ג'ילרה ראנר 50.
הקטנוע נקנה על מנת לחסוך בעלויות של הנסיעות באיזור חיפה (עליות לרוב). לא טעיתי בבחירה מסתבר. הקטנוע סוחב חזק בעליות. אבל נתחיל מהתחלה. הקטנוע נראה "חצי אופנוע". משהו שונה. השידרה באמצע הקטנוע שמכילה את מיכל הדלק נותנת לקטנוע "לוק" שונה במעט. הדבר גם מקצה לו בסיס משקל יותר נמוך בשל מיקום מיכל הדלק. בישיבה מגלים שני דברים, הוא טיפה גבוה. את ההרגשה יש לשייך בשל רוחב המושב. דבר שגורם לרגליים של כותב השורות פה (177 ס"מ) להגיע לריצפה באופן סביר כאשר הקטנוע עומד ישר. אבל מגיעים לריצפה הרבה יותר בקלות עם הטיה קלה או רק עם רגל אחת. דבר שני המקושר לראשון ישירות הוא:
נוח! הכיסא רחב ומקבל את הישבן טוב בהרבה מרוב האופנועים והקטנועים שרכבתי עליהם. לשם שינוי הפעם הקטנוע לא נותן לי תחושה של קרש עם כיסוי פלסטיק (בעלי סטרייט בורד יכולים להזדהות), או איזה מין כיסא עם ריפוד שמרגיש נמרח תחת המשקל. אני יכול לומר שגם לאחר נסיעה ארוכה יחסית (חיפה - קיסריה, וסתם נסיעות בשבת) הקטנוע מאוד נוח. אין לו את המשענות גב ושאר הדבר כמו לדינק 150 הישן שלי הזכור לטובה, אבל הוא פשוט נוח. מיקום הכידון לא גורם לנגיעה בברכים גם בסיבובים, ופשוט נופל יופי לידיים. המתגים פחות. הצופר נמצא לי טיפה למטה מדי. השאר דווקא בסדר. מתוך הרגל, לחצתי על הבלם הקידמי וניסיתי לדחוף את המתלה הקידמי למטה,
וואו!
הדבר הזה אשכרה בולם. לא כמו שזכור לי מקטנועים 50 אחרים. טוב, מניעים. המנוע מניע בנגיעה ראשונה גם לאחר חצי שנה ללא שום תקלות ושום דבר. מקטנועים דומים שראיתי ממודל 98, אז הדבר דומה ומניע בלי בעיות. גירגור חרישי. אמרו לי שיש לו סאונד שונה מקטנועי 50 אחרים. תהרגו אותי אם אני יודע בקשר לסאונד, אני לא יושב ומקטלג קטנועים לפי הרעש... אחרי התחממות עולים ונוסעים. יש לו איזה קירטוע מעצבן בהתחלה. כאילו "לא סוחב" ומגמגם. אבל אחרי שניה של נסיעה זה עובר לו ולא חוזר יותר. התאוצה יפה מאוד. המחוג עובר על הספרות בקצב יפה מאוד על להתמתנות באיזור ה85 קמ"ש. משם הוא עדיין ממשיך. לאט יותר אבל ממשיך, עד לקו ה95/100 קמ"ש שמרגישים מאוד אמיתיים (עוקף מכוניות שנסעו 80...) בעליות הוא גם מאיץ יפה, עליה מתונה תשאיר אותו על מהירות של 70 (כביש דורי בחיפה לדוגמא). ירידות אם תתנו לוריאטור לצרוח אז הוא גם יראה לכם 115 קמ"ש ועם טיפה יותר סבלנות תראה אפילו 120. לא מומלץ בכל אופן. (מזל שיש כלי הדגמה לחברה...) התאוצה לא משתנה גם לאחר שהקטנוע חם.
יציבות: טוב, אז יש מנוע, איך השאר? טוב תודה, מה איתך? הקטנוע יציב. מרגיש שתול בכביש. צריך להתרגל להיגוי "קארטינג" שלו, אבל לאחר מכן הוא מרגיש ממש טוב. הפניות עוברות יפה. הבלמים המעולים גורמים לך לפעמים לבלום ממש מאוחר לפניה ולהכנס עם החלקת זנב קטנה לתוך הפניה. משקל הקטנוע לא מאיים כך שאין בעיה לשחק איתו מעט.
הבולם הקידמי פשוט מעולה, ואתה מרגיש נפלא עם הכביש. לא משנה כמה הסלילה שלו זבל. אני עובר באיזור הצ'ק פוסט כל יום. שם איכות הסלילה דומה בערך למסלול המראה עיראקי לאחר הפגזה של כל כוחות הברית, ועדיין הוא נשאר יציב. האחורי עושה עבודה טובה מאוד גם. טיפה פחות מהקידמי, אבל בהשוואה אז יש בולם מעולה מקדימה וטוב מאוד מאחור.
הבלמים: מ-ע-ו-ל-י-ם
אין הגדרה אחרת. הבלם הקידמי עם אצבע אחת מעמיד אותך במקום בשניה. תוסיף את הבלם האחורי ותקבלו עוצמת בלימה שגורמת לכם לא פעם להביט טוב טוב במראות לפני שבולמים, אחרת איזה נהג מופתע עוד יתן לכם דחיפה קדימה. הרגש מעולה וניתן לשלוט על הבלם בכל הזמן. הקידמי גם נותן לכם את האופציה להעמיד את הקטנוע על הקידמי (סטופי) בערך בכל רמזור. גם יום גשום, עם טיפה יותר רגש הוא עדיין יתרומם. פשוט איכות מעולה בבלימה. אם חפצתם בווילי אז יש בעיה קלה. המנוע בהתחלת נסיעה מתחיל את הנסיעה, מתמתן לחצי שניה ואז מאיץ. הדבר גורם לתאוצה להרגיש הרבה יותר חלקה ולקטנוע להאיץ טוב, אבל זה גם גורם לגלגל להשאר על הקרקע. אפשר לעמוד על הרגליות האחוריות, להתחיל נסיעה, לתת משיכה קלה בכידון יחד עם פתיחת גז מחודשת, ואז הוא עולה. ועולה יפה...
זה בערך הכל. צריכת דלק שלו היא בערך כלום. אחרי 240 ק"מ או 200 (תלוי איך נסעת) ממלאים מיכל שוב (12 ליטר). תא מתחת למושב מספיק לקסדה שלמה בלחץ. וזהו. תהנו.