ראיתם שעולה "תשוקה"

Cabaret

New member
ראיתם שעולה "תשוקה"

בבית צבי???? אני כל כך שמח! אני כל כך אוהב שירים משם. מקווה שהם לא יאכזבו...

Yentl

New member
חשבתי שאני היחידה שמתלהבת!!!

זה המחזמר האהוב עליי ביותר בעולם!! אני כל כך שמחה שעוד אנשים מעריכים אותו... ועוד יותר שמחה שמעלים אותו בבית צבי. זהו אכן אתגר גדול לעשות צדק ליצירה הזו. מה שחשוב שיהיו להם אנשים עם קולות מעולים כי התפקידים הראשיים מאוד קשים לשירה; וגם צריך מישהי מאוד חזקה לתפקיד פוסקה. מתי הכרת את המיוזיקל הזה? מעניין אותי. וגם - איזה קאסט אתה הכי אוהב? אני הכי אוהבת את הקאסט המקורי של ברודווי עם דונה מרפי המ ד ה י מ ה בתור פוסקה.

Cabaret

New member
יש לי את הפסקול בבית

של האורגינל ברודווי קאסט. ופשוט שמעתי משם שירים והתאהבתי.

Hippie Jeannie

New member
בחיים לא שמעתי על המחזמר הזה

אפשר קצת פרטים? עלילה, דמויות, שירים וכיוצא בזה?

Yentl

New member
בוודאי! ../images/Emo13.gif

המחזמר "תשוקה", מוזיקה ומילים מאת סטיבן סונדהיים, ליברטו מאת ג'יימס לפיין, מתרחש באיטליה של המאה ה-19. המחזמר, שהוא למעשה טרגדיה, מדבר על אהבה אובססיבית ועל אהבה בכלל, והמוזיקה בו היא עוצמתית ואינטנסיבית בהתאם. שלוש הדמויות הראשיות הן: ג'ורג'יו - קצין צעיר שנאלץ לעזוב את מילאנו ולעבור לבסיס מרוחק מהעיר. קלרה - אהובתו הנשואה של ג'ורג'יו החיה במילאנו. פוסקה - בת דודתו של מפקד הבסיס החדש של ג'ורג'יו, שמתאהבת בג'ורג'יו באופן טוטאלי ואובססיבי. העלילה בקצרה: ג'ורג'יו נאלץ להפרד מקלרה ולעבור לבסיס חדש, אך הוא וקלרה שומרים על קשר דרך מכתבים (אותם הם בדרך כלל שרים). כשהוא מגיע לבסיס, הוא שומע צעקה מחרידה של אשה - מתברר שזו פוסקה, בת דודתו של מפקד הבסיס. פוסקה חולה מאוד ואף מכוערת מאוד. ג'ורג'יו מציע למפקד הבסיס להשאיל לה ספרים, כי היא מאוד אוהבת לקרוא. אחרי כמה ימים פוסקה באה להחזיר לו את הספרים, והם מפתחים שיחה. היא מתאהבת בו, אבל הוא מאוהב בקלרה ולא מחזיר לה אהבה. היא רודפת אחריו באופן חולני כמעט, לכל מקום שהוא הולך, עד שגם הוא נהיה חולה... אני לא רוצה לחשוף את הסוף כדי לא להרוס...אלא אם כן תבקשי. אבל העלתי שיר מהמחזה, שזהו מכתב שפוסקה מכתיבה לג'ורג'יו - כאילו, היא היתה רוצה שזה המכתב שהוא יכתוב לה. אפשר להוריד אותו בלינק המצורף. אני לא יכולה להסביר עד כמה המיוזיקל הזה יפיפה...הוא נגע בי באופן כל כך עמוק. אני באמת מקווה שעוד אנשים יכירו אותו.

Yentl

New member
אה ושירים משם:

יש כמה יותר ידועים, כמו HAPPINESS (שברנדט פיטרס מבצעת בהופעות שלה), אותו שרים ג'ורג'יו וקלרה אחד לשניה כשהם ערומים במיטה - זו הסצנה הפותחת את המחזמר, דרך אגב. עוד שיר יחסית ידוע הוא LOVING YOU המדהים, אותו שרה פוסקה כדי להסביר לג'ורג'יו שלאהוב אותו בשבילה זה כמו אוויר לנשימה. אני הכי אוהבת את I WISH I COULD FORGET YOU שהעליתי, ואת I READ שהוא בעצם השיר בו הקהל רואה לראשונה את פוסקה. יש גם שיר יפיפה וחזק של ג'ורג'יו שנקרא IS THIS WHAT YOU CALL LOVE? הנה דוגמה מהמילים: :Fosca Loving you is not a choice, It's who I am. Loving you is not a choice And not much reason to rejoice, But it gives me purpose Gives me voice to say to the world: This is why I live You are why I live. Loving you is why I do The things I do Loving you is not in my control. But loving you, I have a goal For what's left of my life... I would live, And I would die for you.

Cabaret

New member
אני מאוהב ב"הפינס"

שיר מדהים. לא ידעתי שהם שרים אותו עירומים. וואו זה הרבה יותר מוסיף לעוצמה. אח איזה מחזמר משובח!

Yentl

New member
אני גם ממש אוהבת אותו

הם שרים אותו באמצע מעשה אהבים, למען האמת...בין נשיקה לנשיקה.
זה שיר מהמם והוא גם מהמם ויזואלית. אני מניחה, אם כך, שלא ראית את הדי.וי.די שצילמו את ההצגה...אם אתה אוהב את המחזמר, אתה פשוט תמות על זה - זה כל כך מרשים כשרואים את זה ממש.השחקנים והבעות הפנים שלהם מוסיפים המון משמעות, ויש גם כמה קטעים מוזיקליים שלא נמצאים בדיסק.. בקיצור, חובה. לא אכפת לי לעשות מסיבת צפייה אם בא לך.

סלופי

New member
הוא אכן מדהים

ויצא לי לראות את הדיוידי ולשמוע הקלטות, גם של המקורי וגם לא. דונה מרפי אכן מדהימה, אבל שומדבר לא עולה על מייקל בול בתפקיד ג'ורג'יו.

Yentl

New member
באמת?

אני אוהבת אותו, אבל מעדיפה פי אלף את ג'רי שיי מהקאסט של ברודווי. מייקל בול דרמטי מדי לטעמי, יותר מדי...מלאכותי. ג'רי שיי מאוד אמיתי, ואני מתחברת לזה יותר. גם לראות אותו בדיוידי זה שונה משלמוע את בול בדיסק, אין ספק. דרך אגב, אני כמעט ולא יכולה לשמוע את הקאסט הלונדוני - כלומר, אני שומעת רק את השירים של מייקל בול. מריה פרידמן היא פוסקה מזעזעת בעיניי, לפחות בהקלטה - היא ממש נלעגת; וגם זו שמשחקת את קלרה לא משהו בכלל.

סלופי

New member
זה העניין,

הוא דרמטי, אבל לא יותר מדי. ובין כל הדרמטיות שלו יש רגעים קטנים כאלה (שהרבה יותר קל לראות מאשר לשמוע, אבל הם שם) שהם כל כך אמיתיים, כל כך פשוטים שזה תענוג. ג'רי שיי הוא נורא חדגווני לטעמי, הוא לא נותן יותר מדי מעצמו לדמות ובעיקר מנסה להצמד יותר מדי לטקסט מאשר לנסות להראות רגשות. באשר לשאר הקאסט, הם באמת נופלים ברמתם, במיוחד מריה פרידמן (היא די גרוטסקית), אבל אני עדיין טוענת שלשמוע את מייקל בול שווה את זה.

למעלה