה מטיל ווטו על העניין.
&nbsp

OrEl74

Well-known member
מנהל
מילווקי שולחים את טיילר אניס ליוסטון ומקבלים את מייקל ביזלי

הלחץ מהפציעה של מידלטון עשה את שלו והבאקס עושים מהלך מפתיע.
חשוב לציין שביזלי שיחק בעונה שעברה בסין וחתם ביוסטון ל-20 המשחקים האחרונים של העונה והיה מצויים עם כמעט 13 נק' באחוזים נהדרים ו-5 ריב' למשחק.
ביוסטון היו כל כך מרוצים שמיהרו להחתים אותו לעונה נוספת כך שמהבחינה הזאת זה די מפתיע שהם וויתרו עליו.
&nbsp

למעלה