ראיתם את המחקר החדש

smagi

New member
ראיתם את המחקר החדש

על חולי אפילפסיה??? http://news.walla.co.il/?w=//1045302

חייםלוי

Member
מנהל
על "מחקר" כזה אפשר להגיד בוקר טוב

אליהו. ברור שיש חולים שיכולים לחזורת את ההתקף. זה נקרא אאורה. בזמנו כשהיו לי התקפים תמיד ידעתי שהם באים כמה דקות לפני וברוב הפעמים הספקתי להגיע הביתה ולמיטה. ההתקפים אז הי באים אחרי הצהריים כשהייתי משחק בחוץ (פעם הייתי ילד
)

ומה דעתכם על זה?

אחת התגובות לכתבה הזו היתה הבאה: "הכל נכון והכל בראש היכנסו בבקשה כאמא לילד חולה אפילפסיה שהיום כבר למעלה מ- 6 שנים לא קיבל התקף אני יכולה להודיע לכולכם שכל ההתקפים מתחילים מהמחשבות שלכם. אני עבדתי עם הבן שלי בצורה פסיכולוגית ואמרתי לו שהכל מתחיל ממנו ואם הוא לא ירצה לקבל התקף הוא לא יקבל עשיתי לו כמו שטיפות מוח וכל יום דיברנו על זה ונתתי לו להבין שהוא חיפש תשומת לב שונה מהרגיל. לקח לנו קצת זמן אבל היום תודה לאל כבר 6 שנים הבן שלי לא קיבל שום התקף!! אני מאחלת לכולם הרבה בריאות ומחשבות טובות." אוטוסוגסטיה כפתרון לאפילפסיה? ממש לא מסתדר לי.

ruthty

New member
הי

היתי רוצה שהיא תעבור כמה התקפים ואז נראה אם זה בא מהמחשבות או מהשטיות שהיא כותבת

תראי במקרה שהביאו לפה

זה עבד אז למה חבל? חוץ מזה שיש תופעה שמחשבות משפיעות על המצב הפיזי, רק שזה לא סתם מחשבות.. ואני לא חושבת שהיא התכוונה שיש התקף כי רציתם התקף. ואם זה לא ברור, אני לא חושבת שזה פסיכולוגי בכלל.

חחחח איזו תגובה טפשית

אני צריכה לספר לה כמה פעמים הרגשתי לא טוב ואמרתי לעצמי- "תירגעי, את עייפה אבל אל תתני לעצמך לקבל התקף" ואז עצמתי לרגע עיניים וקיבלתי התקף הייתה פעם שנסעתי באוטו עם חבר שלי, אמא שלו (שנהגה) ואחותו, והייתי קרועה מעייפות וכל הנסיעה אמרתי לעצמי- לא להרדם, לא לעצום עיניים, תהיי עירנית ויהיה בסדר.דקה לפני שנכנסנו לחניה עצמתי עיניים, ואז חנינו ואיך שבאתי לפתוח את דלת המכונית וקיבלתי התקף.... דבר דומה קרה לי גם בפעמים אחרות כשהייתי בבית. שטויות פסיכולוגיות במיץ.

h a l o m o t

New member
דווקא אצלי זה פסיכולוגי..

עובדה שהמחלה התפרצה בהפגנה... ההתקף חזר בלחץ לימודי חזק (סיכום כל ספרי מלכים בלילה אחד..)... והחריפה כשהתחלתי צבא, האמת בקשר ללחץ דווקא אני מרגיש יותר טוב כשאני צועק על אנשים וקצת מוציא עליהם כעס
איזה כייף לאלה שיכולים לחזות, אני ממש לא יכול לחזות...

יאסס

New member
היא חושבת שזה באמת פסיכולוגי ..

בגלל שבמקרה הבן שלה לא קיבל התקף כבר כמה שנים.. היא לא יודעת שזה הגיוני שזה יקרה גם סתם בלי סיבה ובלי קשר לפסיכולוגיה שלה.. היא פשוט לא יודעת מספיק מה זה .. גם אני מרגישה לפני התקף,ישר מתיישבת..ומעדיפה לעבור את זה לבד.. כשאני ליד חברים טובים אני אומרת להם ומה שעוזר לי לצאת מזה זה הומור..כשאני פותחת את העיניים שוב ומתחילה להגיד שטויות והכל נהיה מן אירוע מצחיק כזה :]

אצלי זה פסיכולוגי / מצב רוח

כל פעם שקרה לי טראומה בחיים במשך הזמן שאני חולה אפילפסיה חטפתי התקף, אם זה להיפרד מחברה או שהכלבה נפטרה

אז אצלך זה מיוחד..

אני לא יודעת כמה עוד אנשים כמוך יש.. אבל לא היו לך פרכוסים שלא קשורים למצב רוח?

אפילפסיה באה בכל כך הרבה צורות

לי יש את זהב 19 שנה ועוד לא עלינו על מה גורם אצלי להתקף.. והיו תקופות שהייתי יודעת לפני התקף והיו פרכוסי חום ב6 שנים האחרונים.. זה חלק מהבעייתיות של התופעה.

פרכוסי חום

אני חייבת להבין מה זה חחח לי קרה שנה שעברה ש[אל תשאלי למה..] שכבתי ליד הערובה סתם כמה זמן.. היה לי קר:S ואז פרכסתי.. עכשיו, הסבר.. הכוונה לסוג הזה?S:

פרכוסי חום זה דבר שנפוץ

בעיקר אצל תינוקות וילדים. פירכוסים שחלים בעקבות חום גוף גבוהה.. יעני את חולה החום עולה.. ומקבלים התקף.. בגלל זה כל פעם שאני חולה אני מושבתת לבית של ההורים.

למעלה