ראלף ניידר

חדף

New member
ראלף ניידר

מישהו פה יודע עליו קצת? זכור לי ששמעתי עליו קצת בהקשר של אנטי-גלובליזציה, אבל אני לא ממש מכיר את העמדות שלו. הוא חלופה ראויה לפוליטיקאים העלובים בארה"ב, או שהוא סתם עוד אחד מהם?

Felicityy

New member
אז ככה..../images/Emo68.gif

האם הוא חלופה,לא ברור אבל הנה לך קישור לדף שלו,שם הוא מסביר טוב-טוב מה הוא חושב על זה וכאלה. בקיצור,אמריקני,איש הירוקים,פעיל מבחינת זכויות אדם ומתמודד בעבר לנשיאות ארה"ב.

ההתמודדות שלו לנשיאות

בבחירות הקודמות בארה"ב גררה הרבה אש כלפיו מצד דמוקרטים. מאחר שגם הם חשקו באלקטורט הקטן שלו (השמאל האמריקאי), הם האשימו אותו בכך שבוש ג'וניור ניצח בבחירות.

ובצדק...

בפלורידה - שבה היה את כל סיפור הבעייתיות בספירת הקולות - אם המצביעים של ניידר היו מצביעים לאל גור הוא היה מנצח בלי שום בעיה. מה שניידר עשה הוא למעשה פיצול ה"שמאל" האמריקאי, שגרם לנצחונו של בוש בבחירות.

בר בי רב

New member
כולם ביחד: לה-פן פרזידן!

זה בדיוק מה שהעלה את לה-פן לסיבוב המכריע בבחירות לנשיאות צרפת בשנה שעברה. אגב, מכידרים את ניר ניידר, הוא עשה אותו הדבר למנדט הרביעי של חד"ש בבחירות האחורונת.

shay or eli

New member
ניר נאדר, הבדיחה החביבה

לחד"ש היו חסרים מספר מאות קולות כדי להכניס מנדט רביעי. אילו 1,900 הקולות של דע"ם היו הולכים לחד"ש דב חנין היה נכנס. חבל, בייחוד שההבדל היחיד בין מצע חד"ש למצע דע"ם הוא ההתנגדות של דע"ם לתמיכה חוץ-קואליציונית בעבודה כדי למנוע עליית הליכוד. קצת טיפשי. אבל כל עוד יכולנו לראות את האדון נאדר בטלוויזיה בכל ערב תשדירים ולהתפוצץ מצחוק, זה היה שווה את זה.

על ראלף ניידר

ניידר אינו "האופציה הטובה ביותר" היות ודמוקרטיה אמיתית תהיה רק בדמוקרטיה ישירה, אבל הוא בהחלט הרבה יותר טוב מ2 המועמדים האחרים. ניידר (ממוצע ערבי כמדומני) התפרסם בארה"ב בזכות ספרו "לא בטוחה בשום מהירות" על תעשיית המכוניות באר"הב והחוסר יחס שלה בשנות ה 60 לבטיחות. הדבר הוביל לשורה ארוכה של חקיקה ותכנון בטיחות למכוניות (אני חושב שבין היתר חגורות בטיחות ככה שאיזה 200 בני אדם בישראל חווים לו את חייהם כל שנה). לאחר מכן ניידר הוביל שורה של ארגונים להגנה על הצרכן וא"חכ גם לנושאי סביבה ומעקב אחרי הצבעות בקונגרס (חפשו public citizem) ארגוניו של ניידר הובילו בין היתר את המאבק בהסכמי הסחר החופשי כמו WTO וNAFTA ועזרו לפרסם את הMAI כזה עוד היה שמועה שהוכחשה על ידי ממשל קלינטון. ניידר בהחלט "פיצל" את השמאל האמריקני ובטווח הקצר גרם לנזק על ידי בחירתו של בוש . מצד שני , אני מקווה שההשפעה ארוכת הטווח יותר של ניידר תהיה שמפלגה הדמוקרטית תהיה יותר קשובה לרעיונות סביבה ופחות קשורה לתאגידים. ימים יגידו.

חדף

New member
../images/Emo51.gif ועוד שאלה:

אתם יודעים מה בערך מידת התמיכה במפלגה שלו? האם הם הצליחו להיכנס לקונגרס או לסנאט?

אני חושב

שהם קיבלו 3-4 אחוזים שזה מתחת לאחוז החסימה (לא מכיר כל כך את השיטה בארה"ב - נדמה לי שהם בוחרים מועמד לכל אזור כך שאתה צריך רוב באזור מסויים ולא רק אחוז מהבוחרים) בכל מקרה אף אחד לא נכנס לסנאט או לקונגרס.

למעלה