ראיתם את זה ?

ינוקא1

New member
ראיתם את זה ?

אכן תוסף זוועתי עם הרבה תופעות לוואי. עכשיו מצאו עוד אחת. אני מצפה שיבשו מהציבור באופן מיידי להפסיק עם זה.

nadaval56

New member
זה הרי ברור..

יש בגוף הרבה מאגרים של סידן. גם כאשר הם מתדלדלים (אוסטאופירוזיס למשל) לא נוצר עדיין מחסור בדם והמאגרים עדיין גדולים. למגנזיום אין מאגרים כה רבים בגוף ויכול להווצר חסר ביותר קלות. חסר במגנזיום בדם הוא מסוכן ולכן הגוף מנסה לשמור על איזון בדם ולקחת ממקומות אחרים - מהשרירים. בפיזיולוגיה של השריר, הסידן קשור לכיווץ של השריר. המגנזיום קשור להרפיית השריר. בהקשר זה נזכיר את השרירים החלקים של העורקים ואת הלב כמובן.... תספק עודף כיווצים לשרירים החלקים וללב והרפיה בלתי מספקת וקיבלת כמה וכמה סיבות טובות להתקף לב. וסיפור קצר: פעם בא אלי מישהו למסאז'. אתם מכירים את האנשים שנדמה שכל השרירים שלהם עשויים מאבן?... לשאלתי, התברר שהוא נוטל תוסף סידן במינון כפול. המסקנה הוסקה ולשרירים שלום.

ינוקא1

New member
יפה , מחכים.

אני די בור ועם הארץ בתוספים מינרליים. אבל מה שיוצא מדבריך זה שאם מישהו נוטל סידן (למרות הזוועה שראינו עכשיו), אז שיטול גם מגנזיום ? אצלי אם יש לאנשים מבוגרים עצירות קשה , אני שואל אותם מייד האם אתם נוטלים סידן . . .

יעל ND

New member
סידן

כל מינרל לא טוב לא בעודף ולא בחוסר. שום דבר לא לוקחים בצורה גורפת ובלי מעקב. המסקנה, שבחוסר סידן יש בהכרח חוסר מגנזיום ויש לקחת גם אותו זה לא מסקנה נכונה. בדרך כלל, מה שרואים לרוב זה שיבוש ביחס בין סידן למגנזיום ובעיות בחילוף חומרים של שני מינראלים אלה (שחילוף חומרים שלהם מאד קשור אחד בשני). לגבי שרירים נוקשים - בדרך כלל, הבעיה היא במתח נפשי, ויש עוד מספר גורמים, שרואים בקליניקה. בעייה בחילוף חומרים של סידן מאד מצויה וטיפול הומאופתי בה מאד עוזר. לא תמיד יש צורך בהוספת סידן כלל. ואם יש - אז לאחר הסדרת חילוף חומרים בלבד. אחרת המצב האופייני הוא בריחת סידן מהעצמות והצטברותם מעל העצמות; עודף סידן בדם וחוסר בעצמות - וכיו"ב.

ינוקא1

New member
זה לא מה שהוא אמר.

הוא אמר שסידן "מכווץ" שרירים ומגנזיום "מרפה" שרירים , ולכן סידן ללא מגנזיום גורם לבעיות בלב. ממילא הסקתי שאם מישהו נוטל סידן בשביל חיזוק העצם (נניח שזה עוזר , לי נראה שלא) כנראה טוב שיוסיף מגנזיום. בשרירים נוקשים יוצא לי לטפל הרבה בעזרת טווינא ודיקור והתוצאות מצויינות.

nadaval56

New member
אני דווקא מבין את ההגיון שבהוספת מגנזיום

ועושה את זה מפעם לפעם. כמובן שאני מעדיף להוריד את תוסף הסידן ולהוסיף במקומו תוסף טחינה, תוסף שקדים, תוסף ברוקולי, תוסף כרוב וכן הלאה. בעזרת כל התוספים האדם יהנה מכל קשת המינרלים שהוא זקוק לה ולא יגיע למצבים קיצוניים. אבל כן, במקרים מסויימים, בעיקר כאשר ההוראה הדחופה לנטילת סידן מגיעה מהרופא, אני ממליץ להוסיף מגנזיום. נ.ב. - אני ממליץ גם לפעמים לאנשים, כעזרה ראשונה לגוף תפוס ומכווץ אקוטי, לקחת מגנזיום. כנ"ל לגבי עצירות, לחץ דם גבוה ועוד. זה בוודאי לא פותר את כל הבעיות אבל לפחות נותן לגוף יכולות בסיסיות כדי לרפא את עצמו.

יעל ND

New member
גם אני מוסיפה מגנזיום

אם יש צורך. אבל אם יש צורך, ולא מעצם העובדה שאדם לוקח סידן. הרבה פעמים, אדם לא לוקח סידן, ויש צורך במגנזיום, לפעמים אני מוסיפב מגנזיום לא כי יש מחסור, אלא למטרות טיפוליות... הכול - לגופו של עניין, בהשגחה ותוך מעקב צמוד. זה הכול. ממש לא ממליצה לשחק עם מינרלים.

anteater1

New member
אבל כותבים לך שאין בעייה עם סידן ממקור טבעי

כותבים שלפי מחקרים אין בעיה עם צריכה מוגברת של סידן באמצעות מזונות עשירים בסידן. שזה הגיוני הרי לא יכול להיות שהגוף כל כך פגיע לצריכה מוגברת של מזון בריא וטבעי עד כדי התקף לב. הבעייה היא עם סידן מטבליות, ז"א שההסבר שלך אמנם תקף אבל עבור סידן מטבליות שכנראה משפיע לרעה על פעולת כיווץ שריר הלב. יכול להיות שתהליך הפקת הסידן לכדי טבליות מניב "סידן פגום" או שהגוף לא קולט היטב סידן שהופרד מהמזון המקורי שלו. בקיצור אפשר לעבוד על הצרכנים אבל לא על הגוף שלהם.

nadaval56

New member
וואו! זה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב...

בשקדים למשל שעשירים מאד בסידן 247 מ"ג ל 100 גרם, יש 270 מ"ג של מגנזיום ב 100 גרם. אתה מבין למה לא נוצר חוסר איזון ממקורות טבעיים? בנוסף, בכל מולקולה של כלורופיל יש אטום מגנזיום. זאת אומרת שכל הירוקים שעשירים בסידן (ברוקולי למשל) עשירים מאד מאד במגנזיום. בקיצור - רבים מהמזונות הטבעיים הם מאוזנים. באכילה מגוונת נשיג איזון של מינרלים. בטבליות לא.

0 אור 0

New member
../images/Emo45.gif המקורות הטבעיים מאוזנים ובתנאי

א. שבעית החוסר בסידן לא נצרה מבעית ספיגה או תפקוד מערכות - ולכן חשוב במקביל להעשרת התזונה לעבור אבחונים (מערבי ומשלים) ב. גם במקורות טבעיים , חשוב מאד לגוון את מקורות המזון, אגב, כמי שאינה מתנגדת לצריכת מוצרי חלב, זה המקום לציין שאחת הבעית בצריכתם היא חוסר האיזון בין סידן לזרחן שעלול לגרום לבריחת הסידן.

hal767

New member
מזון טבעי מתאים הוא מאוזן נקודה.

אם ישנה בעיית ספיגה גם תוסף לא יפתור את הבעיה. ממילא היכולת של הגוף להטמיע את התוסף היא אפסית. את רוב בעיות העיכול והספיגה ניתן לתקן באמצעות תזונה צמחונית אורגנית נכונה, משולבת בטיפול בסיבות נוספות לבעיה, אם ישנן. אין כל בעיה להשיג את כמות הסידן הדרושה באמצעות תזונה צמחונית אורגנית מתאימה. חוסר סידן קשור, בין השאר, לתזונה גרועה, כזאת המקובלת בדרך כלל, ולאכילת מאכלים שודדי סידן, כמו סוכר לבן, קפה, קולה, תה ירוק, קקאו, בשר, דגים, מוצרי חלב, הפרזה באכילת דגנים (בעיקר הלבנים), חומץ ועוד. גם צריכת תרופות שונות קשורה להיווצרות הבעיה. חשוב לזכור שהתוסף שונה מהותית מהמינרל שנמצא במזון הטבעי, הן בתכונותיו והן ביכולת הגוף להשתמש בו.

0 אור 0

New member
הדגש הוא על מזון מתאים

אני לא בטוחה שכל מי שקורא את הדיון יודע להתאים לעצמו תזונה מתאימה לצרכיו ומאוזנת וכמובן אנם יש בעית ספיגה אז קודם כל צריך לטפל בבעיה.

anteater1

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

nadaval56

New member
יש היום תוספים מיוחדים

ומתוחכמים מאד. הן בצורת הקשירה, הן בתוספות שמתלוות אליהן כמו: ויטמין K, מגנזיום, בורון, מנגן, ויטמין D ועוד. לדעתי, תוסף קומפלקס יכול במידה מסוימת להיות טוב ועם פחות תופעות לוואי. כמובן שבמצב אידאלי הייתי ממליץ כמוך על מזונות טובים לגוף אבל לפעמים מגיעים אנשים שעקב מחלתם לא מסוגלים לאכול כמעט כלום. כאשר מישהו מגיע במצב כזה והאפשרות היא או לזרוק אותו לכלבים = להגיד לו שאני מקבל רק מישהו שעובר לתזונה עשירה ובריאה, או לטפל בו באמצעות תוספים, אני כנראה אטפל בו באמצעות תוספים. בקיצור - כמו שאנו מכירים מהעבר של הפורום, לא מדובר בעוד ויכוחון קטן אלא במשהו הרבה יותר עקרוני ומקיף....

nadaval56

New member
ואחרי שכתבתי מה שכתבתי, ראיתי את התגובה של

סולגר. תגובה מעניינת, מדעית ומחכימה. מצרף קישור.

0 אור 0

New member
../images/Emo45.gif בעולם אידיאלי

כולם חיים בסביבה נטולת קרינה, מאוזנת , ללא מתח, פעילים גופנית ואוכלים אוכל טבעוני אורגני מגוון ומזין. וכולם בריאים להפליא. בעולם הלא אידיאלי בו אני חיים, לעתים יש צורך בתוספים. למרות שבגישתי הבסיסית, אני בעד מיעוט תוספים, ולפתור כמה שיותר בעיות השילוב של שיפור התזונה עם מגע או טיפול אנרגטי, לפעמים התוסף נותן את הדרך המהירה או אפילו הנכונה ביותר, להגיע לאיזון והעלה מחדש של המערכות, כשלאחר מכן אפשר להוריד את התוספים ולהתבסס על תזונה טבעית.

למעלה