ראיתם את זה???

אבזץ

New member
מנחם, אני מצדיע לך. יישר כח גדול

והערה קטנה בציבור החרדי אין יותר סוטים מאשר בכל ציבור אחר, ובוודאי שאין זו נורמה לאנוס קטנים. זה ברור לכולם. אבל!!! קיימת בהחלט התעלמות ו/או ההעדר טיפול הולם בתופעה. רוב המאמצים "הטיפוליים" מנותבים להשקטת "הסיפור" (האונס), שהוא, במערכת ערכים חרדית, פגם לנאנס יותר מאשר לאונס. הכל טהור והכל מותר ובלבד שלא יהיה חילול השם. קרי: תלונה במשטרה או חלילה פרסום בתקשורת. ואין כאן המקום להאריך בדבר היעשה למוייסרים. לדראון עולם יזכרו אותם שהעזו להתלונן אצל השלטון החילוני. ושוב, יישר כח גדול, ר' מנחם. ישראל ק.

almog4

New member
נכון

מה שאבזץ אומר. אין בחברה החרדית יותר מקרים של התעללות, מאשר בחברות אחרות, אלא רק יותר השתקה. ועדיין - זה מחריד. מנחם - כל הכבוד על ההתמודדות ותהיה חזק! דני

אחת התגובות

"החוזרים בשאלה מצליחים לצערנו לפגוע מידי פעם בדת ישראל ולשכנע גם אותנו כאילו אנו ציבור של סוטים ר"ל, אילו היית יודע באיזה בעיות נפשיות החוזרים בשאלה נמצאים היית מבין מה מקור המניע אותם לכך מלבד חולאת נפש אין בהם כלום, אלו אנשים מסובכים שפרקו כל עול, מלאי שנאה עצמית, מסתובבים ללא מנוחת הנפש וללא מרגוע לנפשם, לרובם אותו סיפור, המלמד בחדר היכה אותי...ההורים היו נוקשים...והחרדים אנסו אותי...זה סיפור של כל החוזרים בשאלה שלקחו על עצמם להיות עוכרי ישראל"

rigoletto111

New member
זה עוד כלום לעומת התגובות שציינו

שמנחם הוא בן של נוצרי שהתגייר ואמא שלו חזרה בתשובה (נו, אז זה בסדר, לא?)

מזעזע!!

איזה אומץ זה דורש. עימות עם תוקף הרבה פעמים מחזיר לקורבן את חווית התקיפה בחזרה. ולסיום רוב התגובות בדף שם מגוחחות לדעתי

laife

New member
נו ו...?

אז מה? החסרים סוטים במדינתינו? אז לזה הספציפי היתה כיפה. הסיפור כשלעצמו מעניין - לחזור להתעמת עם העבר - זה שמדובר באנשים חרדים כאילו מוסיף 'פיקנטיות' לעניין, שהרי אם היה מדובר בילד חילוני שהוטרד ונאנס ע"י שכן חילוני הוא בקושי היה זוכה לאזכור בשורה קטנה בעיתון.

עצוב ומזעזע. יש לי כמה שאלות

כתבתי כבר שאני מגיעה מפורום אתיזם וההכרות שלי עם היוצאים בשאלה היא מפורום אתאיזם. חלק מפורום אתאיזם הם כאלה ש"היו שם" ועזבו והם בד"כ (אל תקפצו-אלה שבפורום אתאיזם) כותבים כמה דברים נוראים על החרדים. אחד הדברים הנוראים שאלה שהיו כותבים הוא שהתופעה נפוצה יותר בחברה החרדית ולא האמנתי. יש לי כמה שאלות: 1. מנחם לנג כתב שהתופעה נפוצה יחסית בעולם החרדי. שומעים דברים כאלה. ילדים מספרים. האם זה נכון? החרדים לשעבר בפורום שלנו כתבו דבר דומה ולא האמנתי להם. ההסבר שלהם היה קשור בהדחקות אבל אני חשבתי שסיבה אפשרית היא "קשר שתיקה" כי אצל החילוניים ימהרו לפנות למשטרה ולדאוג שהמטורף יכלא ויקבל טיפול ויעלם במהירות מהשכונה החילונית. אם שותקים המטורף ממשיך והילדים סובלים. 2.קשה מאוד לעזוב ובמידה מסוימת אתם כמו מהגרים לחברה חדשה עם קודים אחרים. אני מתפעלת מארגון הילל שלכם והעזרה ההדדית שלכם. האם בגלל הקושי הזה אתם "משאירים מאחור" את כל מה שקורה בחברה שעזבתם ולא מדברים איתם על הדברים שצריך לתקן שם? "קשר שתיקה" והטלת האחריות על הקורבנות הם דברים נוראים. אגב, במקרה של האונס בשומרת ומקרים נוספים היה קשר שתיקה בחברה הקיבוצית אבל החילוניים כעסו על החברה הקיבוצית וביקשו מהם להפסיק.

laife

New member
קל לומר - אצל החילוניים

גם אצל חילוניים נתקלנו שאב אנס את ביתו והמשפחה שמרה על שתיקה. שתיקה לא קשורה לדת, וכך או כך המשטרה לא עושה כלום.

uri80

New member
השתיקה בהחלט קשורה לדת אם ישנה

מוסכמה בסביבה שלא מתלוננים או מכבסים את הכביסה המלוכלכת בחוץ. לא חושב שבציבור החרדי יש יותר מקרים כאלו, אבל בודאי שהנורמה שלא להתלונן במשטרה היא פסולה ומאפשרת לאותם חולירות לשוב על מעשיהם. דרך אגב, אם רב כלשהו מנסה לסגור את הסיפור בשקט בלי תלונות במשטרה, לדעתי הוא שותף לפשע שנעשה כאן. אכן, ישר כח למנחם לנג.

למנחם לנג../images/Emo201.gifתודה על האומץ למען

כל הילדים שאתה מציל בחשיפה ובעצירה של אותו מטורף. אם אתה קורא בפורום הזה
אני מצטערת על כל מה שעברת ומעריכה את תעצומות הנפש שלך. אתה מציל את הילדים הבאים שלא יפגעו.

היה

New member
זה הולך להיות חזק מחר בחדשות

כבר הרגע ראיתי את הסיפור בחדשות 10, וקדימון אצל לונדון את קירשנבאום, ומחר הסיפור המלא בחדשות שישי. כל הכבוד מנחם לנג אגב לפי כ"כ הרבה סיפורים, אני לא כ"כ בטוח שהעולם החרדי לא עולה על החילוני בעניינים אלו.. ידוע שהיכן שיש דיכוי של יצרים מסויימים צומחים סוגים אחרים, וד"ל

בואו נשים את הדברים בפרופורציות

בפורום בחדרי חרדים עוסקים באומץ בנושא ומוטרדים בשאלה של שכיחות התופעה לעומת ציבורים אחרים. כמי שמכיר מקרוב את הנושא אני יכול להעיד שיש עליה גדולה מאד במס' האסירים שנשפטו על עבירות מין וגילוי עריות בעשור האחרון בכלל האוכלוסיה. הדבר נובע מכך שנוצרה מודעות בציבור ויותר ויותר אנשים מתלוננים ומהתייחסות רצינית יותר של המשטרה ובתי המשפט. קשה להעריך עד כמה גדל מס' האסירים החרדים היושבים על עבירות אלה כי אין רישום מדוייק אך מקורות יודעי דבר מוסרים שהעלייה במספרם גבוהה בהרבה מאשר ביתר הציבור. עם זאת, חלקם בקרב כלל עברייני המין עדיין נמוך מחלקם בכלל האוכלוסיה. סביר להניח שאחת הסיבות לכך היא שעדיין אחוז המקרים הנחשפים בעולם החרדי קטן מבכלל הציבור. כשקוראים את התגובות בפורום בחדרי חרדים רואים שיותר ויותר אנשים שם מתחילים להתמודד באומץ עם התופעה. בשיחה עם אדם חרדי המצוי בנושא הוא טען שהעליה במס' המקרים המדווחים בעולם החרדי נובע גם מהחשיפה לעולם החילוני ב - 2 דרכים: א. החשיפה הרבה לסקס, לנשים הלבושות באופן חשוף ולפורנוגרפיה גורמת ללחצים מיניים אצל חרדים רבים. מכיוון שבניגוד לחברה המודרנית אין להם דרך לפרוק את המתח המיני ואפילו אוננות אסורה, הם נוטים לנצל ילדים ונערות לצורך מתן פוקן ליצריהם. לדבריו, התופעה הזו היתה קיימת תמיד אך היא התגברה כתוצאה מהחשיפה. ב. החשיפה לתקשורת גרמה לכך שלפחות חלק מהנפגעים או בני משפחותיהם ואפילו רבנים אליהם פנו, מודעים יותר לקיומה של התופעה ושל האפשרות והלגיטימיות של הפניה למשטרה.

אבזץ

New member
נו באמת...

בני, סלח לי, אבל כתבת שטויות במיץ... א. אם אוננות אסורה, וודאי שאוננות מול ילד חמורה שבעתיים. ב. איזו חשיפה לתקשורת?!? לדעתי, ואיני פסיכולוג או קרימינלוג, אנסים/פדופים קיימים בכל חברה, זו מחלת נפש שאינה קשורה ללבוש פרובוקטיבי ולשאר שטויות... וככזו היא ההתפלגות של החולים שווה בכל חברה. העניין הוא החשיפה/מדיניות ההשקטה הקיימת בחברה החרדית. קרא הודעתי לעיל.

../images/Emo45.gif

אתה פשוט צודק! אילו ערוץ 10 היו הוגנים, הם היו עושים תוכנית כוללת על נאנסים שמתעמתים עם תוקפיהם מכל מיני ציבורים. אבל מה לעשות ששנאה לחרדים זה מאד באופנה?

Moon rise girl

New member
אומץ טהור

להתעמת עם דבר כ"כ אפל ונורא מהעבר פנים אל פנים, להחשף בצורה כזאת, להתקומם בראש מורם אל מול הגועל והרפש - בהחלט מעורר הערכה והערצה. אני מבינה למה הוא החליט לא להגיש נגדו תלונה, אבל זה עדיין צורם ומכעיס שיש אנשים שיכולים לעשות כאלה דברים ולהמשיך להסתובב חופשיים כאילו כלום. חבל לי שאפספס את הכתבה המצולמת מחר, צריך גם לבקר את ההורים לפעמים. מקווה שיהיה את זה באינטרנט או בשידור חוזר מתישהו. ואם מנחם קורא פה במקרה, אז קבל ממני
, לדעתי עשית מעשה אמיץ וחשוב.

י ע נ ק י

New member
כל הכבוד מנחם...

אני מזדהה עם הסיפורים מהיכרות אישית, ולא שהאדם היחיד ישא בעונשו, אלא ההנהגה החרדית תדע להתמודד עם הבעיות שלה כמו שמקובל בכל העולם ולא ע"י טריקיים זמניים למניהם...

מנחם, אשמח אם תגיב כאן

שמעתי ממך אמש שקראת את התגובות כאן. אשמח אם תמצא זמן להגיב

avidadon

New member
גם אני ראיתי את הכתבה,

וגם יצא לי להכיר קצת את מנחם (אם כי לא ידעתי על סיפור חייו המזעזע), וזה אכן מקומם ומרתיח אך לא חדש, כולנו יודעים שהטיוח בעולם החרדי הפך לשיטה במקרים כאלה... אבל קצת התאכזבתי. מפני שכשאתה בא להתנקם על ידי חשיפה בטלויזיה, אתה לא אמור לסלוח ולקבל פיצוי, אם באת לעשות סולחה - תעשה סולחה ותסגור את הסיפור, אבל אי אפשר גם לסלוח וגם אחר כך להתנקם בו על ידי חשיפה בוידאו ושם מלא בפריים טיים זה קצת לא בסדר לדעתי עם כל ההזדהות עם מנחם (ובאמת כאב לי הלב כשראיתי בפעם הראשונה את הסיפור בפרומו). חוצמיזה סתם תהייה: למה את החרדי הראשון חשפו+שם מלא ואילו את פניו של השני טשטשו?

למעלה