ראסטה

ראסטה

מישהו אולי יודע קצת על הדת / כת / תנועת הראסטרפרי ? מהמעט שאני יודע היא התחילה באתיופיה עם היילה סלאסי שהוכרז כמשיח ( אולי ) ומשם עברה לג'מייקה והפכה לתנועת שיחרור אבל את מה שאני יודע השגתי ממקורות לא מאוד אמינים אז אני לא בטוח שזה נכון . ואם כבר באתיופיה עסקינן , מהי הכנסיה האתיופית ? מתי היא התחילה ? ומה הסיפור עם לוחות הקודש ?

Boogieman

New member
לא מדוייק

אני לא מומחה לנושא אבל בכל זאת, דת הראס-טפארי לא התחילה באתיופיה אלא בג'מייקה והם ראו את היילה סלאסי כהתגלמות של ישו, היילה סלאסי בעצמו לא ידע מזה עד ביקר בג'מייקה ונדהם מקבלת הפנים. הראס-טפארים הם צמחונים, מתנגדים לאלימות וכן מתנגדים לתרבות של האדם הלבן המערבי שבה הם רואים את ממלכת הרשע "בבילון". הם נגד אלכוהול, המשקה של האדם הלבן, כי הוא מעודד אגרסיביות ובעד מריחואנה שמעודדת שלווה ומצב רוח טוב לדעתם. פעם בוב מארלי נשאל איך הוא מרשה לעצמו להשתמש במוסיקה שלו בטכנולוגיה שהיא "הפרי של בבילון" והוא ענה "לבבילון אין פירות", כך שהוא לא ראה כל רע בטכנולוגיה כשלעצמה אלא התנגד לקודים המוסריים של "בבילון". הראס-טפארי גם רואים בעצמם ממשיכים של בני ישראל ומשתמשים בסמלים עבריים רבים "ציון" נגד "בבילון" למשל, ובתנ"ך. שמעתי שהם עושים הקבלה בין דמויות תנכ"יות לדמויות עכשוויות, בוב מארלי, למשל, הוא שמואל הנביא.

למעלה