ראיתם?

Super Max

New member
רגע אחד גוד דאמן איט ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

Super Max אדיוט ולא מבין מהחיים שלו, ולכן מבקש הסבר קטן. בואו ניקח את נושא הכדאיות הכלכלית לקיום ספורט מוטורי ונשים אותו רגע בצד. כולם דיברו בעבר על כך שהבעיה המרכזית לקיום מירוצי כביש בישראל היא נושא הביטוח. עכשיו באים ואומרים לי שניתן ואף הוצאו בעבר פוליסות ביטוח מירוצים? לא מסתדר לי. האם הביטוח לא מהווה את המכשול המרכזי בפני קיום ספורט מוטורי? ואם אין שום בעיה, אז מה זה בדיוק חוק הספורט המוטורי, ולמה הוא זה שמעכב את קיומם של מירוצי אספלט? ואם אין שום בעיות, למה הופסק בעבר מירוץ הקטנועים בנחשונים? Super Max

Pumi

New member
אז מבחינת הביטוח בוא נסתכל על זה

ונראה האם אפשר למצוא רעיון לבעית הביטוח. נגיד אם יש מישהו, חברה או אדם שמקים חברה בשביל הרעיון. עכשיו יש לו כסף, הרבה (או מספיק). אותה חברה בעצם תקח תחתיה את הביטוח, כלומר תרשם כחברה לביטוח, ותוציא ביטוח למירוצים לתקופות, כלומר ביטוח ליום, ליומיים, שבוע וככה הלאה, למירוץ במקומות מוגדרים מראש, שהם מקומות סגורים לקהל הרחב ומוגדרים כמגרשים או דרכים לנסיעת מירוצים בלבד (בהנחה שחברה אחרת נגיד תקים אותו). עכשיו הכסף לביטוח יהיה גבוה, כי החברה צריכה להתפרנס ממשהו. נגיד 5K ליום או יותר, עם הזמן זה יוכל לרדת. נגיד סיימת יום מסלול ללא תאונות, אתה מקבל חזרה 90% מהכסף שנתת לחברת ביטוח. כל זה אומר בעצם שמה שאתה נותן לחברת ביטוח הוא מעין פיקדון. נחלקת שברת משהו או חו"ח יותר גרוע, היא תשלם את הפיצויים, והכסף ששמת בפיקדון נשאר אצל החברה, כולו (או חלקו הגדול). יהיה גובה מקסימלי של נגיד 200K שקל לטיפול בנפגע, 1M לנפטר (שוב, חו"ח). עכשיו נגיד שלחברה יש את האפשרות לתת פיקדון למדינה על כך שהיא לא תקח את הכסף ותברח או למקרה שלא תוכל לשלם את הטיפולים של הרוכבים שמבוטחים אצלה. ביטוח לאופנוע עצמו לא יהיה, כלומר מה שתעשה לאופנוע, עליך. לשימוש המירוץ חובה עליו קסדה בתקן זה או אחר, חליפת עור בתקן זה או אחר, כפפות, ומגפים לרכיבה ספורטיבים, כלומר ציוד מלא להגנה מקסימלית. אני מקווה שהבינו עד עכשיו את הרעיון שלי. אפשר עוד לפתח אותו בשביל להגדיר חברה שתעשה בעצם ביטוח למירוצים בלבד במקומות מסויימים בלבד בארץ. ככה בעצם, תפתר בעית הביטוחים, יוגדר מקום מסויים למירוצים, והכסף פיקדון יתן לאנשים שיעשו את הביטוח את התמריץ לא לחסל את עצמם, וכן יפתור את בעית הנס הרים/ליאון/סדום ערד וכדומיהם בתקווה בצורה דרסטית. עכשיו בהנחה שהצעה זו תעלה לשולחן של הממשלה, מה הסיכוי שהיא תתקבל? מה הסיכוי שבהקמת חברה כזאת, ובהנחה שהחוק למירוצים יותנה בקיום חברה כזאת אחת לפחות, האם זה מה שיתן אפשרות קיום לחוק?

לא

החברה לא תוכל להרשות לעצמה להחזיר כסף, וספק אם תוכל להרשות לעצמה ביטוח בסך 5000 ש"ח. כמה מבוטחים יהיו בחברה? 100 ? 200? מה סך כל הגביה ? מליון ש"ח ? בדקת פעם מהו הכיסוי אותו מספק ביטוח החובה ? הרי תביעה אחת יכולה למוטט את החברה הזו (זו הסיבה שחברות ביטוח עושות ביטוח משנה - כדי שתביעה גדולה אחת לא תמוטט אותן...) צר לי... לא הולך. למעשה, אני מתחיל לחשוב שמקור אפשרי יחיד הוא ביטוח החובה הכללי. ברצות המדינה, ואם תראה שתחרויות רכב מנועי הם דבר רצוי, יוטל הביטוח על כלל הנהגים במדינה. לחילופין, תקבע תקרה לכיבוי הביטוחי (הכללי או זה המשמש למרוצים) - רק שבמקרה כזה, חשוב על זה שאיתרע מזלו להפגע ונדרש לטיפול רפואי בסכום העולה על התקרה.

כRובי

New member
אין שום סיבה שהאזרחים

יממנו מכספם את הביטוח לנהגים / רוכבים המתחרים. וחוצמזה , לא "חייבים" ביטוח. רוכב שמספיק אחראי , ידאג לעצמו לביטוח אבל בחו"ל , בייחוד בליגות הפחות פופלארויות , אין דרישה מצד המארגנים שהרוכבים יהיו מכוסים. התרסקת ללא ביטוח ? בעיה שלך.. אבל אם בכל זאת אנחנו "רוצים לדאו לטוסיק של הרוכבים/נהגים" ולא לסמוך עליהם שהם יהיו אחראיים הרי שהביטוח היחידי שצריך להיות הוא "ביטוח חיים" שכל רוכב יעשה לעצמו אגב ,, ישנן חברות בינ"ל המבצעות ביטוח לרוכבי ונהגי מירוצים בכל העולם - לא צריך לחשוב על פתרון מקומי לעניין הביטוח אם מאפשרים לרוכבים לבטח עצמם בחו"ל . במקרה שכזה , הרוכבים הם חלק ממאגר גדול הרבה יותר של לקוחות עבור אותה חברה. (שלא נדבר על מקרים , שהם בעתיד הרחוק כמובן , בהם רוכב מירוצים ייחשב כמו בכל מדינה מסודרת , למקצוע - דבר שיהפוך תונות רכיבה לתאונות עבודה).

ואתה באמת חושב שהמדינה

תאפשר למישהו להתחרות ללא ביטוח?קלוש... ואני לא מבין משהו,במשך חודשים אומרים פה שהבעיה היא הביטוח ורק הביטוח(או בעצם צורת החקיקה שלא מאפשרת לעשות ביטוח מרוצים בארץ)אף אחד לא עלה על הרעיון של ביטוח בחו"ל? ומעבר לזה,כמדומני הבעיה הייתה שאין להשתמש בכלי רכב ללא ביטוח חובה. האם כלי מירוצים אינו כלי רכב? או שסתם עשיתי סלט כרגיל?

כRובי

New member
אז ככה..../images/Emo13.gif

כלי מירוצים אינו כלי רכב רגיל.. ישנה אפילו מיצבושי EVO (6 אם אני לא טועה) , שעברה תהליך רישוי מיוחד ומופיעות לה ברישיון הרכב , מילות הקסם "רכב מירוצים". זוג המילים הנ"ל הוטבע ברישיון הרכב על ידי משרד התחבורה הישראלי.. מה זה אומר ? שלרכב הנ"ל מותר לנוע ר-ק באיזורים שהוגדרו מראש כייעודיים למרוצים.. לגבי הביטוח : מדובר כאן על ספורט..האם כל שחקני הטניס והכדורגל (סתם דוגמה) הישראליים מחוייבים בביטוח ? (ספורט מוטורי ייחשב כעוד ענף ספורט) אני דווקא מאמין שכן..מצד שני , אני מתאר לעצמי שהביטוח הנ"ל הוא מזערי ומינמלי ושחקני הטניס טורחים להגדיל את הכיסוי הביטוחי שלהם.. בכל מקרה , גם הצעת החוק שבינתיים הלכה לאיבוד עם הקמת הממשלה , בנושא הספורט המוטורי , מתכוונת לבנות את הספורט המוטורי כ"עוד, תחום בספורט הישראלי.. כל הטענה היא , שלא צריך לחכות עד שזה ייקרה והדרך פתוחה כבר עכשיו לאירועים שכאלו (כפי שגם מראים הדפים שסרק והעלה שלמה כהן)

ביטוח החובה חייב להיות מבוצע

ע"י חברת ביטוח ישראלית. למה? אולי בגלל שרק חברות כאלו נמצאות תחת הפיקוח של המפקח על הביטוח. ואולי בגלל שכל חברות הביטוח שאינן נמצאות תחת הפיקוח שלו, הן חברות שוליות ולא ראויות לשמש כמבטחים.

TShavit

New member
נכון להיום, ביטוח חובה נדרש ת-מ-י-ד

וזהו שורש הבעיה. זהו גם אחד משורשי הבעיה העקרונית והבסיסית - לא פעולה כזו או אחרת של היבואנים. טענה כזו, וסליחה מראש משחר, פשוט מראה על אי-הבנה בסיסית. בקיצור נמרץ: אין חוק שאוסר על מירוצים, נכון. אבל יש עריהמ של חוקים שמונעים אותם, ואשר רובם נכללים במסגרת תקנות התעבורה: חוקים המתיחסים לשימוש נכון וזהיר ברכב, מהירות מרבית, עקיפה בדרך פנויה, הצמדות לנתיב, שימוש בכלי רכב חוקיים לכביש, וגם - אולי בעיקר - חובת כיסוי בביטוח. כל עוד כלי-רכב המשמשים למירוצים נחשבים בעיני החוק לכלי רכב, הם כפופים לחוקים הנ"ל - עד שיאמר במפורש אחרת. לשם כך צריך את חוק הספורט המוטורי. נכון שזה היה יכול להיות הרבה יותר פשוט ומובן מאליו, אבל זה לא. במדינה שלנו, בה כל אחד מכסת"ח את עצמו, רק בודדים יעיזו לסכן את עצמם ואת שמם בתמיכה במשהו לא חוקי, ועוד כזה שנתפס כמסוכן. אז צריך חוק. אחרי שיהיה חוק שיאפשר לערוך מירוצים כמו שצריך - אז, ורק אז, אפשר יהיה לדבר עם היבואנים על תמיכה ועידוד. דעתי? בנפח השוק הנוכחי, ובתנאים הכלכליים בישראל, הסיכויים ל'בום' כלכלי ליבואנים בגלל תמיכה במירוצים הינו קלוש. נניח לרגע שאפשר יהיה לקנות ZX6RR ללא מסים לצורך מירוצים: כמה רוכבים לדעתך ישימו 40,000 ש"ח בשביל כלי שמיועד רק לשימוש במסלול סגור? אפשר להמישך עוד הרבה, אבל נגמר לי הזמן... טל

Super Max

New member
תיאורתי לחלוטין

נניח שכדי לקיים מירוצים בישראל צריך ביטוח מירוצים ולא ביטוח חובה. האם ניתן לקבל ביטוח כזה מחברה לא ישראלית שמספקת פוליסות ביטוח מירוצים ברחבי העולם, באופן ישיר או באמצעות וכן בישראל? Super Max

כן, אבל מה זה עוזר לך ? ../images/Emo12.gif

לא קראת את שכתבתי לך למעלה ? היתה חברה שסיפקה כיסוי ביטוחי למתחרים ולקהל (אולי עדיין היא עוסקת בכך, אולי קולRגול יכול לעזור בסוגיה), אבל זה לא עוזר כלום... כי אומנם יכסו את פגיעותיך ויפצו אותך, אבל עצם היותך מתחרה על כלי-רכב כמוגדר בחוק, אינך מכוסה בפוליסת ביטוח החובה ועובר על החוק.

"אין שום סיבה"

אני מקוה שאני לא מגלה סוד מדינה, אבל ביטוח החובה לאופנועים מסובסד. למה? "אין שום סיבה" ד"א, בישראל, "בעיה שלך" היא מושג שהשלטון לא מרשה לו להתקיים - אבל, בסיוע התכנית הכלכלית החדשה, אנחנו בדרך.

כRובי

New member
זו השוואה לא נכונה.

והיא לא נכונה מהמון סיבות אופנוע זה כלי תחבורה , חולץ פקקים , פותר בעיות חנייה , קטנוע קטן נפח משמש מעוטי יכולת שלא יכולים להרשות לעצמם לרכוש רכב, יותר מ1/2 תאונות האופנוע/רכב הן באשמת נהג הרכב וכן הלאה..עוד עשרות סיבות "ותירוצים" מדוע הם צריכים לסבסד אותנו. ובעיקר בגלל שרכיבה על אופנוע היא (עדיין?) לא מחוץ לחוק ונחשבת לפעולה לגיטימית. מירוצים הם תחביב ו"FUN" נטו..יש יגידו , תחביב לעשירים וכשרוניים בלבד. לכן אין שום סיבה שהם ימומנו מכספי הנהגים של כביש הציבואי.

זו השוואה נכונה בדיוק בגלל הסיבה

שכתבת: "זו פעולה לגיטימית". אם מרוצים היו נחשבים כפעולה לגיטימית - לא היתה מניעה לסבסד אותם. ד"א: לסבסוד הנוכחי של ביטוח החובה אין שום קשר לרוב הדברים שציינת. הסיבה היא שמכיוון שכלי דו"ג הוא לגיטימי, ואי אפשר למנוע את השימוש בו, הרי שאי-סבסוד התעריף יביא להכחדה של הענף -- דבר שיש למנוע. והאמצעי למנוע הוא הסבסוד.

כRובי

New member
אנחנו מתכוונים לדברים שונים.

נהגי הרכב ו"השלטון" האחראי על התחבורה , לא מעורבים (ולא צריכים להיות מעורבים) בנושא הספורט המוטורי בדיוק כמו שמשרד התחבורה לא צריך להיות מעורב בהקצאת התקציבים של משרד הספורט לאגודת מכבי מול אגודת הפועל. אין קשר ללגיטימיות של מרוצים לבין סבסוד של נהגי הכביש הציבורי כלפיהם.

theshark

New member
שלוימלה (אפשר לקרוא לך כך...)

לפעמים אני תוהה עם אתה בעדנו או נגדנו. ושלא הייה ספק אני מעריך את כל מה שאתה עושה. כדי לקיים פה מרוצים לא צריך ביטוח נקודה. צריך חוק שיקבע שרכב מנועי למרוצים לא צריך ביטוח חובה.

אם אתה מתכוון למחנה שלא אכפת לו

העובדות - העיקר מה שהוא רוצה, ושכל השאר ילכו לעזאזל - אז אני בהחלט לא משתייך למחנה הזה, אלא נגדו. לעומת זאת אם אתה מאמין שרק על בסיס התמודדות עם העובדות כהוויתן אפשר להוציא משהו טוב - אז אנחנו באותו מחנה. וד"א, אני בטוח, שכרוכב אופנוע, אתה שייך למחלקה השניה - הרי אתה לא מאלה שאומרים "לי זה לא יקרה" . נכון? (וביחס לנושא האם ביטוח החובה נדרש למירוצים - אני חושב שהשאלה היא לא מה הנמלים חושבות שהפיל צריך לעשות, אלא מה הפיל מוכן לעשות - והמבין יבין)

למעלה